מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבר בן 50 GFR לא תקיןגלעד04/10/2021
שלום
אני בן 50. עד גיל 45 בריא.
תפקודי כליות תקינים. מגיל 20 מעט אריתרוציטים בשתן ברוב בדיקות השתן. אמרו שזה מעט וחסר משמעות כל עוד תפקוד הכליות תקין.
בגיל 45 זיהום בבטן מאוכל מקולקל שגרם להתפתחות הפרעה תפקודית במעיים ( כאבי בטן וכו' )ובהמשך בשנתיים האחרונות התפתחה גם התרוקנות איטית של הקיבה. אוכל מעט ולא מגוון ומעט מדי חלבון בתזונה.ירדתי במשקל 15 ק"ג מ 60 ל 43 ק"ג בגובה 1.78 ומנסה כעת פורמולות מזון ואם זה לא יצליח
אז הומלץ על הזנה מורכבת ובמקביל בירור האם יש משהו אימונולוגי.
האלבומין עדיין תקין 4.0. יש מעט אנמיה המוגלובין 12.5( לעומת 14 בעבר ). טרנספרין פריטין תקינים. TSH תקין.
בדיקת CT בטן ואגן תקינה לפני שנה וחצי.
לאורך כל השנים קריאטינין תקין באיזור 0.7-0.75 . עם ירידת המשקל הקריאטינין ירד אפילו ל 0.6 .
לפני כמה חודשים חלה עליה בקריאטינין ל 0.79 לפני חודשיים ל 0.85 ולפני שבוע 0.9.וזה למרות ירידה חדה במשקל במקביל.
בדקתי מחשבון GFR באינטרנט שמשקלל גם משקל וגובה ויצא לי 60=GFR-CG
ולפי מה שאני מבין זה אומר מחלת כליות בדרגה 3??במחשבון בלי משקל וגובה ורק גיל יוצא לי GFR=99 וכתוב שזה מחלת כליות דרגה 1.
אציין בדיקת UREA=19.6 ( MG/DL ) תקין ודומה לעבר. חומצה אורית תקינה 5.6 סוכר תקין 82
בדיקת שתן תקינה.
שתן ראשון של הבוקר - יחס אלבומין קריאטינין= 0.33 mg/g creatinine הנורמה 0.0-30 וזה בקצה התחתון של הנורמה.
קריאטינין בשתן של בוקר 27.1 mg/dl קצת מתחת לנורמה של 30-220
ואלבומין בשתן 0.9 בקצה התחתון.
לחץ דם תקין. אקו לב תקין. אק"ג ללא שינוים לעבר.
רופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות עבר משהו רפואי ואמרו שיחזור רק בעוד כחודש וחצי.
אשמח לעזרתך:
1. האם אכן יש לי GFR לא תקין ??
2. האם זה אומר שמתחילה אצלי מחלת כליות??
3. אם כן האם צריך להגביל תרופות במידה וצריך לקחת? ( אני לוקח כל יום 1 לוסק + פמוטידין 80 מג ).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בקראטינין למרות ירידה במשקל
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021שלום
מציע להשלים צילום us של הכליות , מדידת לחץ דם ולהגיע להתיעצות עם נפרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנה פגיעה בתפקוד הכליות
גלעד05/10/2021תודה רבה.
אבצע US כליות.
לגבי לחץ דם הוא תקין 110-60
לא הבנתי מתשובתך.
האם קריאטינין 0.9 הוא לא תקין במשקל שלי 43 ק"ג
ואכן זה מעיד שיש פגיעה בכליות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)