עקמת בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת בגב
    מנש
    10/08/2010

אני בן 15, לפני כשנה אובחנה לי בגב עקמת סקוליוזיס של 6 מעלות. הלכתי לאורתופד מומחה והוא אמר שאין כל כך מה לעשות אלא רק לחזק את השרירים בגב והוא אמר שסביר להניח שהעקמת לא תגדל ליותר מ10 מעלות.

אני מתאמן בחדר כושר ושיפרתי את שרירי הגב, אבל יש כל מיני תרגילים שיש משענת לגב וכמובן שהגב נלחץ בתרגילים לרגליים למיניהם - בחיים לא הרגשתי כאב בגב - האם יש סיכוי שזה יחמיר את מצב העקמת ? (זה ספות שאתה יושב\שוכב עליהם ומרים משקולות אז גם אם השרירים של הגב לא עובדים יש לחץ קטן - אני לא מרים משקלים גבוהים במיוחד)

ועוד שאלה בלי קשר לאימונים - האם יש דרך שהעקמת לא תגדל ? כי האורתופד בדק לפני שנה ואמר שאין כל כך מה לעשות וגם אם זה יגדל זה יגדל ב2-3 ס"מ כי זה עקמת קטנטנה של 6 ס"מ - האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בגב

הוספת תגובה

• עוד נתון

מנש
    10/08/2010

במהלך השנה הזאת לא הרגשתי כאב גב או משהו - אבל שאני בלי חולצה ובמבט מעמיק אני חושב שהעקמת גדלה קצת. למרות שאם אני עומד זקוף מאוד הגב נראה ישר. אבל זה סקוליוזיס שנוטה לצד שמאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בגב

ד``ר ליאור מרום
    10/08/2010

אם אתה דואג ושם לב שיש שינוי, פנה שוב לבדיקתו של האורטופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו