הידרוצלה קטן, דלקות חוזרות באשך, פתח צר של השופכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידרוצלה קטן, דלקות חוזרות באשך, פתח צר של השופכה
    יעל
    03/08/2016

שלום
    בני בן 11. ללא תלונות במתן שתן או תדירות. סובל כבר מספר פעמים מדלקת ביותרת האשך ומטופל כרגע באנטיביוטיקה ל 14 יום.
    בנוסף לפני שלושה חודשים היתה נפיחות באשך שאובחנה כהידרוצל קל. לפני כן זה לא היה.

הייתי בבדיקה אצל שלושה אורולגים כאשר 2 מתוכם ציינו בפניי שהחור של השופכה קטן וכדאי לנתח.
    הילד עושה פיפי כאשר הזרם נראה לי עבה ותקין ולא מלכלך האסלה ולא כואב לו.
    האורולוג השלישי אמר שפיית השופכה לא ממש קטנה.
    אחד האורולוגים טען כי ייתכן שהסיבה לדלקות החוזרות באשך היא: היצרות פיית השופכה וכאשר ננתח זה יפתור את זה ואולי גם את המים באשך.
    יש לציין כי בגיל 5 הילד קיבל מכה מנדנדה באשך והיה מאושפז עם אנטיביוטיקה לוריד כשבוע מחשש לתסביב שבמשך נשלל.
    אני לא מעוניינת לנתח אם זה לא מחייב אולם מופתעת שכבר 4 פעמים יש לילד דלקת באשך בחמש שנים האחרונות ... מהי הסיבה ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הידרוצלה קטן, דלקות חוזרות באשך, פתח צר של השופכה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    09/08/2016

יעל שלום,
    דומני שראיתי אתכם.
    לכלל הקוראים- פתח מוצר בשופכה כדי כך שגורם לחזרת שתן שגורמת לדלקת ביתרת האשך הוא ממצא נדיר ביותר. שכיח יותר - לא למצוא דבר או בעיה מבנית אנטומית או בעיה בצורת ההשתנה ולכן יש לבצע ברור מעט מקיף יותר אם ישנה חזרת של דלקת ונשלל פתח מוצר מאד.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו