בבקשה מכם אני צריכה תשובות ברורות !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה מכם אני צריכה תשובות ברורות !
    מורן
    20/07/2008

שלום שמי מורן ואני אמא לשניים בן בן 3 וחצי ותינוק בן שנה. הסיפור שלי מתחיל כך לפני כשנה גיסי אובחן כחולה בסכרת נעורים בגיל 24 עד שאיבחנו זאת הוא הגיע לטיפול נימרץ עם חמצת בדם במצב קשה מאוד עם ערכים של 600 סוכר חצי שנה לאחר מכן אובחן בעלי בגיל 26 וחצי כחולה בסכרת נעורים ע"י בדיקה אקראית בגלוקומטר עם ערכים של 500 סוכר וHBA1C 12.4 לפני שבועיים בדיוק אובחן בני בן ה3 כחולה בסכרת נעורים עם ערכי סוכר של 470 עצבנות יתר והמון המון שתן בלילה בנוסף לכל זה כשמזל ביש מתחיל אז הוא פשוט נימשך אני אובחנתי לפני כחודש במקרה לחלוטין כחולת צליאק עכשיו לעניין: האם סכרת נעורים זאת מחלה גנטית? (אין לא להורים ולא לסבים ולסבתות) מה הקשר בין צליאק לסכרת נעורים? (אני בלחץ מטורף שהילד לא יאובחן גם כחולה צליאק) מה קורה לגבי הילד הקטן שלי יש אפשרות למנוע משהו שעתיד לבוא אם ביכלל איך אפשר לאבחן לפני שניגרם נזק? יש לי עוד המון שאלות אני פשוט היסטרית אשמח לשמוע מכם......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מורן

ד``ר מריאנה רחמיאל
    22/07/2008

מזך ביש מצד אחד מצד שני יש קשר בין כל המחלות הללו.
    סוכרת מסוג 1 וצליאק הן מחלות הקשורות זו לזו מבחינת מנגנון סיבתן.
    סוכרת מסוג 1 וצילאק שתיהן מחלות אוטואימוניות. קרי: מחלות בעלות חשיפה גנטית של פגיעה במערכת החיסון , פגיעה מולדת גנטית שנשארת רדומה עד שקיים בסביבה מעורר כלשהו הגורם להן לפרוץ. וקיים וירוס, מזהם, גורם תזונתי או משהו אחר לא ידוע שגורם להן להתפרץ.
    העובדה שאצלכם כולם חלו באותה תקופה מוסברת אולי על ידי גורם סביבתי או ויראלי או מזון שגרם לכולכם שהמחלה תתפרץ באותו זמן. האם הצוות המטפל בכם יודע פרטים אלו? יש לכך חשיבות בברור אצלכם.

מאחר שאלה הן מחלות בעלות מנגנון שונה אכן יש שכיחות מוגברת של צליאק בחולי סוכרת מסוג 1. כ- מ3% מחליו סוכרת מסוג 1 יש להם גם צליאק לכן סוקרים את כל חולי הוכרת גם לצליאק באופן קבוע אחת לשנה שנתיים.
    חשוב לבדוק את בנך חולה הסוכרת לצליאק אכן.

לגבי הבן הקטן: חשוב לסקור אותו לצליאק אך מבחינת הסוכרת - אין כרגע טיפול מניעתי שהוכח חיעיל. יש המציעים אומגה 3 אך לא וכח ורק בהשערה. חשוב למנוע חסר וי=טמין D כלומר חשיפה לשמש כ- 20 דקות ביום. אך רק להשגיח ואם גם אצלו יופיעו השתנה מרובה שתיה מרובה או עצבנות יש לבדוק לסוכרת .

עדכני הצוות המטפל לגבי הסיפור המשפיחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו