מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורסל וכאבי גבדודי18/02/2011
לפני כארבעה חודשים התחלתיח לסבול מכאבי גב תחתון. בהתחלה היה התקף רציני של מספר ימים, לקחתי ארקוקסיה כשבועיים, ומאז נותר כאב גב קל מאוד וגם לא במקום קבוע - פעם ימין, פעם שמאל, פעם שניהם...
ביום-יום אין לי שום מגבלה. אני מתכוף, יושב, הולך, עומד, מרים חפצים בלי שום קושי, אבל הכאב הזה פשוט מלווה אותי בלי הפסקה.
בסי.טי. לפני כחודשיים אובחן אצלי בקע דיסק רחב מצד לצד, הלוחץ על קדמת השק הדורלי בגובה L5-S1.כמו כן, נמצאו אצלי יישור קל של הלורדזיס המותני, ספונדילוליזיס דו צדדי של L4 וגם בלט דיפוזי קל של השק בגובה L4-L5.
אני הייתי משחק כדורסל חובבני 2-3 פעמים בשבוע בכל השנים האחרונות, עד לתחילת כאבי הגב, ואני כבן 35 כיום. בעקבות הכאבים הפסקתי לחלוטין. ניסיתי לחזור לפני כחודש, אבל למחרת הכאבים גברו (אם כי לא באופן חריף) והבנתי שהגוף שלי לא מעוניין בכך...
מאז ובמשך כחודשיים עשיתי טיפולי דיקור סיני ושיאצו, שלא הועילו ולא הרעו בכלום, למעט פגיעה בחשבון הבנק שלי.
האם לנסות כירופרקטיקה ? טווינא ? האם משהו אחר ?
כמו כן - האם עצם הפעילות הספורטיבית דוגמת ריצה או כדורסל עלולה לגרום לי לנזקים נוספים, או שהנזק היחיד בכך הוא הגברת הכאב למחרת הפעילות ? בהנחה שאני מוכן לסבול את הכאב הלא נוראי על מנת ליהנות מכדורסל, עדיין עדיף לי להימנע מכך, או שאין קשר בין החמרת מצבי ובין הפעילויות שאעסוק בהן ?
מה לעשות ? אני מיואש... לא רוצה לוותר כבר בגיל 35 על התחביב היחידי שלי...
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורסל וכאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/02/2011אנא קרא את הודעתנו בראש הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי, לא צריך לוותר על הספורט
אנדרי פרי19/02/2011רוב כאבי הגם נובעים מאופן בו אנו מפעילם אותו ביום יום. מורה לטכניקת אלכסנדר יוכל ללמד אותך להשתמש בעצמך כך שהגב לא יכאב ואף ישתקם. אני עצמי סבלתי בזמן חתירה עד שהגעתי לטכניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למגיבים
דודי19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי, לא צריך לוותר על הספורט - תגובה
ד''ר גד ולן19/02/2011ברגע שצתא מההתקף אין שום סיבה שבעולם שלא תחזור לשחק כדורסל. ועד אז אתה יכול לנסות שיטת אלכסנדר או פלדנקרייז.
כירופרקטיקה היא גם שיטת טיפול שיכולה להועיל, אבל קודם כלתיבדק בידי מנתח ע"ש שיראה איך לבנות לך תכנית טיפולית מיטבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם דר ולן, קודם יש להיבדק
אנדרי פרי20/02/2011וחובה להיבדק על ידי יותר מגורם מקצועי אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?