כדורסל וכאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורסל וכאבי גב
    דודי
    18/02/2011

לפני כארבעה חודשים התחלתיח לסבול מכאבי גב תחתון. בהתחלה היה התקף רציני של מספר ימים, לקחתי ארקוקסיה כשבועיים, ומאז נותר כאב גב קל מאוד וגם לא במקום קבוע - פעם ימין, פעם שמאל, פעם שניהם...
    ביום-יום אין לי שום מגבלה. אני מתכוף, יושב, הולך, עומד, מרים חפצים בלי שום קושי, אבל הכאב הזה פשוט מלווה אותי בלי הפסקה.
    בסי.טי. לפני כחודשיים אובחן אצלי בקע דיסק רחב מצד לצד, הלוחץ על קדמת השק הדורלי בגובה L5-S1.כמו כן, נמצאו אצלי יישור קל של הלורדזיס המותני, ספונדילוליזיס דו צדדי של L4 וגם בלט דיפוזי קל של השק בגובה L4-L5.
    אני הייתי משחק כדורסל חובבני 2-3 פעמים בשבוע בכל השנים האחרונות, עד לתחילת כאבי הגב, ואני כבן 35 כיום. בעקבות הכאבים הפסקתי לחלוטין. ניסיתי לחזור לפני כחודש, אבל למחרת הכאבים גברו (אם כי לא באופן חריף) והבנתי שהגוף שלי לא מעוניין בכך...
    מאז ובמשך כחודשיים עשיתי טיפולי דיקור סיני ושיאצו, שלא הועילו ולא הרעו בכלום, למעט פגיעה בחשבון הבנק שלי.
    האם לנסות כירופרקטיקה ? טווינא ? האם משהו אחר ?
    כמו כן - האם עצם הפעילות הספורטיבית דוגמת ריצה או כדורסל עלולה לגרום לי לנזקים נוספים, או שהנזק היחיד בכך הוא הגברת הכאב למחרת הפעילות ? בהנחה שאני מוכן לסבול את הכאב הלא נוראי על מנת ליהנות מכדורסל, עדיין עדיף לי להימנע מכך, או שאין קשר בין החמרת מצבי ובין הפעילויות שאעסוק בהן ?

מה לעשות ? אני מיואש... לא רוצה לוותר כבר בגיל 35 על התחביב היחידי שלי...

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורסל וכאבי גב

הוספת תגובה

• כדורסל וכאבי גב - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    18/02/2011

אנא קרא את הודעתנו בראש הפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודי, לא צריך לוותר על הספורט

אנדרי פרי
    19/02/2011

רוב כאבי הגם נובעים מאופן בו אנו מפעילם אותו ביום יום. מורה לטכניקת אלכסנדר יוכל ללמד אותך להשתמש בעצמך כך שהגב לא יכאב ואף ישתקם. אני עצמי סבלתי בזמן חתירה עד שהגעתי לטכניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למגיבים

דודי
    19/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודי, לא צריך לוותר על הספורט - תגובה

ד''ר גד ולן
    19/02/2011

ברגע שצתא מההתקף אין שום סיבה שבעולם שלא תחזור לשחק כדורסל. ועד אז אתה יכול לנסות שיטת אלכסנדר או פלדנקרייז.
    כירופרקטיקה היא גם שיטת טיפול שיכולה להועיל, אבל קודם כלתיבדק בידי מנתח ע"ש שיראה איך לבנות לך תכנית טיפולית מיטבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם דר ולן, קודם יש להיבדק

אנדרי פרי
    20/02/2011

וחובה להיבדק על ידי יותר מגורם מקצועי אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו