דחוף בת 4 עם כאב במתן שתן והתאפקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דחוף בת 4 עם כאב במתן שתן והתאפקות
    לירון
    10/06/2012

    שלום רב,
    ביום חמישי האחרון (לפני 3 ימים) ביתי התלוננה על צריבה במתן שתן. מיום חמישי בלילה עד שבת בבוקר (קרוב ל-36 שעות), היא לא נתנה שתן בכלל! היא טענה ש"אין לה פיפי" ולפעמים בכתה שזה כואב. בשבת בבוקר הגענו למוקד ושם ביצעו לה קטטר במהלכו ריקנו קרוב ל-250cc. לאחר הריקון בקטטר, היא נתנה שתן עוד פעמיים, פעם מיד אחרי הקטטר, ופעם בבית לאחר כשעתיים, כאשר זה היה מלווה בבכי ברגע שהשתן יצא אבל לא כשהוא זרם. תוצאות בדיקת השתן יצאו כולן תקינות - אין בשתן נוגדנים או חיידקים, ונותר רק להמתין לתוצאות התרבית שיגיעו מחר.
    הרופא במוקד שחרר אותנו באמירה שהיא פשוט "מתאפקת" וצריך להסביר לה שזה לא בריא. לדעתי זה לא המצב וגם אם ההתאפקות היא כרגע התנהגותית, זו לא הסיבה הראשונית לבעיה. משהו גורם לה להתאפק.
    מאז שעתיים לאחר הקטטר, כלומר כבר קרוב ל-20 שעות היא שוב לא הסכימה לתת שתן. היא התעוררה 3 פעמים בלילה וכשניסיתי להושיבה בשרותים זה היה מלווה בצרחות ורעד שה"פיפי לא יוצא". לפי התגובות שלה נראה לי שהיא חשה כאב נוראי, כל פעם שיצרתי איזשהו גירוי (ע"י מים חמים או דגדוג) היא צרחה, קפצה מהאסלה וכיווצה את הבטן.

    אני ממש אובדת עצות! מה יכולה להיות הסיבה לעניין? איזה סוג של בירור ניתן לבצע ואיפה?

    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דחוף בת 4 עם כאב במתן שתן והתאפקות - תגובה

    ד``ר דוד בן מאיר
    11/06/2012

    לירון שלום
    יש לחפש סיבה להתנהגות זו. יתכן שמדובר בדלקת בכיס השתן או בגיורי חיצוני שצורב בעת מתן שתן.
    דר' בן-מאיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו