מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלפוחית ואגני כליות מוגדלים לעוברעינת02/02/2012
ערב טוב,
מקווה שתוכל לעזור לי....
ברצוני לשאול מספר שאלות.... אבל לפני כן קצת רקע לשאלות:
לאחר בדיקת שקיפות עורפית נאמר לי כי לעובר יש שלפוחית שתן מוגדלת. כעבור כחודש ביצעתי סקירה מוקדמת כאשר בה רואים כי השלפוחית עדיין מוגדלת ויש לה דופן עבה (לדברי הרופא) וכן גם אגני הכליות של העובר מוגדלים. מסקנת הרופא כי ישנה חסימה חלקית של השלפוחית וזאת לאחר שבמהלך הבדיקה הבחין הרופא כי העובר רוקן אותה חלקית. כעת אני בשבוע 18- אתמול ביצעתי בדיקה נוספת על מנת לבדוק את כמות מי השפיר ונכון לאתמול הכמות תקינה. (הרופא אמר כי במידה והייתה כמות מועטה של מי שפיר היה ממליץ על הפסקת הריון). כעת המלצת הרופא היא להמתין כחודש לביצוע סקירה מאוחרת שלאחריה נוכל לדעת את מצבו של העובר. ברצוני לדעת- האם קיים סיכוי לפגיעה בכליות והאם ניתן לדעת זו בבדיקת אולטראסאונד? בנוסף האם קיים סיכוי שלא תהיה כלל פגיעה בכליות והתינוק יחיה חיים טובים (בע"ה)? כמו כן במידה ותהיה פגיעה בכליות של העובר מה ההשלכות שלה לאחר היוולדו? אשמח אם תוכל לענות על השאלות בכובד ראש כיוון שאני אובדת עצות- לא הייתי רוצה להביא לעולם ילד שיסבול מכאבים או שייאלץ לעבור דיאליזה כל חייו. אודה לתשבובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית ואגני כליות מוגדלים לעובר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/02/2012עינת שלום,
יתכן שלעובר יש קרום בשופכה שחוסם את מעבר השתן מהכיס החוצה.
ממליץ לך לפנות לבית חולים גדול (אני מכיר את ביילינסון אך קיימים אמרים) שם יש צוות של מומחים שכולל גניקולוג עם נסיון עשיר, אורולוג ונפרולוג ילדים שיכולים לתת לך שרות של מעקב וייעוץ מקצועי ברמה גבוהה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)