הקרנות חוזרות לאחר ניתוח גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנות חוזרות לאחר ניתוח גב
    שלום
    08/09/2010

שלום,
    אני כחודש וחצי לאחר ניתוח כריתת דיסק L5-S1, לאחר כמעט 4 שנים של כאבים חוזרים ונשנים (עם תקופות של חוסר כאב, תקופות של כאב לאחר הליכה של כמה דקות ותקופות של כאב נון-סטופ) עד שהפריצה החמירה (פריצה ענקית מרכזית) למצב בו לא יכולתי לזוז כלל עם הקרנות לשתי הרגליים כשלרגל ימין הקרנה בלתי פוסקת ולחץ איום (בשבועיים שלפני הניתוח כמעט ולא זזתי מהמיטה, מתקפל מכאבים, וסטרס מטורף תמידי ברגליים).
    לאחר הניתוח חשתי בהקלה מיידית והזרמים נעלמו כליל, אולם כאבי הגב נשארו (כפי שהונח, כיוון שהדיסק מנוון).
    לפני כשבועיים החלו לחזור לי הקרנות קלות לרגל ימין (באיזור כף הרגל), אבל עכשיו, ההקרנות גם מתפשטות עד הברך, מלוות בהירדמויות קלות, ולעיתים מפריעות לי לישון. זה לא מפריע לי לתפקד, אבל זה מאוד מציק, אפילו כואב במשך כל היום.
    הרופא המנתח אמר שאנסה לחיות עם זה ולהתעלם מהמצב, ולהודיע לו אם יש החמרה, אבל מבחינתו הניתוח הוא הצלחה.
    מבחינתי, כאבים כאלה מפחידים אותי ומגבילים אותי, גם אם אני "מתפקד" וקשה לי להתעלם מזה במיוחד אם אני מחפש להרגיש אם יש החמרה במצב. אני ממש קלולס.

כמה שאלות, בבקשה תנסו לענות לכולם.
    1. מה זה אומר על הצלחת הניתוח (רק חודש וחצי אחרי), כלומר, האם ההקרנות הללו מעידות על הדיסק שממשיך לפרוץ החוצה וללחוץ על העצב, או שמא אלה צלקות של העצב שחוזרות להשפיע (חודש שלם לא הרגשתי אותם בכלל וחזרתי לתפקוד מלא במאמץ מינימלי)? האם ייתכן מצב של הקרנות שחוזרות אבל ייעלמו עם הזמן?

2. במידה ואלו אכן צלקות, והדיסק לא פורץ הלאה, האם יש משהו שניתן לעשות כדי לפתור את בעיית הכאבים או שמא נגזר עליי לחיות עם המצב?

3. אם זהו הדיסק? כמה זמן עליי לחכות / עד שאחליט לעשות משהו בנדון, בהנחה שהמגבלה היא בעיקר הרגשת האי-נוחות והמוגבלות התמידיים?
    חשוב לי לדעת איפה אני עומד בעיקר מחשש להחמרה במצב, ואם נגזר עליי לחיות עם הכאבים האלה, הייתי רוצה להיות סמוך ובטוח שאני לא אחמיר את המצב ב"נחכה ונראה" שיגרור מצב בלתי הפיך.

4. שאלת קשור/לא קשור- מאז הניתוח שמתי לב לכאבי עורף שלא עוברים לי... יכול להיות קשר?

תודה, שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקרנה לרגל לאחר ניתוח

ד''ר גד ולן
    10/09/2010

כאב מישארי לאחר ניתוח כפי שאתה מתאר הוא שכיח, וירידת הכאב שאתה מתאר לאחר הניתוח מצביעה על הצלחה יחסית שלו. זה לא ריאלי לצפות להיעלמות מוחלטת של הכאב לאחר שבמשך 4 שנים היה לחץ על העצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו