מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר' מריאנה רחמיאל הנכבדה!שולי22/07/2009
ערב טוב דר' רחמיאל. הבת שלי בת 9 וחצי בערך היא גבוהה (1.49) ומשקלה 50.1 . פניתי לדיאטנית בקופת החולים מאחר והיא מנשנשת הרבה ורציתי לאזן את תזונתה. יש לציין שזה נורא לא קל. עשינו בדיקות דם ורמת הגלוקוז שלה היתה 94 .אני רוצה לציין שלפי בדיקות שלה מלפני שנתיים רמת הגלוקוז היתה 93. התגובה של שני רופאי ילדים ששאלתי היתה שהכל בסדר עם עניין הגלוקוז וגם הדיאטנית אמרה שהבדיקה תקינה אך עדיין אני לא רגועה הייתי רוצה לשמוע מרופא יותר מומחה לעניין האם באמת הכל בסדר ואני צריכה להסיר מליבי דאגה או שמא אני צריכה לדאוג?
במידה ואת חושבת שאני צריכה לבצע איזשהם בדיקות נוספות אם המצב לא טוב אשמח שתרשמי לי על כך ובמידה ולא אשמח שתאחלי בריאות מירבית וכמובן לא אטריד יותר בשאלות . אודה מאוד על תשובתך הכנה והחשובה. אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל23/07/2009לשולי שלום רב,
שאלתך מורכבת כנראה משני חלקים.
האם לבתך יש סכרת והאם לבתך ש מימדי משקל וגובה תקינים.
ובכן,
השאלה הראשונה: לבתך אין סוכרת.
הגדרת סוכרת מבוססת על פעמיים ערכים מעל 126 בצום או מעל 200 סתם כך ושתיה מרובה, השתנה מרובה וחולשה. לכן אין לבתך סוכרת על סמך המתואר כאן. 95 הוא ערך תקין לחלוטין. אין מקום לדאגה מבחינה זו.
השאלה השניה: בתך מעל אחוזון 97 במשקל ובגובה ומבחינת מדי השמנה, ערך המכונה BMI קרי, האינדקס של השומן בגוף יש לה ערך גבוה של אחוזון 95, כלומר בתך אינה שמנה אך מוגדרת כעודף משקל.
מצב זה של עודף משקל אינו כרוך עדיין בתחלואה אולם היא קרובה מאוד למשקל בעייתי.
ייעוץ מעבר לכך יכול להנתן רק בהתבסס על לקיחת מידע רפואי מדוייק ובדיקה גופנית.
אם רופא הילדים והדיאטנית לא ענו לך על נושא זה עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להשלמת המצויין לעיל. באופן כללי, המטרה עבורה כעת היא לשמור על המשקל. (לא לרדת) לשמור כדי שכשתגבה היחס בין הגובה למשקל יתאזן וזאת על ידי תזונה בריאה ופעילות גופנית יום יום של שעה. זאת כמובן בהנחה שבדיקה גופנית והיסטוריה כללית ימצאו תקינים לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)