מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזון סוכרס.ו.29/12/2008
שלום. בתי סכרתית מגיל שנה וחצי ומטופלת במשאבת אינסולין. כיום בת 11 שנים. לאורך כל השנים לא מאוזנת כלל עם HBA1C 10 עליות וירידות חדות בסוכר. למרות מאמצים ומשטר קפדני של אוכל ובדיקות סוכר מרובות גם בלילה כלום לא עוזר. שמעתי שבמצבים בהם הגוף מתרגל לחוסר איזון אז כבר אי אפשר לשנות את המצב. האם זה נכון? מה אפשר עוד לעשות? מיואשת לחלוטין מהמצב . מה שאני עושה - כלום לא עוזר. מה יקרה לה?.............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכר
ד``ר מריאנה רחמיאל29/12/2008לאלמונית שלום רב,
לבתך יש סוכרת כבר כמעט 10 שנים שזוהי תקופה של התחלת סיבוכים ואכן קשןר למידת האיזון אך לא מאוחר מדי לשום דבר. עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.
אפשר להגיע לאיזון עם ערכי המוגלובין מסוכרר מתחת ל- 8 בגילה.
אני לא מכירה מצב שבו הגוף מתרגל לחוסר האיזטן ולא מאפשר איזון מחדש.
עלייך לפנות לצוות הסוכרת שלך כמובן לרופא ולאחות וכולם צריכים להתגייס כדי לחשוב לאור העבר והאתגרים הספציפיים שנעורו במהלך הטיפול בביתך: דיאטנית, פסיכולוגית או מטפלת באומנות, רופא אחות. לאתר את הבעיות הספציפיות: אזורי הזרקה, מדידות לא מדוייקות. זמנים לא מדוייקים, פחמימות פשוטות, אי התאמת מינון לשעת הפחמימה או סוגה... יש הרבה סיבות לחוסר איזון שצריך לאתר אותן אחת אחת ולהתאים הטיפול לביתך.
אל תהיי מיואשת - פשוט פנו לצוות סוכרת שלכם ותבקשו שיתחילו מהתחלה למצוא אתאופן האיזון והטיפול שמתאים לה, אולי חסרים הורמונאליים נוספים אצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוכים?
ס.ו.31/12/2008תודה על התשובה המהירה. אין אצל ביתי חסרים הורמונלים אחרים לפי בדיקות דם. היא מחוברת למשאבת אינסולין מגיל שנתיים ועשרה חודשים ביגלל היפויים חוזרים. אנו נמצאים תמיד במעקב צמוד של הצוות בלין אצל ד"ר ורדי והיא באמת נהדרת ותמיד עוזרת ממש כמו אמא שניה אך למרות הכל ביתי מסתובבת כבר כמעט 10שנים עם בסביבות 10 HBA1Cוזה לא ביגלל הזנחה . כל הזמן אני מרגישה שאולי בבדיקה הבאה זה ירד ואז מתאכזבת וככה עוברים השנים. מנסים שוב ושוב וכלום לא מצליח. אני מפחדת לישון לילה שלם בלי לעשות לה בדיקת דם אחת לפחות כדי לא להגיע למצב של היפו בזמן השינה.לאחרונה בהמלצת הרופאה חיברתי אותה לסנסור אךהצפצוף של ההתראה לפני היפו הוא מאוד חלש כדי לשמוע אותו בלילה. מלבד זאת הוא יקר מאוד ולא נוכל להמשיך לממן את זה. יש לי המון רגשי אשמה שכל השנים האלו לא הצלחתי לאזן לביתי את הסוכרים ואפילו עכשיו כשיש את הסנסור אני לא יכולה להעזר בו. בימים אלו שהיא מחוברת לסנסור הסוכרים שלה נראים קצת יותר טוב והכי חשוב כמעט ואין היפו. אני יודעת שזה נכון רק לימים האלו כי הסוכרים שלה כל הזמן משתוללים וצריך ממש כל הזמן להתאים מינון שונה של אינסולין... מה הניסיון שלך אומר על ילדים קטנים שלא היו מאוזניםשנים רבות מבחינת הופעת סיבוכים?אומרים שאולי אצל ילדים קטנים אין סיבוכים בעתיד?כלומר האם נגרם נזק רב בשנים האלו עד היום?מה הלאה?... מה ביכלל רמות הסוכר שאמורות ליהיות כדי להשיג המוגלובין A1C של 8?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוכים
ד``ר מריאנה רחמיאל02/01/2009לאלמונית שלום רב,
אל תרגישי רגשי אשם.
ביתך בידיים מצויינות, צוות רפואי מצויין. ואכן לפעמים קשה לאזן ילדים קטנים.
נסיון של אדם אחד אינו תשובה מקצועית.
לפי הספרות, הסיכון לסיבוכים של סוכרת הוא לאחר 10 שנים של סוכרת, לכן אצל ביתך חשוב מאוד לעקוב אחר התפתחותם. האם יכולים להופיע - כן, האם תלויים באיזון - כן. ככל שישניותר שנים של סוכרת לא מאוזנת אז הסיכון עולה אך לא ב- 100%, לא אצל כולם, אצל בודדים ו יש גם תלות בנטיה הגנטית המשפחתית לתחלואת כלי דם.
חשוב לעשות מאמץ להוריד את ערכי הסוכר הממוצעים כי ירידת המוגלובין מסוכרר ב- 1% בוכחה כמורידה שכיחות הסיבוכים באותו אדם ב- 30-50% וזה הרבה.
כדי להיות עם המוגלובין מסוכרר 8% הסוכרים הממוצעים כל היממה צריכים להיות סביב 170-205.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)