שאלה לד"ר מרום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר מרום
    הילי
    19/01/2011

זה מאד מענין מה שענית לי בהקשר להתלבטותי בניתוח - למה כוונתך ב"גורמים שונים שאינם קשורים ישירות לרפואה"?

ואציין שבודאי נבדקתי ביסודיות עם כל ההדמיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר מרום

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר מרום - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    19/01/2011

כוונתי היתה שהיות וישנה דעה מנוגדת, צריך לבדוק היטב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לא ברור :

אני
    24/01/2011

ישנם רופאים ש"מנתחים כל מה שזז" (ציטוט של אורטופד) גם אם אין צורך ממשי בכך. אם את שואלת למה אז התשובה מגוונת (כסף, התמקצעות , מינימום ניתוחים שיש לבצע).
    מנתח אובייקטיבי תמיד יאמר - ניתוח זה מוצא אחרון !!! ויבוא לאחר שכל האופציות השמרניות כשלו, והסבל הרב פוגע קשות באיכות החיים (איני מדבר על מצב חירום בו אדם לא שולט על סוגריו ואז מנתחים מיידית).
    כלומר - גם אם בהדמיה רואים פריצה ענקית אך הכאב מינימלי המסקנה שלא צריך ניתוח.
    הצעתי לך - טרם הניתוח להיוועץ עם 2-3 מנתחים כאשר ללפחות 1 את אומרת שבאת רק לקבל חוו"ד ובכל מקרה לא תנותחי אצלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואגב

אני
    24/01/2011

אין כאן כ"כ סתירה כי יתכן שאצל אותו מנתח % ההצלחה הוא 50:50.....
    את חייבת חוו"ד נוספת ולא באינטרנט. 2 מנהלי הפורום מנוסים ומקצועיים מאוד. (אני לא שלוח שלהם, פשוט אלו השמועות). אל תמהרי ואם יש לך ספק תמיד טוב להיוועץ בעוד מומחה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואגב - תגובה

ד''ר גד ולן
    25/01/2011

תודה על המחמאה, כבר אמא שלי בגן אמרה שהדוקטור משחק בחול באופן מאד מקצועי :-).
    ועכשיו ברצינות.
    חוות דעת שניה היא בעייתית אבל חיונית. אני תמיד ממליץ למי שהצעתי לו ניתוח לשקול התייעצות עם מנתח נוסף( יש כמה שברור לי שתמיד יגידו ההיפך ממני, עניין של אגו...). הבעייה היא מה עושים כשהדעות מנוגדות. אני בד"כ מציע לפנות לשלישי, ולא מאותו איזור גיאוגרפי כדי לנטרל יריבויות שהמטופל לא בדיוק מודע להן.
    ניתוח זה לא עניין של מוצא אחרון דווקא אלא עניין של יעילות. בחלק מהפגימות בעמוד השדרה אין שום תועלת בטיפול לא ניתוחי כלשהו, אלא שלא תמיד חייבים לנתח בכל מחיר כי ההפרעה לא תמיד מצדיקה את זה. במקרים אלו אני אומר שהמועד הנכון לניתוח הוא כשהסבל גדול יותר מהפחד מניתוח.
    אין לי ספק ברוב המקרים של פריצות דיסק בע"ש מתני לא צריך לטפל בניתוח, כי 90% מההתקפים חולפים תוך 3 חודשים. אבל אם מישהו מרותק למיטה וחייו אומללים, לניתוח יש את הסיכוי הטוב ביותר להחזיר את האיש לחייו הרגילים.
    מי שרוצה תשועת השם כהרף עין ייפנה לניתוח אם יש לה לנתח, ולמי שיש סבלנות אפשר להמתין... שהכאב יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גד, אלוהים יברך אותך!

רותם
    26/01/2011

על התגובה שנתת פה ועל הכל, נתת גם תקווה לאנשים שמפחדים מניתוח. תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו