כאב גב ורגל בבקשה תשובה מהירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב ורגל בבקשה תשובה מהירה
    שאלה
    29/07/2010

מזה יותר מחודשים אני סובל מכאב גב וזרמים ברגל שמאל .היתי אצל מומחה לבעיות עמוד שידרה והוא לא ראה שום בעיה מיוחדת ואמר שיכול להיות שרירים תפוסים בגב.האם יכול להיות ששרים תפוסים במשך יותר מחודשים ועם זרמים ברגל?לפעמים הכאבים הם בלתי ניסבלים. עשיתי בדיקת ct ויצא תקין , עשיתי גם בדיקת emg וגם זה יצא תקין. אז מה לא בסדר? למה אני מרגיש זרמים וחולשה ברגל וכאב גב? האם יכול להיות לחץ עצבי מהגב שלא רואים בבדיקות הנ"ל? אילו בדיקות אני צריך לעשות כדי לגלות מה הבעיה אצלי? נ.ב אני עושה פיזוטרפיה ובאחד הפעמים בזמן הטיפול לחצו לי בעזור העכוז והרגשתי כאב חד ברגל ולאחר מכן היו לי זמים חזקים ברגל מה זה אומר? בבקשה תשובה מהירה אני מאוד סובל ולא יודעה מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב ורגל

ד''ר גד ולן
    29/07/2010

לא סיימת הבירור כי עדיין צריך לבצע MRI ע"ש מתני, ואם הוא תקין אז ייתכן והלחץ על העצב הוא באגן ואז זה נקרא תסמונת פיריפורמיס.
    תמשיך את הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב שאלה נוספת תודה

שאלה
    29/07/2010

תודה על התשובה המהירה. הרופא שלי שלח אותי לעשות מיפוי עצמות. האם זה מספיק כדי לגלות את הבעיה שלי? כי בדיקת mri הוא לא מוכן לתת. בנוסף האם זה לא יותר מידי קרינה אחרי שעשיתי ct לפני חודש ואחשב מיפוי עצמות. האם אפשר לעשות בדיקת mri באופן פרטי? ומה העלות של הבדיקה? תודה מקווה שוב לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיפוי עצם אין שום ערך

ד''ר גד ולן
    29/07/2010

והבדיקה שאתה צריך היא MRI. כל בדיקה אחרת היא מניעת טיפול רפואי ואתה יכול לפנות לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ולהתלונן על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רופא

אני
    01/08/2010

אבל יש גם אפשרות שבעייתך שייכת לתחום הראומטולוגיה (דלקת במפרקים/סקרואיליטיס) או בעיה נוירולוגית (דלקת בעצבים).
    סביר מאוד שמקור הכאב הינו פריצה או ניוון דיסק וכמו שהמומחה ציין אתה חייב לבצע MRI בשביל לשלול או לאשר זאת.
    תלחץ על הקופה שיתנו לך לבצע את הבדיקה או שתפנה לרופא מומחה על מנת שיתן המלצה לביצוע הבדיקה (זה עוזר). בכל מקרה אל תוותר ותמשיך את בירור העניין.
    ישנם מגוון טיפולים היכולים לעזור כגון דיקור, שיאצו, כירופרקטיקה, יוגה, הליכה על שפת הים ועוד.
    ושוב חשוב לאתר את מקור הבעיה על-מנת שהטיפול יהיה יותר ממוקד ופחות על-בסיס ניסוי וטעיה.
    כיון שהבירור עשוי להימשך זמן מה, כדאי לך, בינתיים, לנסות לבצע ספורט מתון = הליכות, שחיה, פילאטיס, ולראות עם זה מקל. (זה לא יזיק).
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה

אני
    02/08/2010

ואגב להבנתי (איני רופא) כמות הקרינה בMRI הינה מזערית ונמוכה מ-CT. מבחינת המומחים MRI טובה ומדוייקת מCT.
    מכך מתבקשת השאלה - מדוע לא מפנים ישירות לMRI ?!
    והתשובה, שקיבלתי בעבר ממנתח עמוד שידרע, הינה "אם זה היה תלוי בי הייתי שולח את כל המטופלים לבצע בדיקת MRI. הבעיה שהבדיקה יקרה וקופות החולים רוצות לחסוך בכך שהם מצמצמות את כמות הנבדקים". אך אם אין ברירה, וכך במקרה שלך, אזי הקופה תאשר לך בסוף את הבדיקה פשוט תצטרך להתאמץ מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו