ניתוח הידרוצל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הידרוצל
    יעל
    25/03/2015

שלום רב,
    בני (בן17) אמור לעבור ניתוח הידרוצל (עפ"י בדיקת אולטרא סאונד, הוגדר כ"הידרוצל ענק").
    לאחר התייעצות עם 2 רופאים, נותרתי מעט מבולבלת ואשמח לקבל דעה נוספת:
    האחד (אורולוג) דיבר על ניתוח שיעשה דרך המפשעה (יעשה חתך ויהפוך).
    השני (כירורג) אמר שיכנס עם מצלמה (לפרוסקופ) דרך הטבור, יבדוק אם יש מעבר נוזלים מהבטן ואם כן, יבצע חתך בבטן תחתונה, יסגור את המעבר. ואם אין מעבר, לא יבצע חתך בבטן תחתונה. בנוסף, יבצע חתך נוסף במפשעה, כמו הראשון ויהפוך.
    ההסבר של השני נראה על פניו משכנע יותר, אך אני תוהה:
    1. האם הפעולה הראשונה לא מספיקה לצורך העניין?
    2. האם לא ניתן לבצע את הכניסה דרך המפשעה גם לצפות במעבר מים - אם קיים, מחלל הבטן מטה, ואם כן, לבצע את התיקון דרך החתך במפשעה?
    אני מנסה עבור בני, שיהיו לו כמה שפחות חתכים, על מנת שההחלמה תהיה מהירה יותר.
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הידרוצל

הוספת תגובה

• ניתוח הידרוצל - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    27/03/2015

יעל שלום,
    אם אין בקע אין מקום ללפקרוסקופיה היות שהגישה הניתוחית היא דרך שק האשכים ובגיל זה אינני חושב שיש מקום ללפרוסקופיה בכלל.
    הייתי משלים US מפשעות ואשכים בשאלה לבקע ואם אין בקע פונה לאורולוג ילדים או מבוגרים.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    30/03/2015

תודה רבה וחג שמח,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו