מתלבט - האם טיפול כירופרקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבט - האם טיפול כירופרקטי
    חוקוק
    03/09/2010

שלום רב. אני בן 24, סובל מגמישות יתר. היציבה אוימה - וכוללת גם פלטפוס חמור מאוד. סובל מכאבי גב, כאבי ברכיים, וכאבים (נוקשות) בצוואר לפעמים.

תמיד נאמר לי שחשוב לי מאוד לחזק שרירים. נשלחתי לפיזיו אך ללא הטבה. אודה ואגיד שלא התמדתי בביצוע הטיפולים תמיד.
    אציין שנבדקתי פעם גם על ידיך (ד"ר מרום) ואתה (בתור מנתח גב) שללת כל ארוע חריף הדורש התערבות, והפנת לפזיורפיה. (מובן בהחלט)

כמה שאלות קטנות ברשותך:
    1 למרות חולשת השרירים וטווח התנועה המלא והגדול של הגב והמפרקים - אני מרגיש שהגוף "תפוס", אני תמיד מותח את הגב והצוואר, ברוב המקרים גם משתחררים קליקים קטנים. איך בעצם יתכן שאני גם תפוס, וגם רפוי באותו זמן? (מופיע בעיקר כשאני לומד - לאחר ישיבה\שכיבה ממושכת יחסית. גם בהם, אני צריך לשנות תנוחה כל שניה)

2 אילו טיפולים הכי יעילם לשיפור היציבה למיטב ידיעתך? (אפוס? פילטיס? אלכסנדר? וכו)

3 האם כירופרקטיקה יכולה לעזור במצבי? האם גוף חלש עם יציבה לא נכונה וחולשת שרירים יכול להפיק תועלת ממתיחות ומניפולציות? יש לציין שכרגע אין נימול\הקרנות או חשד לממצא פתולוגי כלשהוא

4 אני בשלבים של בחירה - מה ארצה ללמוד - האם הכאבים והתפקוד הלקוי ילוו אותי בכל חיי? או שניתן להשתקם ולהעלים את הכאבים? לימודי סיעוד (ובהמשך התמחות בטיפול נמרץ או רפואה דחופה) מאוד מענינים אותי. מצד שני אני מפחד ללמוד, ולגלות שהעיסוק במקצוע מסב לי כאב וכאבים מגבילים את היכולת שלי לעבוד להתפרנס ולהתקדם. מצד שני - גם ישיבה ממושכת איננה חפה מכאבים אצלי. מה הקווים המנחים שיעזרו לי להתאים מקצוע לבעיה?

תודה - וסליחה על השאלה הלא קצרה. שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאת: חוקוק

ד``ר ליאור מרום
    05/09/2010

שלום,
    שאלותיך מענינות וחשובות, מדוע שלא תקבע תור למרפאות החוץ ברמב"ם ותדון אתיי?
    לא ניתן לדיין זאת על גבי הפורום- אלו שאלות אישיות מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו