מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3 עם סוכרת נעוריםשירלי31/03/2015
שלום לבן שלי גילו סכרת נעורים בגיל שנתיים.
מאז הגילוי הוא כמעט אינו עולה במשקל ואפילו יורד.
הילד שקל בגיל שנה 11 קג ועתה שוקל 12.9, הגובה שלו ללא שינוי 89 סמ
כמו כן, יש לו יציאות רכות כבר מספר חודשים. בבדיקת דם לצליאק- תוצאה תקינה, האם הבדיקת דם מספקת על מנת לשלול צליאק?
אנחנו מאד מודאגים מחוסר עלייתו במשקל (הוא גם אינו גובה) אילו בדיקות אתם ממליצים לעשות על מנת לבדוק את חוסר הגדילה?
באשר לסכרת, הבן שלי אינו מאוזן כרגע A1C עומד על 10.4
אני מניחה שהחוסר איזון משפיע על ההתפתחות אך לא לגדול בכלל, מרגיש שיש סיבה נוספת.
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 עם סוכרת נעורים - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל01/04/2015שלום רב,
סוכרת מסוג 1 היא מחלה מאתגרת מאוד שדורשת הרבה עבודה מהצות הרפואי המטפל וגם מההורים.
לצערינו, חסר איזון דווח בספרות כפוגע בגדילה של ילדים אלו.
כמובן שגם צליאק יכול לךהיות הגורם אך בדיקת דם בהרבה מקרים שוללת זאת ורק במקרים מסויימים לפי שיקול קליני מבוצעת בדיקה גנטית או גסטרוסקופיה בשאלת צליאק עם נוגדנים שליליים.
ילד עם סוכרת בדרך כלל מטופל על ידי אנדוקרינולוג ילדים מומחה וצוות שמתפקידו גם לטפל בנושא הגדילה.
אנא פני בשאלה זו לאנדוקרנילוג ילדים המטפל האם יש צורך בברור נוסף כגון תבחינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, למה הכוונה תבחינים?
שירלי01/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, למה הכוונה תבחינים? - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל05/04/2015תבחינים הן בדיקות הומונאליות יותרמרכבות המבוצעות לי החלטת אנדוקרינולוג ילדים בברור קומה נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)