מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על הרחבת אגן כיליה אצל ילוד.מורן חן27/04/2010
ערב טוב לכולם!
אצל בני בן ה-3 חודשים,אובחנה הרחבת אגן כיליה עוד בזמן סקירת-המערכות בהריון.
בגיל 4 שבועות עשה אולטרסאונד ראשון והיתה הרחבה של 8-9 בכל כיליה.
ביקשו להישאר במעקב ולחזור בגיל 3 חודשים.
ערכנו לו את הבדיקה ואין שינוי ממשי . זה לא עלה מעל הנתונים שציינתי,אבל גם לא ירד.
השאלה שלי היא: מה ההשלכות של אגן כיליה מורחב?
במה זה כרוך לגבי הילד?
איך זה משפיע על חיי היומיום?
מה ניתן לעשות כדי למנוע מזה להתרחב? האם זה תורשתי?
יש לי המון שאלות שהרופאת ילדים לא עונה לי,ורק מבקשת שלא ארוץ למסקנות ושאשאר במעקב.
האם יש צורך לפנות לנפרולוג ילדים? למומחה באולטרסאונד?
בהערות גם היה מופיע משהו שקודם לא צויין,באולטרסאונד הראשון.
היה כתוב הפעם,שכיס שתן ריק,והמאבלן אינו שולל אבנים קטנות...
האם הכוונה לאבנים בכיליה?
זה נגרם כי לא שתיתי הרבה בהריון?
האם יש צורך לתת לילד שלי תוספת של מים בשילוב המטרנה שהוא ניזון ממנה?
יש לציין שמהלך הריון תקין.לידה תקינה ברוך השם...
יש לי עוד 2 ילדים.
בן 8,כיתה ב',שאובחנה אצלו טלסמיה מיינור.ויש לו גם הפרעת קשב וריכוז והוא נוטל ריטלין LA
וילדה בת שנתים וחצי,הולכת לגן,בריאה ברוך השם.
יש לציין שבמשפחה שלי יש היסטוריה של אבנים בכליות,דלקות חוזרות ונישנות במערכת השתן....
אנמיה קלה.....
חשוב לי לדעת איך להבין את המושג אגן כיליה מורחב ולמה חשוב המעקב? האם זה עלול להתרחב יותר? האם יש חלילה סכנה ממשית לילד חלילה?
אשמח לתשובות.
תודה רבה ולילה טוב.
מורן ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הרחבת אגן כיליה אצל ילוד.
ד``ר דוד בן מאיר28/04/2010שלום רב,
ממליץ לפנות לנפרולוג או אורולוג ילדים ולקבל הסבר מקיף על שאלותייך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגן כליה מורחב
מורן חן09/05/2010ערב טוב לך!
תודה רבה על תשובתך.
פניתי לרופאת ילדים עם תשובת האולטרסאונד השני,והיא נתנה לי הפנייה לנפרולוג.
הבעיה שצריך לשלוח פקס,והפרופסור במרפאת כליות,הוא זה שבוחר אם להזמין אותנו ואם בקרוב...
לכן,לא ידוע לי אם כדאי לחכות שיפנו אלי,או שלקבוע דרך מקום אחר.
אנו גרים באשקלון,והמרפאת- אם שלנו פיקססה את ההפניה למרפאת כליות בבי"ח ברזילי.
אך אני מדיפה שאם יש תור מוקדם יותר ויותר מקצועי ומהימן-הבנתי שיש לי אפשרות לקבוע לשניידר או לסורוקה.
אשמח לדעת היכן יש נפרולוג ילודים/ ילדים. כי הילד שלי בן 3 וחצי חודשים,ואני מעדיפה לבדוק את העניין כמה שיותר מהר.
אני מבינה שאין אפשרות להמליץ או לשלול רופא/מוסד רפואי זה או אחר,אך אני ממש מבקשת בכל לשון של בקשה מקום שידע לטפל בבעיה של הרחבת אגן כליה.
תודה רבה והמשך ערב טוב,
מורן חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגן כליה מורחב
ד``ר דוד בן מאיר11/05/2010מורן שלום
ניתן לבצע מעקב בסורוקה או בשניידר בשני המקומות יש נפרולוגים ואורולוגים טובים ומנוסים במקרים כגון אלה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)