פורום פוריות רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ביוץ ואי קבלת מחזור
    חנה
    17/01/2008

יוסי שלום,

לאחר הפסקת הגלולות למניעת הריון שנטלתי במשך 10 שנים !! המחזור חדל להופיע.
    בדיקות שעשיתי הראו את הממצאים הבאים:

ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
    FSH 2.80 IU/L
    LH 0.60 IU/L
    PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
    PROLACTIN 279.80 M/UL )
    TESTOSTERONE 1.10 NMOL/L ( 0.38-
    TSH 5.88 UIU/ML )

זאת אומרת שאין ביוץ והמחזור לא יופיע גם בהמשך כי הורמון ה-FSH נמוך.
    האם דיקור יכול לסייע בתהליך הביוץ ולקיומו בכלל?
    מה דעתך על תוצאות הבדיקות הנ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ביוץ ואי קבלת מחזור

הוספת תגובה

• גלולות ואמנוראה

יוסי פתאל
    23/01/2008

שלום,
    ע"פ הגישה של הרפואה הסינית, אסור ליטול גלולות לאורך זמן משום שהן מבצעות דיכוי המע' הההורמונלית ופוגעות בדם. ומכאן הסיבה לאי הופעת המחזור. טיפול בדיקור סיני יכול להועיל בהחלט.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    16/01/2008

האם ניתן באמצעות רפואה משלימה להעלים ציסטה מהשחלה או שאין ברירה וחייבים לשאוב אותה? אם כן - באיזו שיטה אפשר ותוך כמה זמן? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צ'יסטה

יוסי פתאל
    24/01/2008

שלום ,
    הכן ניתך לטפל בצ'יסטה .
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון
    יפית
    13/01/2008

שלום רב,
    אני בת 34 מנהלת אורח חיים בריא, הביוץ שלי סדיר (יום 18) במחזור של 33 יום
    בדיקות הורמונליות ובדיקות ביוץ מגלות שהכל תקין.
    בעבר הריתי ועברתי הפלה יזומה.
    .לבן זוגי ילדים מנישואים קודמים
    מזה שמונה חודשים טרם הצלחתי להכנס להריון.
    מה יכולה הרפואה הסינית להציע על מנת להכנס להיריון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היריון

הוספת תגובה

• יפית

אני.
    14/01/2008

אני אומנם לא רופאה , אבל תבקשי מהרופא שלך לבצע צילום רחם על מנת לבדוק שאין סתימת חצוצרות ושיש לזרע ולביצית אפשרות להיפגש.
    הבדיקה אומנם לא נעימה וכואבת אבל יש לזה הרבה יתרונות .
    בהצלחה
    (לפעמים בעת גרידה , או לידה יש מצב שגם נסתמת חצוצרה .)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BMP

יוסי פתאל
    24/01/2008

שלום רב,
    במצב של BMP יש לעשות הבחנה ע"פ הרפואה הסינית ושם נימצא את הדרך לאבחן ולטפל.
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור/ רפואה סינית וביוץ
    אני
    12/01/2008

שלום,
    אני בת 30, כבר שנה ללא גלולות, במשך החצי שנה הראשונה המחזורים היו סדירים יחסית (בין 30 ל 40 יום) לפני 5 חודשים, לאחר שהמחזור לא הגיע, אחרי 60 יום קיבלתי כדור להבאת מחזור, אחרי אותו מחזור, שוב ועד היום (כשלושה חודשים)המחזור עדיין לא הופיע.
    רק השבוע הייתי אצל רופא מכיוון שהיתי בחול בטיול ולא יכולתי לטפל בבעיה...
    מחכה לתוצאות בדיקות הורמונליות, הרופא ראה שחלות מוגדלות ואמר שמדובר בחוסר איזון הורמונלי, המליץ שעם תוצאות הבדיקות להמשיך טיפול במרפאת פוריות, לקבל טיפול להבאת ביוץ.

האם לפני התחלת טיפול של כדורים וזריקות, כדאי לנסות לטפל בבעייה בעזרת רפואה סינית?
    מהם הסיכויים להבאת מחזור וביוץ? לאיזון הורמונלי? זמן ההשפעה?

מה אתה ממליץ לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור/ רפואה סינית וביוץ

הוספת תגובה

• טיפול לאחר גלולות

יוסי פתאל
    24/01/2008

שלום,
    ידוע שלאחר הגלולות לאורך זמן, ישנה אמנוראה. טיפול ברפואה סינית להסדרה ולחיזוק עוזר .
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    אני.
    10/01/2008

שלום ד"ר,
    אני לאחר 2 הפלות האחת כיוון שעובר לא התפתח שבוע 10 גרידה .
    השני שבוע 17 עובר עם מום בלב , מום מורכב חדר שמאלי קטן מאוד חדר ימני גודל נורמל עורק עובר דרך החדר אין אספקה של חצמן , הדם עם החמצן יוצא וחוזר אותו הדבר.
    שבוע 17 בווארו + גרידה .
    כתשעה חודשים לאחר מכן עדין ללא הריון , ביוץ תקין .
    בעוד כארבעה ימים צילום רחם .
    מה יכולה להיות הסיבה ?? האם לחץ ומתח יכולים לגרום לאי פריון ??
    שני ההריונות ספונטניים .
    יש משהו ברפואה הסינית שניתן לנסות על מנת להגביר סיכוי הריון ?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הפלות ואי פוריות

יוסי פתאל
    24/01/2008

שלום רב,
    מן הסתם ההפלות גורמים להחלשות. יש לעשות הבחנה ע"פ הרפואה הסינית ויתכן ויש צורך רק לחזק את תיפקוד האיברים וזאת ניתן לבצע ע"י טיפול בדיקור וצמחי מרפא.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רבקה
    08/01/2008

IVF ראשון..
    שאיבה ב25.12, החזרה ב30.12.
    אמורה לעשות בטא ביום חמישי הקרוב..
    עשיתי בדיקה ביתית עכשיו ויצא שלילי..
    יש תקווה? או להספיד מעכשיו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקה לאחר IVF

יוסי פתאל
    09/01/2008

שלום לך,
    אין להסתמך על בדיקה ביתית לפני המועד הנכון לבדיקה. יחד עם זאת אין לעשות את בדיקת הדם מוקדם ממה שנאמר לך, משום שיכולה להתקבל תשובה חיובית ולא בזכות הריון אלה בהשפעת ההורמונים על הבדיקה.
    המתיני בסבלנות לזמן הנכון לבדיקת הדם.
    יש תקווה
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    06/01/2008

מהו טווח זמן אפקטיבי לקבלת דיקור אחרי החזרה של עוברים בטיפול IVF?.

הבנתי שיש שתי גישות: אחת שאומרת שאם לא עושים את הדיקור מייד, אין כבר טעם לעשותו, והשניה, שאפשר לעשותו עד 5 ימים מההחזרה.
    מה דעתך בענין?

בנוסף, אשמח לשמוע באופן יותר כללי על מועדים שבהם חשוב לעשות את הדיקור - לפני שאיבה, אחרי החזרה, ובתקופת ההמתנה, וגם - לציין אם יש מועדים קריטיים, או טווחי זמן קריטיים לדיקור.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיקור ו IVF

יוסי פתאל
    09/01/2008

שלום רב,
    הזמנים העיקריים שבהם אני נוהג לטפל במחזור IVF הן יום שני או שלישי של המחזור, אחרי שאיבה ולפני ואחרי החזרת העוברים, כאשר רצוי לטפל צמוד להחזרת העוברים ועד 24 שעות לאחר מכן. מעבר לזה ככול שמתרחקים מזמן ההחזרה ההפקטיביות יורדת.
    במקרים ואין תגובה מספקת להורמונים, אני שוקל להוסיף טיפול.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ד
    03/01/2008

שלום יש לי שאלה קצת אישית
    אני וחברה שלי כבר שנה וחודשיים יחד,כ4 חודשים לאחר שהתחלנו לצאת כמות הקירבה המינית והסקס ירדו לפעם עד פעמיים בחודש בגלל עבודה שלי ועבודה שלה ,אנחנו עובדים באמצע שבוע עד מאוחר ורוב השבועות גם סוף שבוע אז אין זמן כל כך ,
    עכשיו,לי פתאום התחילה בעיה , אין לי בעיית זיקפה או שמירה על זיקפה וכשיש לי היא חזקה מאוד אבל כשאנחנו מתחילים מגע מיני פתאום אני גומר מאוד מהר (לפעמים עוד לפני החדרה או בעת החדירה) ואני לא מבין למה , כשהיינו מבלים יותר מבחינה אינטימית בעבר לדוגמא כל יומיים שלושה זה לא היה קורה לי וכרגע אני לא מצליח להבין למה זה קורה או איך למנוע את זה, עוד אני אציין שכשיש לנו מגע, זה מאוד מרגש אותי ,אפילו יותר מבעבר , האם זאת הסיבה לבעיה שלי , איך ניתן לטפל בזה?
    זה מתסכל אותי ואת חברתי , האם מגע אינטימי ואני לא מדבר על מיני אלא אינטימי לעיתים יותר קרובות ימנע את זה בגלל שהוא יוריד את ההתרגשות?
    לעולם לא חשבתי שיש לי בעיה וזה מתסכל לגלות את זה
    עוד אני אציין שאני לא מתבייש ממנה והיחסים שלנו מאוד מאוד פתוחים ,אנחנו מדברים על הכל ,גם על סקס וקוראים באינטרנט ומנסים למצוא לזה פיתרון ביחד , כך שזה לא משהו נפשי או אני לא יודע איך להגדיר את זה , בקיצור אנחנו פתוחים לחלוטין אחד לשניה והפוך
    עוד אני אציין שכשאני מאונן לוקח לי הרבה יותר זמן לגמור מאשר באקט כשהו עם חברתי
    אשמח לחוות דעת ולעצות איך לפתור את הבעיה הזאת , תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שפיכה מוקדמת

יוסי פתאל
    06/01/2008

שלום רב,
    יתכן ויש פה מצב מורכב מכמה גורמים. עומס העבודה מחליש את הכליות שהן אחראיות על עצירת ה jing שנוזל הזירמה קשור אליו ולכן יש קושי לשלוט בשפיכה. נוסיף לזה שהתדירות ירדה ולכן המתח המיני וההצטברות רק מגבירים את הבעייה.
    אני מציע ראשית ,אם הדבר אפשרי, להגביר שוב את התדירות. דבר נוסף אם תרצה אפשר לחזק את התיפקוד ע"י דיקור סיני או [a href=' http://www.poriyut.org.il/Dynamic.asp?cid=7605' id='link']צמחי מרפא [/a]מתאימים כמו הפורמולה שיאון.
    שבוע טוב
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    01/01/2008

האם אפשר לקבל טיפים לשימור איכות הזרע והפוריות אצל גברים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפים לשיפור איכות הזרע

יוסי פתאל
    02/01/2008

להמנע מחשיפה לחום רב ולקרינה : לא מכנסיים ותחתונים צמודים, לא מקלחות חמות - סאונות,לא רכיבה על אופניים. להרחיק מחשבים וסלולר מאיזור המפשעה.
    לאכול בטטה, כורכום, שקדים,אגוזים צנוברים ...
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ארוך
    לי
    30/12/2007

ילדתי לפני עשרה חודשים כמעט. (לידה שניה תוך פחות משנה)
    הלידה היתה קשה מאוד . והטיפול היה גרוע.
    מאז הלידה יש לי דימומים ארוכים מאוד של 3-4 שבועות לפעמים. לאחר הלידה. הרופא המליץ לי על הזריקה נגד הריון. ורק לאחר מכן שלא הרגשתי טוב קראתי על תופעות הלואי הנוראות של הזריקה הזו.
    האם יכול להיות שהגוף מנקה את עצמו מהחומר שבזריקה על ידי הדימום הארוך?
    שמעתי שלפעמים לוקח עד שישה חודשים עד שהגוף מתנקה לגמרי מכל החומר .
    האם יש פתרון לרפואה הטבעית לדימום ארוך?
    מאז הלידה אני ובעלי כמעט כבר לא אינטימים (אני כמעט כל הזמן במחזור) וזה מקשה לנו מאוד על החיים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ארוך

הוספת תגובה

• דימום ארוך

יוסי פתאל
    31/12/2007

שלום רב,
    דימום שאינו מפסיק הכן אינו תקין ומלבד חוסר הנוחות והעיניין האינטימי את עלולה לסבול מאנמיה חזקה עקב איבוד דם מתמשך.
    בטיפול ברפואה הסינית אני מאבחן את הסיבה הפיזיולוגית לדימום ובעזרת טיפול בדיקור וע"פ הצורך צמחי מרפא אני מסדיר את המצב .
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    26/12/2007

האם ניתן לשפר זרע ע"י דיקור, לאחר שנעשה ניתוח??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיקור לשיפור איכות הזרע

יוסי פתאל
    27/12/2007

שלום רב,
    איזה ניתוח ? ורוקולה ?
    מה היה מצב הזרע לפני ואחרי הניתוח ?
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניטרול הנאה מינית במוח כתגובה לראיה
    פלוני אלמוני
    24/12/2007

ראשית תודה לד' ותודה לך הרופא שתה מקדיש מזמנך

מדובר במשהוא נורמלי ובריא
    ידוע שלפי ההלכה היהודית אסור להיסתכל באישה לא-צנועה חוץ מאישתך
    מאחר שהדבר גורם להנאה מינית במוח (נכון אשליה
    דמיונית חזקה במוח )

זאת כנראה הסיבה להפרדה בארועים בין גברים לנשים
    שלא יבואו להנאה כזאת במוח מאישה שהיא לא אישתך

מסופר בתלמוד בגמרא כי היו צדיקים שגם אם בטעות
    ראו אישה לא צנועה הייה להם כוח ריכוז גבוה במוח כך שניטרלו
    את ההנאה המינית (האשליה הדמיונית החזקה במוח) כך שבישבילם
    כמו לראות כיסא שולחן

השאלה לך הרופא
    האם ידועה לנו בדור שלונו דרך כל שהיא
    לנטרל את האשליה ההנאה המנית במוח לשעה קלה, בדרך לא
    מסוכנת, כמו נגיד לחיצה מסוימת בגוף(כמו רפלקסולוגיה)
    או אכילת דבר מסוים
    שבסייעתא דשמיא נוכל בכך לאפשר ארועים מעורבים של נשים וגברים
    או גם כיתות מעורבות ללא צורך בהפרדה

הוספת תגובה

• ניטרול הנאה מינית במוח כתגובה לראיה

יוסי פתאל
    26/12/2007

שלום רב,
    הדרך להתמודד היא להסתכל על נשים כבני אדם ולא כאובייקט מיני. במצב שאתה רואה אישה תנסה לא להגיב אוטומטית למה שרואות העיניים כמו שמכעיסים אותך לא לכעוס אוטומטית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לאחר דיקור ראשון
    מתוקה
    24/12/2007

שלום יוסי
    היום עברתי טיפול דיקור ראשון ( חצי שעה ) ; עברנו 4 טיפולים פוריות טרם הניבו תוצאות( לא IVF ) והטיפול הוא עקב מורפולוגיה נמוכה של בן הזוג 3 אחוז תאים נורמלים. אצלי הכל תקין תודה לאל וחשבתי שדיקור יכול לסייע לי להפחית לחצים וגם לסייע למערכות שלי . ( הרופא המטפל שלי מאד בעד ובן זוגי יתחיל בימים הקרובים בדיקור גם הוא )

* שאלה חשובה : מחט אחת קובעה בחלק החיצוני של כף הרגל , כאב לי מאד והרופא המדקר הסיר אותה , אך הכאב נותר זמן מה לאחר הטיפול . אי נוחות וכאב קל מורגש גם בצד ימין של הבטן התחתונה שם הושמה מחט . - האם זה נורמלי ?

* אני מודה שבאתי די לחוצה לטיפול : חוסר ניסיון קודם בטיפול כזה , קצת חשש מהמחטים וכו . ניסיתי מאד להרגע ולדמיין דברים טובים ( בסה"כ להיות חצי שעה עם זה לא הכי טריוואלי )

לשאלות אלה הרופא ענה שיתכן ששריר או גיד שהיו מתוחים מדי מגיבים בכאב לטיפול אך הדבר אמור לעבור תוך שעתיים לכל היותר , האם אתה מסכים עם קביעה זו ?
    ממתינה מאד לתשובתך
    תודה , מל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לאחר דיקור ראשון

הוספת תגובה

• דיקור ראשון

יוסי פתאל
    24/12/2007

שלום,
    דיקור בקצות הגפיים מורגש היטב , אך בד"כ התחושהאמורה לעבור זמן קצר לאחר הדיקור. אני לא חושב שיש מקום לדאגה כלשהי, אך תעקבי ותשתפי את המרפא שלך בתחושות.
    טיפול נעים
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר דיקור ראשון - שאלה קטנה

מתוקה
    24/12/2007

תודה יוסי על המענה המהיר .

רציתי לשתף במשהו חשוב שהזכרתי קודם אבל נראה לי שעצה טובה לא תזיק לי .
    לדיקור הראשון היום באתי מאד לחוצה והרופא ראה זאת מייד וניסה להרגיע . עשיתי מאמצים גדולים לנשום טוב ולהרגע , אבל זה לא עבר חלק , לומר שהיה לי נעים היום ? לא ממש ....

גם הכאבים שחשתי הוסיפו לדאגה.
    היות ואנו עוברים את הטיפולים בגלל קושי של בן הזוג בחרתי לעבור דיקור דווקא כדי להרגע !!! ולהרוויח מהיתרונות שהטיפול מציע לנשים בתהליך .

* שאלתי : אם קשה לי להרגע במהלך הדיקור , ובאתי כדי להרגע מה יוצא לי מזה בדיוק ? האם התועלת הנלווית לסייע לתהליך הפיריון שבטיפול הזה לא תגיע בגלל הלחץ ?.... :(
    אמנם אני רק אחרי פעם אחת אבל בכל זאת , אודה לתשובתך ..
    מל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור ראשון

יוסי פתאל
    27/12/2007

שלום,
    לדעתי כדאי לנסות עוד טיפול שניים ולראות האם את מתחברת, משום שהטיפול מאוד יעיל לא רק לרגיעה אלה גם לשיפור יכולת הקליטה של העובר ברחם.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ביוץ
    נגה
    23/12/2007

שלום, אני בת 31, ולפני כ 4 חודשים עברתי הפלה בשבוע 10 (לא היה דופק).
    המחזור שלי אינו סדיר (לפני ההריון היה כלל 42 יום בערך, וכעת כל 36-35 יום)
    רופאת הנשים שלי המליצה לי לקחת קלומיפן.

מה ההשפעות שיכולות להיות לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ביוץ

הוספת תגובה

• בעיות ביוץ

יוסי פתאל
    24/12/2007

שלום נגה,
    לגבי ההשפעות של הקלומיפן אני ממליץ שתבררי עם הרפוא שלך.
    השאלה היא מה הסיבה למחזור ארוך אצלך ולמה היא נתנה לך את הקלומיפן ?
    טיפול בדיקור סיני יכול להסדיר את המחזור ללא שימוש בהורמונים.
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי דיקור - הערכות לטיפול
    מתוקה
    23/12/2007

שלום יוסי ,

* לאחר 2 טיפולי איקקלומין ושני טיפולים בגונל F שלא צלחו החלטנו להעזר בדיקור בעקבות המלצת הרופא שגישתו בהחלט תומכת בשילוב זה וקריאה של חומר בנושא.

* אצלי למרבה השמחה הכל תקין. אנו נעזרים בטיפולי פוריות הם עקב %3 תאי זרע תקינים אצל בן הזוג. יתר המדדים נחשבים בטווח הנורמה . ( אני מתקרבת לגיל 33 ובן זוגי בן 37 )

* בחרתי להעזר בדיקור היא בשל עומס נפשי כבד בפרט במהלך הטיפול האחרון ולאחריו (פשוט ירדתי מהפסים) והחלטתי שדיקור עשוי לסייע לי ברוגע כמו גם בפרמטרים אחרים בפיריון נשי היכולים לסייע לטיפול קונבציונלי.

* קבענו תורים לדיקור דרך מכבי טבעי , לבן הזוג נקבע תור ראשון עוד כשבועיים ( תור אחד בשבוע) . היות ואני סיימתי את הוסת יש לי תור כבר מחר בבוקר. טיפול שלישי בגונל F יחל רק לאחר הוסת הבאה ( לקחנו חודש הפסקה )
    שאלותיי
    1. עד כמה יכולה להיות תרומתו של הדיקור יעילה לזרע אם ההזרעה תהיה לאחר מספר בודד של דיקורים ? ( הוסבר לנו שהזרע ביום הטיפול נוצר 72 יום לפני.... ) , האם זה לא חסר ערך ?.... :(
    2. רופא הנשים המליץ כי אם הטיפול הבא לא יצלח , המלצתו לעבור ל IVF נוכח נתוני הזרע הבעייתיים... אם אכן נחליט לאמץ החלטה זו , האם יש טעם שבן זוגי ימשיך בדיקורים או שאין לכך משמעות לגבי איכות הזרע כאשר נכנסים ל IVF ( שהרי את המורפולוגיה הבעייתית לא ניתן לתקן.... ) ?
    מחכה לתשובתך , בתודה , מל

הוספת תגובה

• איכות הזרע ו IVF

יוסי פתאל
    23/01/2008

שלום מל,
    הייתי בחופשה ולכן לא עניתי, סליחה.
    אני מחזיק בדעה שבנתונים שמסרת לטיפול IVF אין צורך בטיפול בגבר, כמובן שהדבר לא מזיק ובמידה קטנה יכול להועיל.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות הזרע ו IVF

יוסי פתאל
    24/12/2007

שלום רב,
    טיפול לשיפור איכות הזרע בדיקור סיני, חשוב בעיקר להריון ספונטני והזרעה IUI. במקרה של IVF חשיבות הטיפול פחותה.
    לעומת זאת חשיבות הטיפול לך חשובה מאוד.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - הערכות לטיפול

מתוקה
    24/12/2007

ראשית יוסי, תודה על המענה ! אבל עכשיו אני מבולבלת .

* את אותה שאלתי היום את הרופא המדקר במכבי טבעי לגבי חשיבות הטיפול בבן הזוג לקראת IVF ,שהרי להבנתי מורפולוגיה אי אפשר לשנות : תשובתו היתה כי לפעמים הטיפול יכול לסייע במעט למורפולוגיה והזרע יכול להיות באיכות טובה יותר והוא ממליץ דווקא להמשיך .... הוא היה די החלטי .
    ממך אני מבינה כי התרומה מועטה ודווקא חשוב יותר שאני אמשיך .

* אפשר לעשות לי קצת סדר בבקשה ? או שמדובר בשתי גישות וההחלטה היא שלנו ?...
    תודה
    מל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה