תינוקת לאחר אשפוז פיאלונפריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת לאחר אשפוז פיאלונפריטיס
    אולה
    28/03/2012

ערב טוב,

(מדובר בתינוקת בת שנה) לפני כחצי שנה בתי היתה מאושפזת עקב פיאלונפריטיס ו UTI וביום השחרור בוצע סונר כליות שהיו בגודל 46 מ"מ כל אחת.

בסונר חוזר שבוצע לפני חודש וקצת נמצא גודש מינימלי בכליה ימנית ושתי הכליות בגודל 54 מ"מ, שאר הבדיקה תקינה ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס, מבנה ואקוגניות שמורים.

הרופא התחיל להסביר לי כל מיני דברים ואני מרוב הלם על הגודש בכלל לא שאלתי שאלות, אני אודה מאוד מאוד אם תוכל לענות לי על כמה שאלות כי התור הבא שלנו בחודש יוני ואין תורים פנויים עד אז, ואני כמובן חרדה בצורה נוראית.

1. האם תקין ההבדל בגודל הכליות בהפרש של חצי שנה (הבדל 8 מ"מ)?

2. האם יש משהו שאפשר לעשות להורדת הגודש? (אוליי מזון מסויים או שתיית נוזל מסויים, או אולי טיפול אלטרנטיבי)

3. ממה שהבנתי מהרופא קיימת סבירות נמוכה מאוד להידרונפרוזיס אם הגודש לא יירד, האם הבנתי אותו נכון, כי בסוף הוא אמר לי שבסך הכל לדעתו זה יסתדר מעצמו...?

מתנצלת על האורך ומודה מקרב לב על התייחסות ומענה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת לאחר אשפוז פיאלונפריטיס - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    29/03/2012

אולה שלום,
    יתכן שהגודש נובע מחזרת שתן לכליות מכיס השתן (רפלוקס).
    לפיכך נהוג לבצע מיפוי כליות או ציסטוגרפיה כהמשך ברור כתלות ברופא המטפל שלכם (קיימות מספר גישות).
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו