סוכרת לבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת לבני
    לימור
    15/07/2009

בני בן 9 אובחן כחולה סוכרת, לפי הנתונים הרופא טוען שהוא צריך להזריק אינסולין לנטוס אך אני חוששת מכל ההזרקות הללו, לילד בן 9 צריך להזריק כל יום? מפחידה אותי רק המחשבה על כך.
    דבר נוסף, איך עוזרים לילד להמנע מאכילת מזונות 'מסוכנים'?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת לבני

הוספת תגובה

• סוכרת לבני

ד``ר מריאנה רחמיאל
    16/07/2009

ללימור שלום רב,
    סוכרת נעורים היא מחלה כרונית מסכנת חיים ללא טיפול באינסולין, תזונה מאוזנת פעילות גופנית ואורי חיים בריא. עיקר הטיפול הוא היאינסולין.
    גם ילד בן שנב עם סוכרת מקבל מספר הזרקות ביום.
    הטיפול בסוכרת הוא מורכב ומאתגר, יש לעזור לילד להנמע ממזונות ממוץקים (הם אינם מסוכנים הם פשוט לא מאפשרים איזון ומנעת סיבוכים).
    חשוב לזכור שאם הולך למסיבת יום הולדת מדי פעם ויאכל מזון מתוק ויקבל עבורו אינסולין, כל עוד בתדירות נמוכה - לא יקרה לו כלום.
    שאלות אלוט שלך אופייניות לתחילת מחלה. אנא פני לצוות המטפל, לרופא, לדיאטנית אחות ופסיכולוגית או עובדת סוציאלית בצוות שיעזרו לך להתמודד עם כל השלבים הללו באופן אינדיבידואלי ולא דרך דפי האינטרנט.
    בנוסף את יכולה לעיין בחוברת שנכתבה על ידי הצוות שלנו ומפורסמת באתר האגודה לסוכרת נעורים " החוברת למשפחות עם סוכרת חדשה" שאולי תעזור לך
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על ההתיחסות

לימור
    21/07/2009

מאוד קשה לי עם הידיעה שיהיה לו קצת יותר קשה מילדים אחרים שיכולים לאכול ממתקים בימי הולדת ללא הגבלה ובכללי
    אני בטוחה שלאט לאט נתרגל כי אין ברירה
    תודה על היעוץ
    אני בהחלט אדבר עם דיאטנית ורופא שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימור- מבינה את דאגתך אך אין צורך

רנה
    20/07/2009

לדאוג כל כך
    ביתי בת 12 והיא כבר כ שנתיים וחצי מזריקה לנטוס
    נכון, ההתחלה מפחידה וקצת לא נעימה אבל מתרגלים מאד מהר והילדים מגלים אחריות מפתיעה..
    מכיוון שהלנטוס מוזרק רק פעם אחת ביום זה הופך את העניין לפשוט יותר,
    אפשר להזריק בבוקר ואז הילד מכוסה לכל היום, גם אם שכח לאכול
    כמובן שיש ללמוד לאכול נכון מבחינת פחממות וכו' אבל לפחות אם שכח לאכול - מב שקורה לילדים - טאז הכל בסדר
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת אצל ילדים

לימור
    21/07/2009

תודה לך על המילים האלו
    אני מקווה שבאמת נלמד להסתדר עם פחממות, סוכר, זריקות השינוי שמתרחש בבית עכשיו
    יש לי עוד שאלה אלייך אם אפשר, אם מזריקים לנטוס בבוקר זה מונע היפויים בערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת אצל ילדים

ד``ר מריאנה רחמיאל
    22/07/2009

יש מספר סיבות להיפו כאשר הכי חשוב לזכור שהיפו נובי מאי התאמה בין כמות האינסולין בדם לכמות הסוכר בדם.
    לנטוס מאפשר פחות אירועי היפו בזמן שינה אך אם אוכלים ארוחת ערב ומזריקים עבורה אינסולין שאינו מותאם לפחמימות עשוי להיות היפו בגלל אינסולין מהיר זה של ארוחת ערב ולא בגלל הלנטוס או לנטוס במינון קבוע ביום עם הרבה פעילות גופנית וניצול אנרגיה עשוי לגרום לחוסר איזון בשעות הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו