מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PCO ודיקור לבדטל ברג18/11/2007
שלום,
אני בת 23, מאובחנת כבעלת שחלות פוליצסטיות, לאחר שנתיים של נסיונות להיכנס להריון, מתוכם חצי שנה עם איקקלומין.
כרגע אני מנסה דיקור סיני ומתלבטת האם כדאי לשלב בין טיפולים קונבנציונלים או לעשות דיקור לבד.
- האם השילוב מועיל או שעלול גם להזיק? כי המטפלת שלי אמרה שזה עלול להזיק לדיקור ולהתערב באופן למאכותי באיזון הגוף. זה נכון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCO ודיקור לבד
יוסי פתאל19/11/2007שלום,
טיפול הורמונלי מוציא את הגוף מאיזון, כמובן. דעתי היא שיש לנסות תחילה להסדיר את המחזור בעזרת דיקור וצמחי מרפא והיה ולא מצליחים לאחר זמן כמו 3 חודשים יש לנסות לשלב את הטיפול יחד עם טיפול הורמונלי ולפעול למתן את "הנזק"של ההורמונים.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פולציסטיות ודיקורנירי14/11/2007
יוסי שלום,
אני בת 20 ומגיל 16 פסק לי בפתאומיות המחזור לאחר שנה ומאז אני מטופלת אצל גניקולוגית ועברתי בדיקות הורמונליות לפני כשבועיים ואובחנו אצלי שחלות פולציסטיות (לפי רמת הlh הגבוהה)חוץ מרמת הlh שאר הנתונים " תקינים .לא סבלתי אף פעם מבעיית משקל או שיעור יתר ואני בחורה רזה שאוכלת טוב..המליצו לי להתחיל דיקור סיני ורציתי לדעת עד כמה זה באמת יכול לעזור לי משום שאני קצת ספקנית לגבי זה, שהרי 4 שנים אין לי מחזור ואף אחד לא יודע להסביר לי כיצד זה יעזור לבעיה שלי ..אשמח לדעתך ולקצת פרטים לגבי הדיקור וגם אם אני מתחילה כעת ומפסיקה בעוד חודשיים כי אני נוסעת לכמה חודשים לעבוד באילת (אני גרה בצפון) האם זה יפגע בטיפול ועדיף בכלל לא להתחיל כעת
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פולציסטיות ודיקור
יוסי פתאל14/11/2007נירי שלום,
רמת LH גבוה מצביע כמובן על חוסר איזון הורמונלי. בטיפול בדיקור סיני יחד עם צמחי מרפא אני פועל לאיזון הורמונלי. מניסיון בטיפול בהמון נשים עם שחלות פוליציסטיות הטיפול מאוד יעיל. עקרונית את יכולה להתחיל טיפול למשך חודשיים ולהמשיך אותו , בזמן שהותך באילת, עם צמחים בלבד, כך שנסיעתך אינה גורם מפריע להתחלת טיפול.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך...לילוש11/11/2007
בהמשך...
קבעתי לי טיפול לדיקור ביום חמישי הקרוב, כלומר 9 ימים אחרי ההזרעה.. זה בסדר?
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך דיקור לאחר הזרעה
יוסי פתאל11/11/2007לילוש שלום,
אני ממליץ על טיפול אחרי הזרעה לצורך חיזוק ההשרשה עד 7 ימים מההזרעה. טיפול מעבר לזה לא עוזר להשרשה של העובר אלה להחזקת ההריון (אם יש כזה) וזאת אני עושה רק במקרים שאני יודע על קושי בהחזקת הרירית ולא כשיטה.
שבוע וחודש טוב
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור אחרי הזרעהלילוש10/11/2007
שלום
ביום שלישי האחרון עשיתי הזרעה, לאחר שהמדקרת שלי קראה על מחקר חדש שהראה כי כי אחרי החזרה הדיקור העלה את מספר ההריונות, היא המליצה שנעשה טיפול שבוע מיום ההזרעה. מה דעתך? המחקר נעשה על החזרה ולא הזרעה, אז כדאי?
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי הזרעה
יוסי פתאל11/11/2007שבוע טוב,
בהזרעה , במקרה ויש עיבור, הביצית המופרת משתרשת ברירית הרחם רק לאחר מספר ימים עד שבוע. דיקור נכון יכול לעזור להשרשה.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור אחרי החזרהבילי09/11/2007
שלום רב
האם מותר לעבור דיקור אחרי החזרת עוברים ובזמן ההמתנה לבדיקת בטא ? אם כן מותר , האם הדיקור עלול לסכן ולגרום לאי קליטת העוברים אם לא מבצעים את זה נכון???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי החזרה
יוסי פתאל11/11/2007שבוע טוב,
מחקרים מראים שדיקור סיני לפני ואחרי [a href='http://www.poriyut.org.il/Dynamic.asp?cid=7853' id='link']החזרת עוברים[/a] , מכפיל את ההצלחה בטיפולי IVF . כמובן שהמטפל צריך לדעת את עבודתו.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
בילי12/11/2007האם אחרי החזרת העוברים עושים את הדיקור בבטן או במקומות אחרים כמו ידיים/רגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור והזרעה
יוסי פתאל13/11/2007דיקור אחרי הזרעה יכול להתבצע גם בבטן , ע"פ האבחנה.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנני07/11/2007
ערב טוב,
שמעתי כי יש תזונה מיוחדת לפיריון????
האם יש תזונה מסויימת שתעזור לי (בכיוון ההורמונים) להרות אני בעלת FSH גבוה.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ו FSH
יוסי פתאל08/11/2007נני שלום,
במצב של FSH גבוה טיפול בתזונה בלבד לא יעיל. פיתחתי טכניקה בדיקור בשילוב עם צמחי מרפא להורדת רמת ה FSH ואני כרגע גם עוסק במחקר בנושא ה FSH בשיתוף עם ב"ח.
מה רמת ה FSH ? מה גילך ?
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור ופוריותאורי07/11/2007
האם יש הוכחות מדעיות לקשר בניהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור ופוריות
יוסי פתאל08/11/2007שלום,
נעשו מספר מחקרים בעולם שהוכיחו מעל לכל ספק את יעילות טיפולים בדיקור סיני לטופת הפוריות. מחקר מפורסם שנערך ב ULM גרמניה והתפרסם במגזין הרפואי Fertility and Sterility הוכיח לדוגמא שטיפול בדיקור מכפיל את ההצלחות ב IVF.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךלילוש07/11/2007
שמעתי שמומלץ לשתוות תה קינמון, אך קראתי הפורום בדיוק את ההיפך, שלא מומלץ קינמון
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון
יוסי פתאל08/11/2007קינמון טוב במקרה ויש חולשה מסויימת של אנרגיית הכליות, כך שהייתי מתייחס באופן פרטני לאחר אבחנה.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהלילוש07/11/2007
עברתי אתמול הזרעה , עכשיו נותרו לי שבועיים עד הבדיקת הריון, מה אני יכולה לאכול או לעשות על מנת לשפר את סיכויים להשרשה, אני רוצה לציין שאני מטופלת אצל מדקרת וביו ם חמישי הבא יש לי תור לטיפול, אך האם יש מזון או משקאות מסויימים?
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הזרעה
יוסי פתאל08/11/2007לילוש שלום,
יש לאכול מאכלים מבושלים בעיקר (לא קרים). בטטה יכולה להועיל במקרה ויש עיבור משו שהיא משפיעה לטובה על יכולת להחזיק את הרירית.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד בעקבות דיקורשני05/11/2007
לפני כשנה קיבלתי כמה טיפולי דיקור לפיריון.
כיממה לאחר כל טיפול הופיעו שלפוחיות על העור וגרד נוראי.
נאלצתי לבלוע טיפות פניסטיל שעזרו מיד.
האם יש הסבר לתופעה זו והאם היא מוכרת. המטפל טען שאין קשר לדיקור אך אני בטוחה שיש
תודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרד בעקבות דיקור
יוסי פתאל06/11/2007שלום,
התאור שלך מתאים לתגובה אלרגית. יתכן שהיה זה צרוף מקרים יחד עם הדיקור ויתכן שאת אלרגית אולי לאלכוהול החיטוי .
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
שני06/11/2007האם ניתן לבצע דיקור כך שלא תיגרם תופעה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור פריחה וגרד
יוסי פתאל06/11/2007שלום,
ניתן בהחלט לבצע דיקור ללא התופעות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה להימנע?דינה05/11/2007
מאיזה דברים אני צריכה להימנע כשאני מנסה להיכנס להריון?
הפסקתי עם הגלולות ולעשן, יש עוד משהו שיכול לעשות נזק וצריך להפסיק איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה להימנע?
יוסי פתאל06/11/2007שלום,
יש להמנע מקור בכלל ובפרט בבטן תחתונה, ממאכלים קרים. לא להרבות במזון לא מבושל, מוצרי חלב, פירות טרופיים, פרי הדר מלבד לימון שהוא טוב. להמנע מספורט "מטלטל"
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונהשני02/11/2007
האם קיים תוסף תזונה לחיזוק מערכת הרבייה הנשית ולהעלאת הסיכוי להריון ביחוד שידועה רמת B12 נמוכה?
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה
יוסי פתאל02/11/2007שני שלום,
אם יש חוסר ב B12 יש להשלים ע"י אכילת בשר אדום, הודו אדום ......
או במקביל לקחת תוסף תזונה B12.
הסיבות לאי פוריות הן רבות ויש לעשות ברור בעיניין. האם ביררת מהי הסיבה ?
כדי לעזור לך עלייך לומר לי את הגורם אצלך לאי פוריות, אם ישנו כזה.
שבת שלום
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלים באזור פ"חשיר28/10/2007
שלום, אני קוראת את דבריך ומתרשמת מאוד. השאלה היא לא פוליטקלי קורט אך אשמח אם תוכל לעזור. האם תוכל להמליץ על מטפל/ת בשיטה זו באזור פרדס חנה או חדרה? יקשה עלי מאוד לנסוע עד ת"א עבור טיפולים אלו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים באזור פ"ח
יוסי פתאל28/10/2007שלום,
רשימת המטפלים המוכרים ע"י האגודה לרפואה סינית נימצאת באתר האגודה
אין הרבה מטפלים בארץ המתמחים בפוריות ואני לא מכיר כאלה באיזור פ"ח.
בהצלחה
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך!!!
שיר30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות עצלות - מיעוט ביציותנני27/10/2007
שלום רב,
הנני מנסה להכנס להריון כשנה ללא הצלחה.
נאמר לי ששלב הטיפול הבא הוא הפרייה חוץ גופית.
אני צורכת גונל + איקקלומין אך השחלה אינה מייצרת יותר מביצית אחת .
מה אתה ממליץ לי ? צמחים או משהו?
רב תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות עצלות - מיעוט ביציות
יוסי פתאל27/10/2007שלום לך,
ראשית אני ממליץ לך לא להשתמש יותר באיקקלומין משום שאיקקלומין מייבש את רירית הרחםוצואר הרחם ולכן מקשה על מעבר הזרע בצואר הרחם ואם יש עובר הוא מקשה את קליטתו ברירית הרחם. בטיפול בשילוב של דיקור סיני עם צמחים אני יכול לנסות ולשפר את תגובת השחלות.
מהו גילך ? מהיא רמת ה FSH ? האם המחזור סדיר ? ....
שבוע טוב
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר fsh
חנה03/11/2007שלום רב ותודה על תשובתך.
אני בת 34 והרמות של fsh גבוהות (נדמה לי 16...).
יש לי מחזורים סדירים ביותר .
היכן נמצאת המרפאה שלך? (אני חיפאית) וכמה טיפול שכזה עולה?
כמה טיפולים צריך?
עברתי ivf ראשון ונאמר לי שיש 2 עוברים . 1 נעלם והשני התפרק.
האם זה מעיד על איכות ירודה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPOF רמות גבוהות של FSH
יוסי פתאל03/11/2007שלום לך,
FSH ברמה של 16 יח' נחשב גבוה לגילך ומצביע על מצב POF . הרמה התקינה צריכה להיות מתחת ל 10. ברפואה הרגילה אין דרך לשפר מצב זה, אך אני פיתחתי דרך להורדת רמת ה FSH ואני גם עוסק במחקר בנושא. את מוזמנת להתקשר אליי(הטלפון שלי נמצא בפתיח של הפורום) והתן לך את הפרטים.
שבוע טוב
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpof
נני05/11/2007שלום רב ותודה על תשובתך.
מזה POF???אתקשר אליך מחר בע"ה .
באיזה שעות נוחות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpof
יוסי פתאל06/11/2007שלום,
pof - פרושו בלות מוקדמת של השחלה. כש ה FSH גבוה לפני גיל 40+ הדבר מצביע על כך שיש ירידה ,בתיפקוד ובתגובה של השחלה, טרם זמנה. מעל גיל 40 באופן טיבעי יש ירידה בתפקוד השחלתי ולכן באופן טבעי ה FSH עולה.
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירליטל24/10/2007
יש לי מחזור לא סדיר ואני לא רוצה לקחת גלולות כדי לסדר אותו. אפשר לפתור את זה בדרך טבעית יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר
יוסי פתאל25/10/2007שלום,
ברפואה הסינית אני מאבחן את הגורם לאי סדירות המחזור ונותן טיפול מתאים בהתאם לסיבת האי סדירות. ישנם מספר גורמים ע"פ הרפואה הסינית לאי סדירות המחזור כמו קור ברחם, זרימה לא חפשית , ליחה תקועה ועוד. ע"פ הרפואה המערבית הסיבה יכולה להיות אנומטריוזיס או שחלות פוליציסטיות.
האם עשית ברור אצל הרופא לסיבה לאי סדירות המחזור ?
יוסי פאטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)