מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות שפתייםלירון18/08/2008
שלום, בתי בת שנתיים , כשהייתה יותר קטנה גילו בבדיקה שגרתי כי שפתי הפות דבוקות מבפנים והיא טופלה במשך כמה חודשים במשחות עד שנפתח, אתמול שמתי לב שזה נסגר שוב. בזמנו הלכתי איתה לרופאת נשים שטיפלה בה השאלה אם אני צריכה לפנות לאורולוג ילדים אם זה התחום שלו או לפנות לרופאת הנשים??? האם יש צורך לטפל בשנית (משחה או דרך כירורגית אחרת)??? אודה לתשובתך והמשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד''ר עמוס נאמן18/08/2008ישנם אורולוגים ילדים שמטפלים בבעיה זו, (אני מטפל בה לעיתים קרובות)
בד"כ מטפלים עם משחת אסטרוגנית (כפי שאת טיפלת) ואכן יש אחוז הישנות. השלב הבא זה התערבות כירורגית (מדובר בניתוח קטן, לעיתים אפשר לעשות את הפעולה במרפאה עם אלחוש מקומי, ולעיתים צריך הרדמה). חשוב לזכור (ולא כולם זוכרים) למרוח את המשחה גם לאחר הניתוח. (לציין שגם אחרי הניתוח יכול להיות הישנויות).
בהצלחה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקות שפתיים- המשך
לירון18/08/2008ד"ר נאמן שלום, תודה רבה על התשובה המהירה. אני מאד מודאגת מהעניין ורציתי לשאול עוד כמה דברים ברשותך. בעבר כשטיפלנו בבעיה אמרו לי שזה מאד שכיח ואף יש בנות שחיות עם זה עד גיל מאוחר (12 לערך) ואז מופרש הורמון שגורם לשפתיים להיפתח מעצמם, אם כך הדבר לא עדיף לתת ל"טבע לעשות את שלו" ולהימנע מפעילות טיפולית? אני מבינה שעשית/עושה פרוצדורות כירורגיות כאלו, אם אנו נצטרך לבצע זאת והמשחות לא יעזרו גם הפעם, האם יכול להיגרם נזק גם גופני וגם רגשי מכך משום שהאזור הוא אזור רגיש (לדעתי)? עוברת בי המחשבה שמא ייגרם לילדה נזק רגשי אם יגעו יותר מידי באזור הזה. דבר אחרון, מחר יש לי הפניה לרופא משפחה על מנת לקבוע תור לרופא מומחה בתחום, האם אתה ממליץ לי ללכת לאורולוג ואם כן יש לך המלצה עבורי? היכן אתה מקבל? אשמח מאד אם תוכל לענות לי ושוב המשך יום נפלא. לירון (שלחתי לך את השאלה הזו גם במייל אז אם אתה קורא פה תתעלם מהמייל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות שפתיים ילדה בת 4
ענבל12/11/2008הי לירון, ביתי בת 4 עם תופעה דומה. אשמח לדעת איך טיפלתם בבעיה עם ביתכם... למי פונים אורולוג? כירוג? ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)