מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט - האם טיפול כירופרקטיחוקוק03/09/2010
שלום רב. אני בן 24, סובל מגמישות יתר. היציבה אוימה - וכוללת גם פלטפוס חמור מאוד. סובל מכאבי גב, כאבי ברכיים, וכאבים (נוקשות) בצוואר לפעמים.
תמיד נאמר לי שחשוב לי מאוד לחזק שרירים. נשלחתי לפיזיו אך ללא הטבה. אודה ואגיד שלא התמדתי בביצוע הטיפולים תמיד.
אציין שנבדקתי פעם גם על ידיך (ד"ר מרום) ואתה (בתור מנתח גב) שללת כל ארוע חריף הדורש התערבות, והפנת לפזיורפיה. (מובן בהחלט)
כמה שאלות קטנות ברשותך:
1 למרות חולשת השרירים וטווח התנועה המלא והגדול של הגב והמפרקים - אני מרגיש שהגוף "תפוס", אני תמיד מותח את הגב והצוואר, ברוב המקרים גם משתחררים קליקים קטנים. איך בעצם יתכן שאני גם תפוס, וגם רפוי באותו זמן? (מופיע בעיקר כשאני לומד - לאחר ישיבה\שכיבה ממושכת יחסית. גם בהם, אני צריך לשנות תנוחה כל שניה)
2 אילו טיפולים הכי יעילם לשיפור היציבה למיטב ידיעתך? (אפוס? פילטיס? אלכסנדר? וכו)
3 האם כירופרקטיקה יכולה לעזור במצבי? האם גוף חלש עם יציבה לא נכונה וחולשת שרירים יכול להפיק תועלת ממתיחות ומניפולציות? יש לציין שכרגע אין נימול\הקרנות או חשד לממצא פתולוגי כלשהוא
4 אני בשלבים של בחירה - מה ארצה ללמוד - האם הכאבים והתפקוד הלקוי ילוו אותי בכל חיי? או שניתן להשתקם ולהעלים את הכאבים? לימודי סיעוד (ובהמשך התמחות בטיפול נמרץ או רפואה דחופה) מאוד מענינים אותי. מצד שני אני מפחד ללמוד, ולגלות שהעיסוק במקצוע מסב לי כאב וכאבים מגבילים את היכולת שלי לעבוד להתפרנס ולהתקדם. מצד שני - גם ישיבה ממושכת איננה חפה מכאבים אצלי. מה הקווים המנחים שיעזרו לי להתאים מקצוע לבעיה?
תודה - וסליחה על השאלה הלא קצרה. שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: חוקוק
ד``ר ליאור מרום05/09/2010שלום,
שאלותיך מענינות וחשובות, מדוע שלא תקבע תור למרפאות החוץ ברמב"ם ותדון אתיי?
לא ניתן לדיין זאת על גבי הפורום- אלו שאלות אישיות מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?