רמות סוכר נמוכות בילדה בת 3.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות סוכר נמוכות בילדה בת 3.5
    גלי
    22/01/2012

ביתי היתה מיובשת שבוע שעבר והגענו למיון, רמת הסוכר בדם היתה 40 והיא קיבלה עירוי עם גלוקוז וגם נתנו לה לאכול ופל עם שוקולד, לאחר כמה שעות הסוכר עלה ל 190. שוחררנו הביתה ולמחרת הלכנו לרופאת ילדים והיא ביקשה שניגש לעשות שוב בדיקות דם.
    שלושה ימים לאחר ההתייבשות לקחתי אותה בבוקר, כשהיא בצום של לילה ולא שתתה כמובן כלום בבוקר לעשות בדיקת דם, התוצאה היתה 58.
    הרופאה הפנתה אותי לאנדוקרינולוג להתייעצות.
    מה זה אומר כל העניין הזה? האם יש לה בעיה או שלא ניתן לומר זאת על סמך שני הארועים האלו?
    האמת שהיא לעיתים קרובות בזמן האחרון מתלוננת על כאבי ראש ויש לה נטיה לעצבנות פתאומית, אף פעם לא חשבתי שזה יכול לנבוע כתוצאה מבעייה עם סוכר נמוך אבל אולי זה סתם צרופי מיקרים? איך בודקים את העניין הזה? מה אנדוקרינולוג יפנה אותי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רמות סוכר נמוכות בילדה בת 3.5 - תגובה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    23/01/2012

לגלי שלום רב,
    אירועים שלמסוכר נמוך אכן עשויים להתבטא בהתקפי עצבנות, בחולשה באי שקט.
    אין מדובר בסוכרת. זהו מצב הפוך לסוכרת.
    היפוגליקמיה חוזרת מצריכה בדרך כלל ברור של אנדוקרינולוג ילדחם. שיחה, בדיקה גופנית ובדיקות דם מקיפות.
    אני ממליצה לך אכןם לממש את ההפניה שבידייך ובינתיים לוודא שבתך תמיד אוכל ארוחת ערב עשירה בפחמימות מורכבות כדון פסטה, ללחם פיתה. לא ללכת לישון ללא רוחת ערב. ואם חולה מנוזלת משלשלת לוודא שכל 3-4 שעות מקבלת פחמימה באוכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו