מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרענן04/05/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה ימים בחודש בערך אישה יכולה להיכנס להריון. כמו כן באילו ימים אלו בדרך כלל? קרוב למחזור? לפני או אחרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים פוריים
יוסי פתאל05/05/2008שלום,
14 יום לערך לפני המחזור מתרחש הביוץ וזהו הזמן הפורה שנמשך עד 24 ש'.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירת הרחםנוני28/04/2008
שלום יוסי, אני ובעלי מנסים להכנס להריון שני מזה מספר חודשים. הריון ראשון היה מהיר ותקין בעזרת מחזור אחד של איקקלומין בשל ביוצים לא סדירים. בחודשיים האחרונים נוטלת איקקלומין ואסטרופם לעיבוי רירית הרחם ועדיין ביום ביוץ היא אינה עולה על 4 ממ!! בד"כ אני נגד נטילת תרופות מכל סוג ושוקלת בניגוד לדעת הרופא להפסיק את האיקקלומין ולתת לטבע לעשות את שלו. האם יש דרכים אחרות לקבלת ביוץ סדיר עם רירית רחם תקינה? האם ניתן לטפל דרך תזונה? האם יש דרך טבעית לעבות רירית רחם? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית הרחם ואיקקלומין
יוסי פתאל28/04/2008שלום רב,
איקקלומין הכן מייבש את רירית הרחם ולא תמיד האסטרופם עוזר. ניתן ע"י טיפול ברפואה סינית לשפר את הביוץ ועובי ואיכות רירית הרחם.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מיידי?
חסוי08/06/2008תוך כמה טיפולים ניתן לשקם רירית הרחם?
זה תהליך מתמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן שיקום רירית
יוסי פתאל10/06/2008ניתן לשקם את הרירית תוך מחזור אחד.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות כהות ומגורגרותד"ר חסן27/04/2008
בטיפול הראשון היו לי ביציות כהות ומגורגרות. חשבתי שאני מתה מהידיעה הזו. עכשיו אני בטיפול השני, כבר החליפו לי את הפרוטוקול והוסיפו דקסמטזון, שמשפר את איכות הביציות.
כמו כן המליצו לי לשלב דיקור סיני - אתה יכול אולי להסביר לי במה זה עוזר לתופעת הביציןת המגורגרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות ביציות
יוסי פתאל28/04/2008שלום רב,
טיפול בדיקור סיני עם צמחי מרפא מחזק את האיברים הקשורים לאיכות הביצית, כמו הכליות. כמו כן משפר את זרימת הדם וה QI (אנרגיה) אל השחלות ובכך עוזר להתפתחות והבשלה טובה יותר של הביציות והזקיקים. אשמח לעזור.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאודליה23/04/2008
שלום רב,
אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון.
חצי שנה אנו כבר שוכבים ללא אמצעי מניעה ועדיין לא נכנסתי.
רציתי לדעת מהו הזמן שממנו כבר צריך לדאוג וכדאי ללכת לבדיקות פוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן והריון
יוסי פתאל23/04/2008שלום לך,
השאלה האם אתם מתכוונים לביוץ ? או שלא חישבתם את הזמן.
אם כיוונתם לביוץ ועברה חצי שנה אתם מוזמנים להתחיל ברור או להמתין עוד מספר מחזורים.
אין מה לדאוג, יש צורך להרגע להתכוונן ולפי הצורך אולי לבצע בדיקות.
בהצלחה וחג שמח
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישוןאביבית21/04/2008
שלום רב, האם אתה מטפל בהפסקת עישון למישהי בחודש 4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון והריון
יוסי פתאל22/04/2008שלום אביבית,
עישון מזיק מאוד !!! לעובר ולהתפתחותו התקינה, משום שניקוטין עובר מחסום שיליה.
ניתן לעזור במצב זה, אך הטיפול "עדין" יותר ומן הסתם פחות יעיל מטיפול במצב רגיל.
כמובן שחשוב להפסיק לעשן לאלתר... ולא למשוך עוד את הזמן.
חג שמח
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וטיפוליםrina15/04/2008
שלום רב
אני נמצאת עכשיו בטיפולי IVF ןאחרי החזרה
אני סובלת מכאבי ראש ורוצה להימנע מלקיחת תרופות
רציתי לדעת איך להקל על כאבי ראש בדרך אלטרנטיבית.
אשמח לשמוע. כמו כן שמעתי שמרכלים מקררים יכולים לסייע,
מהם המאכלים המקררים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש וטיפולים
יוסי פתאל18/04/2008שלום רב,
טיפול ברפואה סינית יכול לסייע גם לכאבי הראש וגם להצלחת הטיפול - קליטה והשתרשות העובר. בקשר למאכלים מקררים, יש תחילה לעשות אבחנה ורק לאחר מכן לומר לך איזה סוג מאכלים מתאים.
בהצלחה וחג שמח
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהברוך13/04/2008
שלום רב,
אני בן 17 ואני מאונן הרבה. בזמן האחרון אני רואה כי הזרע שלי הפך להיות שקוף ומיימי. האם זהו מראה של זרע פחות איכותי? בעבר היה לי זרע לבן וסמיך הרבה יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יוסי פתאל13/04/2008שלום, אוננות רבהיכולה לפגוע ב "jing" בתמצית של הכליות ואם הדבר נמשך לאורך זמן, בנוסף להחלשות שלך תהיה ירדה באיכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירנועה שמש09/04/2008
שלום אני בת33 אמא לילדה בת 2. את ההריון הראשון הריתי לאחר שנתיים של נסיונות ולאחר שני מחזורי איקקלומין. כרגע אנחנו מנסים שוב כמעט שנה וללא הצלחה. המחזור שלי לא סדיר נע בין 24 ל-33 יום והדימום עצמו מאוד ארוך בין שבוע ל-10 ימים.
אני כרגע לא רוצה ללכת לרופא ולקחת שוב איקקלומין בגלל כל המחקרים האחרונים על היותו מסרטן.
אני שוקלת לעשות דיקור.
רציתי לדעת אם ע"פ הנתונים שציינתי זה עשוי לעזור לי. ועל מה עלי לשים לב שהמדקר\ת עושה או לא עושה.
כמו כן הבנתי שכדאי לשנות את התזונה הייתי רוצה לדעת מה כדאי או לא לאכול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר והריון
יוסי פתאל09/04/2008שלום,
טיפול ברפואה סינית יכול בהחלט להועיל במצבך. רצוי שהמטפל יהיה עם התמחות בפוריות. לגבי תזונה, המטפל צריך להתאים לך בהתאם למצבך. באופן כללי רצוי מזון מבושל, ירקות כתומים בעיקר בטטה, סלק אדום, ארוחות מסודרות...
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לטפל ביעילות?
לי02/07/2008שלום האם ניתן לטפל ביעילות במצב של מחזור לא סדיר (כאשר הורמונים LH ו FSH נמצאו תקינים בבדיקות אך לשחלות מבנה פוליציסטי) ע"פ הרפואה הסינית? מה הטיפול כולל וכמה זמן נמשך? האם הסדרת המחזור מבטיחה גם ביוצים תקינים? כיצד ניתן ליצור איתך קשר..אתה עובד עם קופות החולים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
יוסי פתאל02/07/2008שלום לך,
ניתן לטפל ביעילות ב PCO בעזרת דיקור ומצחי מרפא,
לבקשתך, את יכולה להתקשר 0522242023 ואשמח לעזור לך ולהסביר.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני והריוןאנני09/04/2008
שלום רב,
אני שוקלת לעשות דיקור סיני על מנת לאזן את הגוף ולחזק אותו לקראת הריון, זאת לאחר שעברתי הפלה טבעית לפני 4 חודשים. רציתי לדעת האם ניתן להתחיל בטיפולים גם אם אני כבר בהריון (ועדיין לא יודעת זאת)? האם זה עלול להזיק להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני והריון
יוסי פתאל09/04/2008שלום לך,
במצב של הפלות חוזרות, רצוי לחזק את החולשות לפני ההריון. ניתן לטפל בזמן ההריון, אך יש הגבלה מבחינת הדיקור וזאת מטפל בדיקור סיני עם התמחות בפוריות יודע לבטח.
בהצלחה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותטל06/04/2008
האם הטיפולים יכולים להביא למצב שאני אבייץ כל חודש בצורה טובה אני בעלת שחלות במבנה פוליציסטי ולאכל חודש יש זקיק מוביל אלא רק בטיפולי השראת ביוץ במינון נמוך אני מגיבה באופן סביר ובמינון טיפה יותר גבוה אני מגיבה בפראות
בנוסף האם הטיפולים יכולים לשפר את איכות הזרע לבעלי היה זרע עם ערכים של 50 מיליון למ"ל 44% תנועה ו 6% מורפולוגיה בחודש אפריל והיום משום מה הערכים ירדו ל 9 מיליון ו30% תנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
יוסי פתאל07/04/2008שלום,
בעיקרון טיפול ברפואה הסינית יכול להסדיר את המחזור, אך הדבר תלוי גם בחומרת המצב. לגבי בעלך יש לבדוק את הסיבה, אולי דלקת ?
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פוריותאבג02/04/2008
שלום,
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים.
אני בת 25 ונוטלת זה מספר שנים גלולות סרזט (אלו גלולות ללא אסטרוגן שנטילתן הרצופה גורמת לכך שאין לי מחזור) התייעצתי עם מספר רופאים וכולם אמרו לי שאין עם התרופה כל בעייה אך אני עדיין לא שקטה עם העניין (שאין לי מחזור).
הייתי מעוניינת לעבור בדיקת פוריות כדי לוודא שאכן שום דבר לא נפגע, האם אפשר להמליץ לי על בדיקה כזו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פוריות
יוסי פתאל02/04/2008שלום רב,
ראשית, אני לא ממליץ על נטילת גלולות לאורך זמן, ללא הפסקה. הדבר , מבחינה סינית, פוגע בדם ויוצר התקעות של זרימת הכבד.
לכן, אני ממליץ לך להפסיק את נטילת הגלולות ואחרי שיגיע הדימום להמתין למחזור הבא אחריו ורק אז לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי מלא שעשוי לתת לך תמונת מצב הפוריות.
בברכה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע אפסמשה02/04/2008
הנני ילד בן 19 שאובחנה אצלי בעיית וריקוצלה
והופנתי לעשות בדיקת זרע
ובתוצאה רשום אפס זרעונים שנעים
האם זה אומר שיש סיכוי שאני לא יוכל להביא ילדים לעולם?
יש סיכוי שמוטב לי למות ולא לחיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע אפס
יוסי פתאל02/04/2008שלום משה,
וריקוצלה ניתנת לטיפול גם ברפואה הרגילה וגם ברפואה הסינית, אל יאוש !!!
ישנם כיום טכניקות מתקדמות הנותנות פיתרון גם למצבים של חסימת צינור הזרע.
האם חליתה בחזרת ?
האם עשיתה ספירת זרע חוזרת?
אל יאוש
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה תעזור בדיקה חוזרת?
משה03/04/2008לא חליתי בכלום
אם יש 100 אחוז אי תנועה זה לא חורץ את גורלי לאי הבאת ילדם לעולם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד יש לעשות בדיקה נוספת
יוסי פתאל04/04/2008או אחרי טיפול בוריקוצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוה 22 ודיקור סיניגלאם01/04/2008
שלום רב, עברתי חודשים רבים בטיפול (דיקור סיני), שינוי תזונתי, ו4 הזרעות+ IVF אחד שלא צלח וגופי לא הצליח לייצר ביציות, מלחמה אין סופית בברוקרטיה אשר לא רוצים לאפשר לי לבצע טיפולים נוספים כי מבחינתם אין לי שום סיכוי להרות והם הולכים רק לתרומת ביציות. כיום, אני בטוחה כי אין ניסים ונפלאות או שאני לפני בואו של הנס, אך כל כך האמנתי שהדיקור, והקשר עם המטפלת שלי והכל ביחד יעזור אך לא כך הוא הדבר. כרגע אני ממתינה לועדה שתחליט האם לתת לי ניסוי נוסף, ורציתי לשמוע מה דעתך בנושא? תודה רבה על ההקשבה גלאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוה 22 ודיקור סיני
יוסי פתאל02/04/2008שלום גלאם,
אני מבין שהסיבה שלא מאפשרים לך IVF היא בשל רמת ה FSH הגבוה. מצאתי טכניקה להוריד את רמת ה FSH ובכך לאפשר את ה IVF ולהמנע מתרומת ביצית, אל יאוש...
המון הצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיריון ודיקוראיילת30/03/2008
אנחנו מנסים להרות כשנה, אצלי הכל תקין מלבד מחזור לא סדיר ואצל בעלי הייתה ירידה קלה בספירת זרע ובמורפולוגיה (שהייתה שונה בין 3 בדיקות) עברתי טיפול באיקקלומין עם הזרעה שגרם לביוץ סדיר אך ירידה בדופן רירית הרחם. כרגע אני נמצאת בטיפול של זריקות גונאל F וממתינה להזרעה.
מה יש לרפואה האלטרנטיבית להציע במקרה שלנו (לי ולבעלי)? מתי כדאי להתחיל בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיריון ודיקור
יוסי פתאל31/03/2008שלום רב,
מחזור לא סדיר מצביע על בעייה. טיפול ברפואה הסינית יכול לעזור לך להסדיר את המחזור ולשפר את יכולת הקליטה של העובר ברחם, דבר שהורמונים לא עושים.
בקשר לאיכות הזרע לא נתת מספיק נתונים. באופן כללי ניתן לשפר את איכות הזרע.
רצוי להתחיל לאלתר את הטיפולים כדי להכין אותך לקראת ההריון המיוחל.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציותדנה27/03/2008
שלום רב,
בת 31, נמצאת בטיפולי הפריה. איכות ביציות ירודה (חומות ומגורגרות) fsh-9.
האם ניתן לשפר את איכות הביציות? האם ניתן לטפל בזה תוך כדי טיפול Ivf?
מה הטיפול המוצע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות ביציות
יוסי פתאל28/03/2008שלום לך,
ניתן לשפר את איכות הביציות במידה מסוימת בשלב ההבשלה של הביציות שמשפיע גם על האיכות. הטיפול הוא בדיקור סיני וצמחי מרפא ורצוי מאוד להתחיל לפני תחילת טיפולי IVF .
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)