מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים בעמוד שדרה כתוצאה מתאונת דרכיםגלי17/03/2020
שלום רב,
אני בת 48 ולפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים המוגדרת כקלה..(הייתי בתאונת שרשרת כשרכב נסע במהירות רבה התנגש ברכב טרנזיט שהתנגשה ברכבי, פינו אותי על לוח גב וצווארון לבית החולים, שם לא עשו יותר מידי. לציין שלאחר 8 חודשים הסכימו לעשות לי CT שבעקבותיו שלחו אותי למרפאת כאב בתל השומר.
קיבלתי בסה"כ כ14 זריקות אפידורליות / עיצביות אך ללא הטבה... הכאב לא עובר ואף מחמיר יש לי הקרנה הן לרגל שמאל והן לבטן. הרופא במרפאת כאב המליץ לי לפנות לרופא עמוד שדרה על מנת לשקול ניתוח. מן הראוי לציין שאני חוששת מאוד מניתוח אך האם לאור ממצאים אחרונים של בדיקת הCT אני צריכה ניתוח כי מאוד מאוד כואב לי ומגביל אותי בחיי היום יום ובעבודה בפרט ומה הסיכויים שהניתוח יצליח והחולה לא ימות . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר חבלה
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020קשה לייעץ ללא בדיקתך ובדיקת הסיטי. בנוסף, כדאי לבצע mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצל הקורונה: האם צריך צילום?מיה וירצ17/03/2020
אימי בת 83 נפלה לפני כשבועיים ושברה את חוליה L1 נאמר לה ללבוש מחוך JEWETT למשך שבועיים לא בשכיבה. הומלץ על צילום עמוד שידרה בעמידה לאחר שבועיים (EOS? EUS?) האם חשוב ללכת לצילום בקופת חולים על אף הסכנה שבהדבקות בוירוס הקורונה? לדבריה מרגישה יותר טוב מעט פחות כאובה עדין משתמשת במחוך ובהליכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020ליתר ביטחון כדאי לצלם. אם הכאב חלף כנראה שהשבר מתאחה.
יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג לקבלת איפול בונה עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום גב עקב כאביםדליה05/03/2020
יי שואלת לגבי חברה שאין לה אינטרנט והרופא שלה כרגע לא בארץ. היא הופנתה לצילום גבי ומותני עקב תלונה שקשה לה לעמוד יותר מ7 עד 10 דקות רצופות באותו מקום אם היא עושה כך יש לה כאביים בגב תחתון שמקרין לרגליים..ללכת אין לה בעיה היא בת 55.המצב שלה נמשך כבר יותר משנתיים הנה התוצאה:"קיפוזיס טורקלי ללא תמט חוליה.היצרות ניכרת של מרווח דיסקלי L5-S1 שאר המרווחים הדיסקלים שמורים."מה הטיפול הנדרש? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילןם
פרופ` אייל יצחיאק05/03/2020אין תועלת בצילום. יש לבצע mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתון עד הרגל - לא מצליחה ללכתעופרה05/03/2020
סובלת כבר חודש מכאבים גב תחתון (ישבן עד רגל שמאל). עד שבועיים אחרונים לא מצליחה ללכת, רופא אורטופד המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין במשך חודשיים, לוקחת כבר שבועיים אך עדיין לא מצליחה ללכת. הכאבים פחתו. אני חוששת שאולי מדובר במשהו חמור יותר... צירפתי את פענוח ה-mri שנעשה לפני מס' ימים. אנא בבקשה הכוונה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עופרה
פרופ` אייל יצחיאק05/03/2020נראה שיש פריצת דיסק וצריך לטפל בניתוח.
את מוזמנת להגיע למיון בלינסון ונשמח לאשפז ולטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעמוד השדרה נורא חזקיםטליה29/02/2020
מה זה אומר ציסטות בעמוד השדרה וסימני התייבשות של הדיסק מסוג רודיק 2, וקרע אנולרי אחורי עם לחץ על השק התקאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק01/03/2020קרוב לוודאי שמדובר בשינויים ניווניים. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים ניווניים
פרופ` אייל יצחיאק05/03/2020זה אומר שהדיסק בבי חולייתי מנוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mri עזרה עם כאביםטליה27/02/2020
שלום הופנתי לmri עקב כאבים מאוד חזקים בגב התחתון והכאבים נבעו מהרגליים .היתה לי תאונת עבודה ושברתי את המסרק כף רגל שמאל ומאז התחילו לי כאבים משנת 2013
אשמח לעזרה .יש לי נימולים בכפות הרגליים שריפות בקושי הןלכת מתניידת עם מ1ל הליכה ולקלנועית .חוסר תחושה בכף הרגל שמאל
גילו לי בmri . 2 ציסטות בגב אחת 4 ס"מ ןהשנייה 2ס"מ ,
סימני התייבשות של הדיסק מסוג מודיק 2 , בלט אחורי עם קרע אנולרי ויש לחץ על השק התקאלי ודורלי
מה עושים במצב כזה ? ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2020יש להיפגש עם מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI עמוד שדרה צוואריmenashe26/02/2020
מצורף בזה פיענוח של MRI עמו"ש צווארי, (יש לי גם של מתני ששם יש 2 פריצות)
אשמח להסבר על המונחים והמשמעויות, והאם יש הסבר לכאבים ולחולשה החזקה שאני סובל ממנה ביד שמאל, ולנימול ביד ימין, ולכאבי צוואר הקשים שאני סובל מהם,
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2020קרוב לודאי שמדובר בשינויים ניווניים שגרתיים. יכולים להסביר כאבים מקרינים לכתף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק עם כאבים עזים ולא מצליחה לעמוד ולשבתעופרה26/02/2020
חודש ימיים הולכת בצליעה. אך חלה החמרה ואני מרותקת למיטה שבוע ימים, לא מצליחה ללכת או בקושי לשבת. לפני, הייתי הולכת בצליעה. יש לי בלט דיסק דיפוזי עם לחץ משמעותי על העצבים ובלט דיסק l4-l5. אורטופד שהייתי אצלו אמר לי שעלי לקחת אוגמנטין חודש ימים היות וכנראה יש לי דיסקיטיס (זיהום) או דיסקוטיה ניוונית ושלח אותי לmri. ממתינה כרגע מרותקת למיטה בקושי יכולה לקום. לוקחת אנטיביוטיקה כבר 3 ימים. מה עלי לעשות? בבקשה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מעולה לבעיות עמוד שדרה תחתון ועליון
עמוס26/02/2020אני משתמש כבר שנתיים במכשיר שנקרא בארץ גב BACK ועברו ולא חזרו כאבי הגב שלי עם 2 פריצות דיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרופתיה ופיענוח mri סימנים לטרשתשיר26/02/2020
3שנים עם נרופתיה גוברת מיום ליום ברגלים בבדיקת EMG אובחנה רדילופתיה בעקבות פריצת דיסק L5 נימול זרמים שריפה ברגלים ולאורך עמוד השדרה זרמים וכן בידים אבדן תחושה עיקצוצים הרדמות ואובחנה דלקת אקוטית בתעלה קרפלית וברקע סכרת די מאוזנת
נשלחתי לMRI תוצאות הבדיקה רטרוליסטזיס קלה בC5 C6 מלווה באקסטרוזיה מרכזית ולטרלית ברמה בינונית הגורמת להיצרות התעלהברמה בינונית והשטחה קלה של החוט מודגמים מס אותות חריגיםקלים בחוט בגובה זה והיצרות בינונית של הפורמינות וכן בלט קל בC3 C4יתכן וההיצרות מוחמרת בפליקציה ללא בצקת או תהליך הורס עצם אני מאד מפחדת מה כל זה אומר והאם אלה סימנים לטרשת היש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2020קרוב לודאי שמדובר בשינויים ניווניים ויש להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרופתיה
שיר28/02/2020תודה לך בנתיים קבעו mriגבי ומותני ואקבל יותר ידע ואמשיך משם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להרים רגל בעקבות כאב חזק בברךאתי ב.25/02/2020
לאחרונה סובלת מכאב חזק בברך ימין ובמפשעה. לאחר mri הומלץ ואני ממתינה לתור לזריקה ב l3-l4. אלא ש: בימים האחרונים במצב שכיבה על הגב רגליים ישרות אני לא מצליחה בכלל להרים את רגל ימין. כאילו שהרגל לא נשמעת לי. מה המשמעות, והאם זה יחזור להיות תקין אחרי הזריקה? מה לעשות עד לזריקה? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב וחולשה
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2020המשמעות היא שיש להשיג הדמיה ולהתייעץ עם מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriו נרופתיה - עזרה בפענוחשיר25/02/2020
עקב נרופתיה חריפה ברגלים ונימול וזרמים מטורפים בידיים עברתי בדיקות הולכה עצבית שהראו על בעיית תעלה קרפלית אקוטית ורדיולוםתיה ברגלים. בנוסף סובלת מסכרת שכרגע די מאוזנת. לאחרונה החלו חולשות ברגליים וכן כאבים בכתפיים וכאבי גב נשלחתי לmri צטוארי הודגם רטרוליסטסיס קל וכן היצרות תעלה בינונית בc5 על בסיס בקע ונרשמה החמרה בפלקציה. וכן הודגמו מס חריגות קטנות באותות האם זו הסיבה לנימול ברגליים וחולשה בידיים? האם זה על רקע אורטופדי או טרשתי, כיצד ניתן לדעת מה התוצאות אומרות? התור הבא לרופא ששלחני לmri עוד זמן רב ואני במתח עצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020בהחלט יכול להיות שזו הסיבה לתלונות. אנא פני למנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולינוירופתיה לומבוסקראלית סובלת מפיברומיאלגיהסיגל22/02/2020
שלום רב. סובלת גם מפיברומיאלגיה ופוליניורפתיה לומבוסקרלית ?
מה הפירוש של הפולינוירופתיה?
לפני 11 שנה עברתי ניתוח כריתת דיסק חירום בעקבות אי שליטה בכף ברגל ימין. שמוטה.
מאז סובלת מבעיות עצבים ברגל ימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורופטיה
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2020נא להתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה סינוביאלית והצורך בניתוחעדי22/02/2020
ציסטה שגורמת לחץ על שורש עצב L5
כאבים עזים ברגל ימין כבר 7 חודשים. כעת יש הקלה מעטה.
האם הציסטה יכולה להיעלם ללא ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ` אייל יצחיאק22/02/2020ציסטה סי וביאליק מעידה על מפרק פגום. הטיפול המקובל כריתה של הציסטה וייצוב עמוד השדרה.
ניתן לנתח רק לכרות את הציסטה אבל סיכוי רב לניתוח נוסף בעתיד משום שהבעיה הבסיסית לא נפתרה.
במידה והתחבאה גדולה ניתן לנסות לפוצצה אבל גם אז הטבה זמנית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק עם כאבים עזים והרדמותעופרה21/02/2020
אנא עזרתך..בשנה האחרונה יש לי כאבי גב תחתון שהחמירו בחודש האחרון. בסיטי שעשיתי לפני חודש נמצא: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ משמעותי על השר הגורלי ועל העצבים משני הצדדים L5-S1
ובלט דיסק עם לחץ קל על השר הגורלי ועל העצבים L4-L5.
מטופלת 5 ימים באטופן שעזר אך היום שוב קיבלתי התקף כאב עז וגם הרדמות של הרגל.
מה זה אומר?? והאם זה מצביע על משהו מסוכן? אנא המלצה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
פרופ` אייל יצחיאק21/02/2020לדעתי יש להיבדק אצל מנתח עמוד שדרה בהקדם על מנת לשלול פגיעה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק עם כאבים עזים והרדמות
עופרה22/02/2020שמעתי על זריקת בלוק. האם זה רלוונטי לגבי לדעתך? ביומיים האחרונים לא מסוגלת לקום מהמיטה... כאבים עזים שאני עומדת... האם ניתן לטפל בזה?
בבקשה תשובה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ` אייל יצחיאק23/02/2020לדעתי יש להיבדק טרם שמחליטים על המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI עמוד שידרה מותניאלירן20/02/2020
שלום ,
עברתי MRI בעקבות פציעה מלפני שנה וחצי וכאבים שנמשכים מאז .
בפיענוח כתוב :
L1 -מודגם ממצא קטן עגול קוטרו פחות מ 2 מ"מ .
L4,L5 -הודגמו שני ממצאים דומים קטנים יותר .
L3-L4 - קרע אנולרי זעיר בחדר לטרלי ימני של הדיסק.
L4-L5 - פרוטרוזיה של הדיסק אחורי ולטרלי שמאלית גורם לאימפרסיה על שק התקאלי ועל השורשים של קאודה הקרינה.
סיכום :
פרוטרוזיה של דיסק בינה חוליות L4-L5 כמתואר.
הממצאים המתוארים ב ככל הנראה בשורשים של קאודה אקווינה חשודים לאפנדימומות קטנות -
הפענוח מוגבל עקב חוסר הזרקת ח6מר ניגודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק21/02/2020יש להשלים בדיקה עם חומר ניגוד ולפנות אל נוירוכירורג מומחה לניתוחי עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)