זקוק להדרכה לטיפול ומחייה עקב בלט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק להדרכה לטיפול ומחייה עקב בלט
    אשר
    27/05/2011

שלום!
    1.בן 33 בריא,גובה 185 ס"מ משקל 113 ק"ג.פעילות ספורטיבית קבועה:ריצה,הרמת משקולות ברמה רגילה חובבנית.
    2. לראשונה בחיי בחודש האחרון כאבים חזקים שפחתו עם הזמן לרמת כאב בינונית ומטה אבל קבועה.
    3.בסיטי אובחן:L4-L5 בלט דיסק מרכזי ויתר משמאל עם לחץ על השק הדוראלי והצרות התעלה.
    L5-S1 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם שינויים ניוונים עם התעבות ליגמנטום פלאבום.
    שאר הממצאים בגדר הנורמה וללא עדויות שונות,תעלה ספינלית ברוחב תקין.
    4.ממידע שקראתי הבנתי כי קיים מעגל קסמים משונה כשבעקבות כאבים נוטים לפעילות גופנית נמוכה מה שמוסיף להיחלשות השרירים בגב.
    5.שאלה ראשונה:אילו פעילויות ספורט מומלצות מבלי גרימת נזק נוסף או להבדיל כתרומה לשיפור במצב הקיים.
    6.האורתופד הורה לי לא לבצע הרמת חפצים כבדים מבלי לדייק,מהו אם כן הגדרת משקל מדוייק לעניין זה אם בכלל ניתן לקבוע חד משמעית.
    8.במסגרת עבודתי כעובד תחזוקה אני נאלץ להתכופף רבות,ללכת בצורה כפופה,ולהשתחל לעיתים רחוקות למקומות שונים,כמו כן הרמת חפצים במשקל בינוני.
    9.האם מותר או מומלץ לי להמשיך בעבודתי תוך שמירה על ביצוע פעולות בצורה נכונה.
    10.האם הבלטים שנוצרו הם כתוצאה מהעבודה שלי או מהפעילות בחדר כושר או מגורם אחר אולי?(כמו גיל ושחיקה טבעית).
    11.האורתופד אמר לי כי יש להמתין שלושה חודשים עד להמשך טיפול וממה שקראתי הבנתי כי במידה ויש צורך בניתוח יש להקדימו ככל האפשר על מנת להעלות את סיכויי ההצלחה?,והאם בכלל במצבי בלט דיסק יש צורך בניתוח?
    12.האם ישנם טיפולים מומלצים מלבד פיזיותרפיה לשיפור מצבי?
    תודה מקרב לב על העזרה.
    אשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זקוק להדרכה לטיפול ומחייה עקב בלט - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/05/2011

אשר שלום
    לא ניתן להתיחס לשאלותיך שהם כה אישיות ופרטניות בפורום אינטרנט
    כזכור לך, הפורום לא מחליף התיעצות מסודרת עם מנתח עמוד שדרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו