מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצמח ההזייתי בספר... מהו?אאא26/07/2011
קודם כל השאלה שמעסיקה אותי בימים האחרונים,
בסדרת הספרים של שבט דוב המערות (או ילדי האדמה)
מסופר על צמח שמעורר הזיות קשות מרגע צריכתו,
הצורה הכי ברורה שבה הוא מתואר היא בספר הרביעי ("ערבות המעבר")
והוא מתואר כך:
"עלים לבנים של זן אחד של צמח מסוים"
"היה עליה להשתמש במקל חפירה על מנת לעקור כמה מהצמחים בלי להשחית את שורשיהם"
"שיטה יוצאת דופן של ייבוש הצמח כך שסגולותיו תישמרנה בשורשים, ושאלה אף התחזקו במהלכו של אחסון ממושך, אם השורשים הורחקו מהאור"
וכו'.
הצמח (או השורשים) נצרכו באופן נוזלי ולפי הספר גרמו להזיות קשות ותופעות לוואי של דופק מואץ וקשיי נשימה.
אני שואלת מתוך סקרנות מכיוון שרוב הצמחים בספר אכן אמיתיים ומתוארים בקפידה אך הצמח הזה נשאר תעלומה בעייני, והסופרת לא טורחת לציין את שמו.
האם הצמח הזה אכן קיים? אם כן, מהו?
שאלה נוספת-
צמח נוסף שמתואר בספר הוא הדטורה, ולו סגולות רפואיות של שיכוך כאבים והרדמה. כיצד ייתכן הדבר עם למען האמת הוא גורם להזיות ותופעות לוואי קשות? (ולא מדובר באותו הצמח מקודם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמח ההזייתי בספר... מהו? - תגובה
שחר דוידמן26/07/2011אני לא יכולה לדעת מה הצמח הזה. צמחים שמעוררים הזיות אינם חוקיים בישראל וגם לא מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אאא26/07/2011לפי הספר הם שתו כמות מאוד קטנה שגרמה לתוצאות מאד רציניות.
האם הצמח הזה אכן קיים או שזה פרי דמיונה של הסופרת? כל החיפושים שלי לא הובילו לשום תוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה איתך
אאא26/07/2011אני מסכימה איתך אבל השאלה שלי היא מתוך עניין האם הצמח הזה קיים או שזה פרי דמיונה של הסופרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה איתך - תגובה
שחר דוידמן26/07/2011לא קראתי את הספר אין לי מושג על איזה צמח היא מדברת.זה יכול להיות אלפי סוגים של צמחים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדטורה צמח מסוכן
יגאל02/08/2011מעורר הזיות קשות מאוד ,ואפשר בקלות גם למות ולהתאשפז.
כאלה שניסו אותו הסתכנו מאוד ,מחינה פיזית ומנטלית.ממש מסוכן.
ולמרות כל זאת יש לו שימושים חיצוניים לשיכוח כאבים שמתוארים בספרות.
וגם לפי מה שהבנתי היו משתמשים בו האמריקנים בויאטנם כסם אמת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)