ניתוח לתיקון רפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לתיקון רפלוקס
    יערית
    20/11/2008

לבני בן השנה ותשעה יש רפלוקס מסיבי דו צדדי דרגה 5 בשני כליותיו. בעוד כחודש הוא אמור לעבור ניתוח לתיקון הרפלוקס, בביקורנו האחרון אצל האורולוג נאמר לנו שלאחר הניתוח מצויות דלקות שתן חוזרות ונשנות וכן ישנם ילדים שתקופה ארוכה מתקשים להטיל שתן בעצמם שאלתי היא: אם מתוקן הרפלוקס בניתוח מדוע עלולות להיתפתח דלקות? וכן כמה זמן לכול המאוחר יש קושי בהטלת שתן? ולמה עלול להיווצר קושי כזה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון רפלוקס

הוספת תגובה

• שלום יערית

ד''ר עמוס נאמן
    20/11/2008

אכן הניתוח לתיקון רפלוקס אמור להפחית את שיעור הזיהומים בדרכי השתן אך לעיתים עדיין יתכנו זיהומים כם לאחר הניתוח, במיוחד במקרים של רפלוקס דרגה 5 דו-צדדי בהם המערכות מורחבות.
    קושי בהטלת השתן יכול להגרם עקב פגיעה מסוימת בעיצבוב שלפוחית השתן כאשר מפרידים את השופכנים בזמן הניתוח.
    קשה לדעת כמה זמן קושי זה ימשך. ישנם מקרים בהם ההשתנה תקינה מיד לאחר הניתוח וישנם מקרים נדירים בהם יהי קושי קובע בהטלת שתן.
    רצוי שתפנו שאלות אלו גם לאורולוג המנתח.

בהצלחה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר בן מאיר

יערית
    01/12/2008

לד"ר בן מאיר שלום. הייתי רוצה לקבל גם את התייחסותך לשאלות ששאלתי כאן כיוון שדברים אלו שכתבתי נאמרו לנו ממך בני מטופל אצלך מיום היוולדו . והניתוח יערך אצלכם בשניידר אני מאד מוטרדת וחוששת ממך הבנתי בביקורנו האחרון שיתכן שלאחר הניתוח עלול להיווצר קושי בהטלת שתן לפרק זמן מסוים שיכול להיות גם קצר וכאן כותב לי ד"ר עמוס נאמן שאם יש קושי בהטלת שתן זה נובע מפגיעה בעצב בשלפוחית השתן בזמן הניתוח ומדובר בקושי תמידי......... ד"ר בן מאיר אני ממש לחוצה אני כבר חושבת שאם כתוצאה מהניתוח עלולה להיווצר בעיה שלא היתה קודם אז למה דחוף הניתוח? אנא כתוב לי את דעתך [ואם אינך זוכר מי אנחנו אז אנחנו לוי מהצפון זוג צעיר דתיים ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסותך

ד``ר דוד בן מאיר
    04/12/2008

יערית שלום רב,
    יש מושג שקרוי megacystis megaureter ובו מעבר לשופכנים מורחבים בשל הרפלוקס, יש גם כיס שתן גדול אשר במהלך החיים עד כה לא תפקד בצורה תקינה היות שחלק ניכר מהשתן עלה כלפי הכליות במקום להתנקז החוצה. במספר קטן מהילדים שנותחו עם שופכנים גדולים ומורחבים קרה שלאחר הניתוח היה קושי בהטלת שתן אשר לרוב הסתדר לבד. אין אנו יכולים לנבא אצל מי תקרה תופעה זו שאינה קשורה בניתוח היות שבטכניקה בה אנו משתמשים אין פגיעה בעצבי כיס השתן.
    כאמור, רוב הניתוחים עוברים בצורה טובה ואין צורך להתפס לבהלה.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו