מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדר' בן מאיררויטל24/12/2009
שלום רב,
אני אמא של הלל (לא בטוחה שאתה זוכר...)
לפני שנה וחצי עברה פיאלופלסטיקה (והתקשתה להתעורר מההרדמה הכללית) וכרגע במעקב במרפ' אורולוגית.
בעקרון המעקב תקין, אבל לפני חודשיים בערך, הלל סבלה מחום גבוה במשך 4 ימים, לא מהתקררות או משהו אחר, אלא רק חום. עשינו לה בדיקת שתן, בזמן שהיה לה חום, (באמצעות שקית) והבדיקה לא יצאה טוב, כי לא היה מספיק שתן.
ביום החמישי כבר החום התחיל לרדת, כשביום השישי כבר לא היה לה חום. אבל רופאת המשפחה ביקשה ביום השישי לקחת לה שתן לתרבית, וכשהיא בדקה באמצעות הסטיק (מקלון) היא ראתה שיש דלקת. ובאותו היום התחלנו עם מוקסיפן למשך 10 ימים כשכבר לא היה לה חום עוד מהיום הראשון לקבלת האנטיביוטיקה.
לאחר מס' ימים קיבלנו את התוצאות, כשהיה כתוב שנמצא חיידק הקולי.
לי זה קצת מוזר, כי ביום שנלקחה התרבית כבר לא היה חום. ויש מצב שלא ניקיתי מספיק טוב את האזור היכן שהדבקתי את השקית.
בכל מקרה, המשכנו את הטיפול במוקסיפן, וגם עשינו לה אולטרסאונד שיצא תקין יחסית, והתבקשנו ע"י רופאת המשפחה לגשת גם לאורולוג וגם לנפרולוג.
לפני חודש היינו אצל דר' שגיא מהאורולוגיה, אשר אמר כי ככל הנראה הדלקת בשתן לא קשורה לכליות, וכי זה מימצא בגלל חוסר הגיינה בשקית.
הוא ביקש שנחזור עם תוצאות סונר בעוד 3 חודשים ומיפוי אנחנו אמורים לבצע בעוד חצי שנה.
לפני שבוע היינו אצל הנפרולוגית, דר' יעל, אשר די הלחיצה אותנו וביקשה שנתחיל טיפול אנטיביוטי מניעתי, בגלל הדלקת שהיתה.
לי קשה עם הקביעה הזו, מאחר ואף פעם הלל לא סבלה מדלקות (ברוך ה') וגם לי נראה שהחום שהיה לה לפני כחודשיים לא היה מדלקת בשתן.
אני עדיין לא התחלתי לתת לה את האנטביוקה, אני בהתלבטות קשה, בייחוד לאחר שדר' שגיא חיזק אותי ואמר שמעטים ואף קלושים הסיכויים שלהלל היתה דלקת שקשורה בכליות, אם בכלל.
אני מבקשת לדעת, האם כדאי להתחיל באנטיביוטיקה?
האם נטילת התרופה במשך חצי שנה לא עלולה לפתח תלות בה? או שחס וחלילה, ברגע שמפסיקים עם התרופה, לא יכול להיות מצב שאז תתחיל דלקת?
אשמח לקבל עזרה!
תודה רבה, רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
ד``ר דוד בן מאיר25/12/2009רויטל שלום
תרבית שתן משקית אינה אבחנתית ויש לבצע תרבית אמצע זרם או על-ידי קטטר.
אם סונר תקין קרוב לוודאי שאין קשר בין הדלקת לכליה אם בכלל היתה דלקת.
אם הילדה חשה בטוב הייתי חוזר כאמור על תרבית השתן ולא מתחיל טיפול מונע.
במידה שמופיע שתן עכור או שמופיעה דלקת מוכחת נא ליצור קשר על-מנת לשקול המשך טיפול.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)