התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    דפנה
    26/09/2011

שלום רב,

אני בת 26, סובלת ממחלה אוטואימונית שעדיין לא ברורה לחלוטין (אין לי מספיק קרטריונים ללופוס). אני נוטלת כל יום אימורן 100 מ"ג מי-זה כשלושה חודשים. ועד לפני חודש, נטלתי במשך ארבעה וחצי חודשים פרדניזון (מינון 15 מ"ג). כמו כן, אני לוקחת B12, ובמהלך הסטרואדים לקחתי גם ויטה קל D.

לפני כחודשיים סבלתי מכאבי בטן תחתונה ולכן ביצעתי בדיקת שתן, הבדיקה היתה תקינה. אך התרבית יצאה חיובית לאי- קולי, וקיבלתי זינט לחמישה ימים. במהלך היום הראשון לאנטיביוטיקה עלה לי החום ל- 39 מעלות וסבלתי מכאבי גב מאוד קשים, מצמרמורות ותכיפות לשתן. הארוע הזה נמשך כשלושה ימים, ועבר (יש לציין שהחום היה רק בלילה ולא במהלך היום).

לאחר חודש מהארוע הנ"ל ביצעתי תרבית שתן שוב, עקב כאבי בטן תחתונה ודחיפות ותכיפות, וובתרבית שוב צמח חיידק אי קולי. קיבלתי אנטיביוטיקה רספרים פורטה למשך שבועיים, אך כעבור שבוע שוב היו לי יומיים מלווים בחום 38, וכאבי גב ודחיפות ותכיפות בשתן. לכן הרופא אמר לי להפסיק עם האנטיביוטיקה ושלח אותי לבדיקות דם ושתן דחופות שבצעו יום לאחר סיום אנטיביוטיקה לשבוע. הבדיקות יצאו תקינות (כולל תפקודי כליות כבד וספירת דם) למעט ESR- 42. בתרבית שתן הפעם לא צמח חיידק.

מכיוון שהמשכתי להתלנון על כאבי גב- הרופא שלח אותי ל- US, תוצאות הבדיקה:
    כליה ימנית:
    בגודל 10.2 ס"מ. פרנכימה שמורה. גודש מינימאלי של מערכת מאספת. אין עדות לאבנים.
    כליה שמאל:
    בגודל 11.3 ס"מ. פרנכימה שמורה. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לאבנים.
    שלפוחית השתן:
    דפנות חלקים, קבולת רגילה.

יש לציין ששעה לפני הבדיקה שתיתי ארבע כוסות מים (כפי שנבקשתי), והן במהלך הבדיקה כאב לי במותן ימין, ולכן הרופא לא לחץ לי חזק על המותן עם מכשיר הבדיקה.

האם לדעתך, יש צורך בהמשך ברור?
    האם יש משמעות לבדיקות?
    האם זה יכול להגרם כתוצאה מהאימורן?

רופא המשפחה אמר שאם שוב יעלה החום הוא יבצע בירור מעמיק יותר אך בנתיים אני ממשיכה לסבול מכאבי בטן תחתונה וכאבי גב (בעיקר בלילה). כמו כן, ביצעתי היום שוב בדיקת שתן. הסטיק היה תקין, והתרבית אני מניחה שתגיעה בעוד מס' ימים.

תודה רבה ושנה טובה, ענת.
    מתנצלת על האריכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    27/09/2011

יעוץ לא בא להחליף בדיקה של רופא
    לבדוק אגן קטן.
    תפקוד שלפוחית .

בכבוד רב
    פרופ פומרנץ
    מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה.
    0579451561

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו