מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בנושא כאבי גב תחתוןאייל08/09/2010
שלום רב,
זה מכבר אני סובל מכאבים בגב התחתון אשר מתפרצים בדר"כ בעונות מעבר או וברצוני לשאול מספר שאלות:
1. האם ניתן לאבחן בלט באופן אבסולוטי ללא MRI או CT?
2. האם ניתן להשיב את הנוזל שקיים בין החוליות לאחר היווצרות בלט?
3.מה מידת הקרינה והמסוכנות שקיימות במכונות מהסוג שצוינו בסעיף 1?
תודה ושנה טובה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר גד ולן10/09/20101. לא ניתן לאבחן בלט דיסק ללא בדיקת CT או MRI, וכל מי שמספר לך שחש לך בלט דיסק ע"ס בדיקה גופנית או עיון בצילום ע"ש עוסק בידעונות והעלאה באוב.
2. לא ניתן להשיב לחלל הדיסק שום חומר שיצא ממנו, בלט דיסק הוא בלתי הפיך ובד"ב קורה בדיסק שמלכתחילה איבד את תכולת הנוזל שלו.
3. CT כרוך בקרינה, אך היא סבירה ואינה אמורה לגרום לבעיות כלשהן בעתיד לפי המידע שכיום בידינו. בדיקת MRI אינה כרוכה בקרינה כלל, זו הבדיקה היעילה ביותר, הבטוחה ביותר והמדויקת ביותר להערכת פגימות ונגעים בעמוד השדרה.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת mri
אייל11/09/2010תודה על התשובה...
ברצוני לדעת את השכיחות שבה רופאים שולחים אדם לבצע בדיקת MRI ? אני מבין שמדובר בבדיקה יקרה בהשוואה ל-CT ,אך מה השיקול שעומד בין לשלוח אדם ל-CT או ל-MRI ? האם השיקול כלכלי בלבד? אני סובל כבר שנים מכאבי גב חזקים - וטרם אובחן שורש הכאב על אף פגישותיי עם אורטופדים אשר שללו פריצת דיסק וטענו כי מדובר בשריר שנתפס עקב תנועה או מעמסה. מה כן יגרום לרופא של הקופה לשלוח אותי לבדיקת MRI ולא ל-CT? האם זה בכלל אפשרי?
שוב תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקופות בד"כ מאשרות MRI למי שמועמד
ד''ר גד ולן12/09/2010לניתוח, או כשיש בעייה אבחנתית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק הד"ר
אני01/10/2010הקופות מאשרות MRI למי שמועמד לניתוח. לכן עליך לפנות למומחה עמוד שידרה ובמידה והוא ימצא לנכון הוא יבקש עבורך בדיקת MRI שסביר שתאושר על-ידי הקופה.
רופא המשפחה לא מבקש עבורך את הבדיקה כי ב-99% מהמקרים בקשתו תדחה מהנימוק שאינו מנתח עמ"ש ובשביל לתת לך משככי כאבים הוא אינו זקוק לMRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?