בלט דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט דיסק
    עודד
    16/05/2011

אני סובל מכאבי גב תחתון חזקים כבר תקופה ארוכה ובבדיקת ct שערכתי נמצא:

ב l4-l5 בלט אונלוס משיק לשק ללא לחץ על אלמנטים עצביים.
    l5-s1 בלט אנולוס משיק לשורשים s1 דו''צ.

בבדיקה אצל אורטופד הוא אמר שהכאבים שאני מתאר לא תואמים את הבעיה המתוארת. אינני מבין איזה כאבים אני אמור להרגיש בעקבות הממצאים הנ''ל. האם זה יכול להתפתח לפריצת דיסק בעקבות מאמץ יתר? הוא גם ציין שיש לי ספאזם שרירי ניכר.
    היכן אמורים להיות הכאבים ע''פ המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק

הוספת תגובה

• בלט דיסק - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    16/05/2011

שלום עודד
    צודק האורטופד שבדק אותך, ממצאי ה CT בסך הכל תקינים.
    זה לא יכול להתפתח עקרונית ל"פריצת דיסק".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק

ריטה ליפרו
    20/05/2011

כאבי גב תחתון מהסוג שאתה מתאר נובעים לרוב מעומס לא תקין ממושך על חוליות הגב כמו בישיבה או שכיבה עם גב עגול ללא שמירה על מנח הטבעי של החוליות .שיפורי יציבה בישיבה תוך שמירה על השקע המותני על ידי שימוש נכון במשענת הגב ואולי תמיכה נוספת באמצעות כרית יכולה לסייע בהקלה על הכאבים .רוב הבעיות הן מכאניות במקור לכן הטיפול צריך להיות בהתאם כדי לטפל בשורש הבעיה ותיקונה .שיטת מקנזי מציעה פתרון יעיל עם תוצאות מידיות ללא יצירת תלות במטפל .זאת שיטת שמקנה כלים למתרפא לשימור המצב ומניעת הישנות הבבעיה בעתיד.מה שחשוב יותר זה לטפל בכאבים שלך גם כאשר בדיקות ההדמיה לא מצדיקות אותם,בסהכ צריך לטפל בך ולא בצילום .
    ריטה ליפרו ,פיזיותרפיסטית מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו