ילד בן 3 עם סוכרת נעורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 עם סוכרת נעורים
    שירלי
    31/03/2015

שלום לבן שלי גילו סכרת נעורים בגיל שנתיים.
    מאז הגילוי הוא כמעט אינו עולה במשקל ואפילו יורד.
    הילד שקל בגיל שנה 11 קג ועתה שוקל 12.9, הגובה שלו ללא שינוי 89 סמ

כמו כן, יש לו יציאות רכות כבר מספר חודשים. בבדיקת דם לצליאק- תוצאה תקינה, האם הבדיקת דם מספקת על מנת לשלול צליאק?

אנחנו מאד מודאגים מחוסר עלייתו במשקל (הוא גם אינו גובה) אילו בדיקות אתם ממליצים לעשות על מנת לבדוק את חוסר הגדילה?

באשר לסכרת, הבן שלי אינו מאוזן כרגע A1C עומד על 10.4
    אני מניחה שהחוסר איזון משפיע על ההתפתחות אך לא לגדול בכלל, מרגיש שיש סיבה נוספת.

אודה לתשובתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 עם סוכרת נעורים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 עם סוכרת נעורים - תגובה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    01/04/2015

שלום רב,
    סוכרת מסוג 1 היא מחלה מאתגרת מאוד שדורשת הרבה עבודה מהצות הרפואי המטפל וגם מההורים.
    לצערינו, חסר איזון דווח בספרות כפוגע בגדילה של ילדים אלו.
    כמובן שגם צליאק יכול לךהיות הגורם אך בדיקת דם בהרבה מקרים שוללת זאת ורק במקרים מסויימים לפי שיקול קליני מבוצעת בדיקה גנטית או גסטרוסקופיה בשאלת צליאק עם נוגדנים שליליים.
    ילד עם סוכרת בדרך כלל מטופל על ידי אנדוקרינולוג ילדים מומחה וצוות שמתפקידו גם לטפל בנושא הגדילה.
    אנא פני בשאלה זו לאנדוקרנילוג ילדים המטפל האם יש צורך בברור נוסף כגון תבחינים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, למה הכוונה תבחינים?

שירלי
    01/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, למה הכוונה תבחינים? - תגובה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    05/04/2015

תבחינים הן בדיקות הומונאליות יותרמרכבות המבוצעות לי החלטת אנדוקרינולוג ילדים בברור קומה נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו