מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב לאחר שאיבת דיסקיאיר02/05/2020
אבא שלי בן 68, עבר לאורך השנים שלוש שאיבות דיסק. לפני כשלושה שבועות בעקבות כאב גב בלתי נסבל באזור אגן, גב תחתון מצד שמאל, ולאחר טיפול במשככי כאבים חזקים מאוד ללא הטבה משמעותית, בצע בדיקות MRI ו -CT . נשלל מצב זיהום, נשלל מצב תופס מקום. הומלץ לו על ידי מומחה עמוד שדרה לבצע שאיבת דיסק נוספת. בוצע הניתוח ונשאב הדיסק בשלוש נקודות. כעת שבוע לאחר הניתוח עדין יש כאב רציף, הכאב פחות ממה שהיה אבל עדין בלתי נסבל 24/7. לוקח כדור נקסין 500 פעמים ביום. מה ניתן ומה מומלץ לעשות כעת בשביל להקל על הכאב? האם טיפולי כירופרקטיקה, עיסוי, דיקור סיני, פיזיותרפיה, כוסות רוח או כל דבר אחר יכול לשפר את המצב? האם מותר לבצע טיפולים אלו לאחר שאיבת דיסק? אם כן כמה זמן לאחר הניתוח? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020אינני מבצע פעולות אלו משום שיעילותם לא ברורה לי
אנא פנה לשואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלית05/05/2020אבא שלי סובל גם מאוד מכאבי גב, אני יכולה להגיד שמנסיון שלנו, סידן אמורפי מאוד עוזר לו להתגבר על כאבי הגב הקשים, מאז שהוא התחיל לקחת 6 קפסולות ביום, 2 בוקר, 2 צהריים,2 ערב, אחת עם מים ואחת שמתמוססת מתחת ללשון יש הטבה משמעותית מאוד,אני לא רופאה וממליצה רק מנסיון אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון 19 שנה לאחר ניתוח עקמתנוף02/05/2020
היי
ברצוני לברר האם יש הנחיות או אזהרות מיוחדות לגבי הריון לאחר ניתוח עקמת. אני 19 שנה לאחר ניתוח קיבוע חוליות אם אני לא טועה במספרים של החוליות c7- L1.
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ועקמת
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020אין כל מניעה מהריון לאחר ניתוח עקמת. יש לקחת בחשבון שנשים הרות לאחר ניתוח עקמת סובלות יותר מכאבי גב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עזים בגב תחתוןיונתן26/04/2020
שלום יש לי כאבי גב עזים בעיקר אחרי מנוחה ואחרי שינה
כאבים אלה מחמירים לאחר התקופפות או מאמץ
בבדיקת אורטופד וסיטי הודגם הנמצאים הבאים שאותם הצרף בקובץ
אשמח לתמונה ברורה יותר האם עדיף ניתוח
בוקר טוב ct שינויים ניווניםL4-3 מפרקים פרלמנטריים עם הופעת ווקום משאל L4-5 אפקט ווקום עם שינויים דיסקופתיים בלט מרכזי גדול עם לחץ על קדמת השק הכדורגל ומיצר את הרצס הלטיראלי דו"צ שינויים oa במפרקים הפצטארים עם אפקט ווקום בעיקר משמאל
L5s1 שינויים oa במפרקים פצנטארים דוץ עם אפקט ווקום
תודה יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לאחר מנוחה
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020כאבי גב לאחר מנוחה וברכיבה לפנים בדרך כלל נובעים ממקור מפרקי דלקתי. אולי מה פרקים הסקרואילאקיים.
מומלץ לפנות לראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות הסידן
אורית07/05/2020כאבי גב יכולים להיות גם תוצאה של חוסר בסידן. לא תמיד יודעים שחוסר סידן אחראי לבעיות רבות ולא רק על דלדול עצם. אני מאוד ממליצה ליטול באופן קבוע סידן אמורפי דנסיטי. סידן אמורפי נספג עד פי 4.6 מסידן נפוץ אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוס וכאבים - תוצאות צילום מותניניר22/04/2020
בן 44 עשיתי צילום מותני עקב גב שנתפס להלו התוצאות:
מבנה גרמי תקין של גופי החוליות. סימני סקליזציה מימין עם היווצרות פסאדו -פרק. מרווחים בין חולייתיים שמורים. אין סימן להרס גרמי
מה פשר התוצאות? מה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020נראה כממצא מקרי חסר משמעות.
מומלץ על פילאטיס.
במידה ונמשך יש להתייעץ עם אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים לאחר פגיעהיונית21/04/2020
היי לפני כ5 ימים שכבתי על הבטן על ספה די רכה כשהידיים מושטות לפנים (התעסקתי בנייד)
חברה נחתה עלי (בקטע צחוק) על הגב התחתון והגב התקפל לתוך הספה וממש כאב לי זה היה די חזק עד עכשיו כואב לי בהתחלה זה היה כמו דקירות העמוד שדרה ועכשיו במותן, אי נוחות בישיבה במיוחד שהגב נוגע במשענת של כסא מרגישה לא ישרה בעמידה ובהליכה אולי בגלל האי נוחות של הכאב , אני ממש מפחדת שיש לי איזה נזק רציני. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020כדאי לפנות לבדיקת אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אחרי אימוןציון21/04/2020
אחרי חודשים שלא התאמנתי התחלתי לפני 3 שבועות אימון פונקציונלי בזום. אחרי 2 שיעורים הפסקתי כי התחילו לי כאבים מתחת לצלעות (אולי לא התאמנתי נכון). כמה ימים אחרי התחלתי לעשות הליכות מהירות ואז התחילו שוב כאבים מתחת לצלעות, בצידי האגן וגב תחתון... ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מעולה לבעיות עמוד שדרה תחתון ועליון
עמוס21/04/2020היפוך ומתיחה עם ep-960
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ריקי ברוך03/05/2020כאבים מהסוג שציינת יכולים להיגרם מסיבות שונות. אני יכולה להמליץ רק מתוך הנסיון שלי שמה שעשה עבורי את השינוי בחדר הכושר והרחיק ממני את כל הכאבים הוא תוסף התזונה הסידן האמורפי-דנסיטי. הכאבים היו עניין של יום יום וברגע שהתמדתי (אני כבר 4 שנים) השתנה הכל. ממליצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ` אייל יצחיאק12/05/2020יש לחזור ולהתאמן בהדרגה ותחת השגחה.
זו הדרך הבטוחה ביותר להימנע מפגיעות ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בכתף שילוב של אטופן וברקסין באותו יוםבטי10/04/2020
אפשר לקחת באותו יום אטופן 600 בבוקר וגם ברקסין בערב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופן וברקסין
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020מדובר בשתי תרופות מאותה משפחה.
עדיף לא לשלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשכמה השמאלית ובאיזורדן06/04/2020
שלום רב
בן 74 הצילום מסביר מצבי .לא נייד. רוב הזמן יושב .לפני 8 חודשים כאב קל בשכמה השמאלית שנהפך לקשה שלא יכולתי להתהפך בלילה .
צילום סיטי מצורף -האורטופד אמר שברון, אח"כ עצב ,שזה יעבור תוך חודשיים.- עברו 8. חודשים .וממשיך להציק
ביום = כמעט אין כאב , מדי פעם דקירה,עושה תירגול קל , כל יום ,רוחץ כלים וכ"ו =כמעט לא מפריע .
אבל בלילה בשכיבה ( יכול כבר להתהפך ויש הטבה ) אך כל תזוזה כואבת ודוקרת .בבוקר לוקח שעה בערך בישיבה עד שחוזר לתפקד
מה שאני מבקש לשאול :
רוב חיי היו שנים של כאבי גב תחתון( דיסק) , שנים האחרונות גם הגבי .
השכיבה הייתה תחליף לכדור נגד כאבים ולהתאוששות . מה קרה עכשיו שהשכיבה נעשתה סיוט? מדוע ?
יש לרופא הסבר?שאולי גם יעזור לי לשנות ?או לעשות לשיפור? כי אין תור לרופאים .!!ולא מרשים לנו לצאת !
אם אפשר עוד שאלה :רוב החוליות אוסטאופורוטיים - וחוליות הצוואר נראות יפה .האם בגלל שעושה תרגילי לחיצה עם הידיים נגד הראש ? ?ולחוליות הגביות לא הצלחתי לתרגל?או ??למה ?
תודה רבה לתשובות ולהסבר
וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020יש להתייעץ עם אורטופד בקהילה. בנוסף, מומלץ על הערכת ראומטולוג משום שנראה שיש איחוי נרחב של חוליות עמוד השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mri ו emg לבן 24גיורא02/04/2020
שלום, אני סטודנט בן 24, בריא בדרכ. בפענוח mri נאמר שיש בלטי דיסק קלים בגובהl4-l5 ו l5-s1 עם מגע מינימלי( לדברי מומחה עמוד השדרה) ב שורשl 5. אני מזה חצי שנה לא מצליח לנהל שגרת חיים. הכאב הקורן לרגל הוא התלונה העיקרית, אני לא מסוגל לשבת יותר מרבע שעה בלי שהדבר יגרום להקרנה לכף רגל ימין. גם עמידה ממושכת גורמת לכך... לכן לאחר 4 חודשים משום שלא הייתה שום הטבה שלחו אותי לבדיקת emg וncs והתוצאה הייתה פגיעה שורשית קלה. מה עושים ?? הייתי אצל שלושה מומחי עמוד שדרה ובנוסף אני מטופל במרפאת כאב. אך לצערי אין הטבה! מה אתה ממליץ והאם הפגיעה היא תמידית. תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020יש להתייעץ עם מנתח עמוד שדרה או עם רופא כאב. ייתכן וזריקה במרפאת כאב תעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פענוח MRIאושרת31/03/2020
אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי בגדול לגבי פענוח התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mri
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020יכול להסביר כאב מקרין לקדמת ירך שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת ct עמוד שדרה מותנידבורה30/03/2020
אבקש לדעת מה עלי לעשות לפי ממצאי הסריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020נשמע שכדאי לפנות למנתח עמוד שדרה אבל קרוב לוודאי שההמלצה תסתכם בפילאטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח צילום CTנתי29/03/2020
שלום..
לאחר תאונת דרכים לפני כחצי שנה ומאז התעוררו להם כאבים שעם הזמן הולכים ומתגברים בצוואר אמצע הגב ובעיקר בגב התחתון..
ביצעתי צילום CT עמוד שידרה צווארי וגם תחתון מותני ..
רוב התוצאות תקינות מלבד אלו שאפרט ואשמח אפ תענו לי מזה אומר ומה החומרה ומה הטיפול הנדרש.
בעמוד שידרה צווארי אובחן בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל השק c2-c3.אותו הדבר גם ב c3-c4 וגם ב c4-c5..אשמח לדעת גם מה מציינות האותיות עם המספרים.
ובצילום מותני נמצא בלט דיסק כללי קל משיק לשק L4-L5 אותו הדבר גם ב L5-S1.
ודבר אחרון אובחן גם שינויים נווניים במפרקי ה- sij.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020מדובר בשינויים ניווניים חסרי משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות m.r.i ע.ש צווארי במנחים שונים - הפנייה מטעמךעדיאל27/03/2020
לכבוד פרופ' יצחיאק אייל שלום רב.
*היני מטופל שלך וביקשת עוד בדיקות נוספות שאבצע בנוסף, אך לצערי עקב משבר הקורונה כל התורים מבוטלים עד להודעה חדשה.
בבקשה ברצוני לדעת משמעיות מבדיקה, m.r.i
16.3.20 במנחים פלקציה ואקסטנסיה עם חתכים אקסיאליים ב2T בשני המנחים . בשאלה מיאלופתיה וכאבי צוואר מקרין לימין .
ממצאים מהבדיקה : (מחוסר בתמצות מה עם שאר הגבהים?
סיבת ההפניה:
כאבי צואר מקרינים לימין
בוצע:
ת.מ. MRI עמוד שדרה בתאריך 38:18 2020/03/16 מ.ג:
ת.מ. MRI בדיקת עמוד שדרה צוארי; ת.מ. MRI עמוד שדרה דיסקים;
ממצאים:
בגובה 6C-5 בקע דיסקאלי מרכזי עם אימפרסיה על השק ללא מיאלופתיה בחוט , היצרות קלה של התעלה.
ללא ממצא מהותי ביתר הגבהים.
סיכום:
בקע מרכזי בגובה 6C-5 כמצוין.
סימפטומים ותופעות של עציריות שתן/צואה עד כדי לחיצות קשות בשימוש בשרירי הבטן (בקע טבורי שאובחן במיון 13.3.20 בct כליות)נימולים והיצקוקים באיזור איבר המין תמידית
שתן ניתן בישיבה .
נוקשויות בצוואר קושי רב בתנוחת הכרית כאבים במהלך השינה באזור הצוואר(קושי רב להרדם)
ירידה בכוח בידיים עד לנפילת חפצים קושי בהכנסת מפתח לדלת,לסגור ריצרץ במכנס (ידיים רועדות ) רגלים קופצות ..
ירידה בכוח ימין קשיי עמידה והליכה.
כאבי לסת קושי רב בבליעה הכדורים . (לא יכול להרים את הצוואר בכדי לשתות שותה עם קשית.
האם ממצאים אלו יכולים להסביר את הפגיעה ואת תלונות השתן והקוצצים וב.איבר המין ?
התחלתי הידרותרפיה מפגש 1 (הרגשה טובה אךממש תורים ארוכים
כל מרפאות השיקום סגורות נכון להיום עקב מצב הקורונה.
2 זריקות סטרואידים במהלך פרק של חודשים(הטבה בהליכה חודש
ארקוקסיה (שימוש חודשיים)אחרון עד לפני שבוע הופסק האם להמשיך טיפול דלקתי ?
משכחי כאב אני נוטל בערב לפני השינה (מנוחה ל3-4 שעות מתעורר עם תחושת הרדמות וזרמים ביד ימין ומהזרוע עד קצות האצבעות.
הסימפטומים באים בגלים וללא הפסקה אין לי מנוחה עם הכאב לפעמים, האם יש אפשריות נוספות לשיפור לפני הליך ניתוחי?
ועם כן ובאיזה שיטת ניתוח המומלצת
קושי רב בכתיבה
תודה רבה אשמח לחוות דעתך ולממצאים הללו האם יכולים להסביר את התלונות.
בשורות טובות אמן
🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020לדעתי המרפאות חוזרות לשגרה ואשמח לראותך.
כדאי שתגיע לאחר הערכת ראומטולוג ונוירולוג.
לא נשמע שכל התלונות מקורן בבלט הדיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לבחור מזרן לסובלים מבלט דיסק בגב התחתון?רועי23/03/2020
שלום רב,
אני סובל מבלט דיסק בגב התחתון אשר גורם לכאבי גב על בסיס יומי. מכיוון שהמזרן עליו ישנתי גרם לכאבי גב בבקרים, קניתי מזרן חדש, אשר גם הוא גורם לכאבים. יש לציין כי המזרן שייך לחברה מוכרת ולא חסכנו בעליות... איך לבחור מזרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020יש לבחור את המזרן שנוח לך.
כעיקרון ככל שמשקל הגוף גבוה יותר המזרן שיש לבחור קשיח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות ימין ותוצאות mri עמוד שדרהזיו22/03/2020
שלום רב
מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים מתחת לצלע ימין באזור הבטן (מקדימה) כמו לחץ כזה או תחושת נפיחות פנימית באזור הכואב וכן כאבים בצלעות הגב בצד ימין בלבד. עברתי בירור מקיף של אזור הבטן על מנת לשלול מחלות או בעיות שעשויות להסביר את הכאבים כגון: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, ct בטן שיצאו תקינות. נשלחתי לאורתופד עמוד שדרה ששלח אותי לביצוע mri עמוד שדרה צווארי, גבי ומותני גם לצורך בירור כאבים אלה וגם לבירור כאבים שהתווספו לי באזור הברכיים בשתי הרגליים. תוצאות ה mri הינם:
mri מותני:
2-L1- בגדר הנורמה.
L3-L2 -בלט דיסק לטרלי מימין קל.
L4-L3 -בלט דיסק דיפוזי קל.
L5-L4 -בגדר הנורמה.
S1-L5 -רטרוליסטזיס מינימלי של L5 .ירידה דיפוזית בעוצמת אות של הדיסק הבין חולייתי. בקע דיסקי אחורי ומרכזי זעיר.
תוצאות mri גבי:
של דיסקים בינחולייתים בכל הגבהים.
שינויים דגנרטיבים במפרקים הפצטאלים והקוסטו- הוורטברלים לאורך כל הקטע הנסרק בגובה D5-D4.
בקע דיסקי פרא מדיאני מימין קל.
גובה D6-D5 :בקע דיסקי פרא מדיאני מימין קל.
גובה D7-D6 :בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל .
גובה D8-D7 :בלט דיסק אחורי ומרכזי קטן .
גובה D9-D8 :בלט דיסק אחורי ומרכזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי.
גובה D11-D10 :בקע דיסקי פרא מדיאני מימין גורם ללחץ על צידו הימני של חוט השדרה.
התרשמות: הדגשה של התעלה המרכזית לאורך כל חוט השדרה הגבי.
שינויים דיסקופטים ודגנרטיבים קלים לאורך כל הקטע הנסרק, ללא השפעה מהותית של רוחב של תעלת השדרה או תעלות
השורש.
עד שיגיע התור שלי לרופא אני אשמח לדעת מה אומרים ממצאים אלה.
האם הם יכולים להסביר את הכאב שלי באזור צלעות ימין?
ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את הממצאים שהתגלו בבדיקות
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב מקרין לחזה
פרופ` אייל יצחיאק02/05/2020לא ניתן לייעץ ללא בדיקת ההדמיה ובדיקתך.
אשמח שניפגש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)

.jpg)

.jpg)