מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CT גבמיכל30/01/2011
ביצעתי בדיקת CT גב מאחר ואני סובלת מנימול של רגל ויד ימין באופן קבוע. בתוצאות הבדיקה רשום:בגובה L3-4: בלט אנולוס לוחץ על קדמת השק התקאלי.
בגובה L4-5: בלט אנולוס לוחץ על קדמת השק התקאלי.
בגובה L5-S1: סריקה תקינה.
השורשים הסקרלים הכלולים שמורים.
לסיכום: בלט אנולוס בגובה L5-S1 ו L4-5. קיים לחץ על השק התקאלי.
הנוירו-פורמינות שמורות.
מה זה אומר???????????????
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/01/2011זה אומר פשוטו כמשמעו- ישנם בלטים שאינם מסבירים את תלונותיך ליד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל - בקשר לבעייתך...
כפיר01/02/2011שלום מיכל.
עניין בלטי דיסק בעמוד שדרה מתני מצריך מעקב תקופתי וסדיר ,הבנתי שיש לחץ על השק התקאלי ,והבנתי שבעיית בלטי הדיסק מן הסתם גורמת לך לתסמינים כפי שאמרת...,אני מבין את הקשר לנמלול וזרמים ברגל כתופעה מוכרת -אבל לגבי היד אין קשר בין הממצאים לבין התסמינים ביד ,אני ממליץ לך לבקש שני הדמיות מהרופא שלך - הדמייה של עמוד שדרה צווארי + הדמיית CT לעמוד שדרה גבי מתני + רצוי הדמיית MRI בשקלולים שונים להדגמת טווחים וערכים של היצרות עמוד השדרה הגבי המתני
היד יותר קשורה לפגיעות בעמוד שדרה צווארי ולכן יש לבדוק זאת!
כשבלטי הדיסק יוחמרו עם הזמן וילחצו על חוט השדרה - בלי לחשוב הרבה אני ממליץ לנתח ,או לחילופין כשמצבך כבר יתחיל להיות בלתי נסבל ממש -גם אז רצוי מאוד ניתוח בגב - נכון שנשמע מפחיד חחחח ,אבל כיום ניתוחים כאלה שנעשים על ידי רופא מומחה ידוע בתחום הם בעלי שיעור נמוך של סכנות למינהם ,ותאמיני לי שלא כדאי להזניח ובסוף להגיע לנכות והגבלה רצינית והחמרה עם סימפטומים רבים ושונים...
אבל כל דבר בזמנו - ניתוח עושים רק כשאיכות החיים נפגעת מאוד ויש הגבלות שמפריעות מאוד + כשבלטי הדיסק מגיעים ללחץ על חוט השדרה ועדיף כמה שמוקדם לנתח במצב כזה! אני מקוה שגם התייעצת בכלל עם רופא מומחה בתחום והראית לו את ההדמייה שעשו לך כידי שהוא יוכל לאבחן בעצמו למרות שהרדיולוג איבחן ,אבל יש לסמוך יותר על רופא מומחה בתחום זה - ככה הלב יותר שקט! בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?