רפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס
    גלית ש.
    23/10/2008

לביתי בת ה-4 ו-9 חודשים גילו לפני חודש בעקבות 2 דלקות בדרכי השתן, רפלוקס דו צדדי (דרגה 2 מימין ו-3 משמאל). הוצע לי לטפל בבעיה באמצעות הזרקת דפלוקס דו צדדי, אך יש לציין שלמרות כל הסבריי הרופא אני מאוד חוששת ומתלבטת אם לבצע או לא מהסיבות הבאות: 1. טוענים שזה מום מולד איך לא עלו על זה עד היום, או באולטרה סאונד עוד בתקופת ההריון, מאיפה פתאום זה צץ. 2. האם חייבים בדרגה כזאת לטפל או זה יכול לעבור לבד(אני מבינה שיש כאלה שזה עובר להם לבד) אך האם עד גיל מסויים ואחרי כן הסיכויים פחותים. 3. אני בעיקר חוששת מההזרקה כי היא מתבצעת בהרדמה כללית (אני היסטרית מהרדמות) וכן מהחומר עצמו שלא ניתן לדעת בוודאות איזה השלכות יש לו או יהיו לו בעתיד על הגוף.. מה דעתך על כל ההליך הטיפולי שהוצע לי? האם אין פתרונות אחרים? האם חייבים לטפל (אני משוכנעת שיש אנשים עם רפלוקס שאפילו לא מודעים לו. יש לי כל הזמן תחושה שהרופאים אוהבים "לחפור" וכשמחפשים בעיות בכח אז בסוף מוצאים אותן. עזרה דחופה כי אני בלבטים רציניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• שלום גלית

ד''ר עמוס נאמן
    23/10/2008

גם אני רופא, כפי שאני מכיר את רוב עמיתי האורולוגים בארץ הם רוצים לעזור ולא רק לחפור כפי שציינת.
    קיימות מספר אפשרויות לטפל ברפלוקס: 1. ניתוח פתוח 2. הזרקת דהפלוקס 3. השגחה ומעקב 4. טיפול אנטיביויטי מניעתי
    צריך חדעת ולהתאים את הטיפול הנכון למקרה הנכון. כל מקרה צריך לבחון לגופו של עניין תוך התחשבות בכל הגורמים.
    ישנם מספר פקטורים שחשוב לשקול אותם לפני קבלת החלטה:
    גיל הופעת הרפלוקס, דרגת הרפלוקס, האם קיימים זיהומים בדרכי השתן, האם יש פגיעה כלייתית, האם ישנן הפרעות בתפקוד שלפוחית השתן והאם קיימת עצירות, הערכת סיכוי שהרפלוקס יחלוף לבד.
    בהתיחס למקרה שלכם - ככל שהרפלוקס בדרגה גבוהה יותר, ככל שהגיל מאוחר יותר ובמקרים של רפלוקס דו"צ שיעור המקרים בהם נעלם הרפלוקס נמוך יותר. ילדה בת כמעט 5 עם רפלוקס דו"צ לדעתי הסיכוי שהרפלוקס יעבור לבד נמוך יחסית. פרט נוסף שחשוב להבין מבדיקה הציסטוגרפית זה האם הרפלוקס אקטיבי או פאסיבי.
    השאלה מה יקרה אם לא תטפלו ברפלוקס. עד היום היה רק זיהום אחד כפי שהבנתי.
    חשוב לזכור שכל זיהום נוסף יכול לגרום לצלקות כלייתיות ופגיעה כלייתית.

אני ממליץ שתפנו לאורולוג ילדים עליו אתם סומכים או שתפנו לחוות דעת נוספת ותקבלו את ההחלטה הנכונה עבור ילדכם. הגישה כי הרופאים רק מחפשים בעיות אינה בריאה.
    מצטער על נימת החינוך בקולי

בהצלחה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו