שאלה לפרופסור לנדאו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור לנדאו
    רוני
    05/06/2012

שלום, אחרי הביקורת האחרונה נאמר לי להוריד את הדנלון מ 1cc ביום ל 1.5cc יום כן יום לא...
    היום לא הבאתי לה דנלון והיא התלוננה משעת הצהריים (מאחד בצהריים) על כאבי ראש. רציתי לדעת אם יש קשר להפסקת הדנלון של יום כן יום לא... (אולי היא לא שתתה מספיק...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור לנדאו

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור לנדאו - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    06/06/2012

שלום רב: אני מניח ששתי השאלות האחרונות מתייחסות לאותו "רוני" ולו ילדה מושתלת כליה שהומלץ לה לרדת בדנלון (שהיא סירופ של פרדניזולון, תרופה מסוג קורטיקוסטרואיד) למשטר של יום כן יום לא. הורדת מינון הסטרואידים במושתל כליה חייבת ליווי צמוד של נפרולוג ילדים. קיים מצד אחד רצון לרדת בתרופה זאת, שעלולה להשפיע לרעה על לחץ דם והגדילה לגובה. מצד שני, זאת תרופה המשמשת לדיוכוי החיסוני הדרוש לצורך שמירה על הכליה המושתלת מפני דחייה ע"י המאכסן/ מקבל הכליה. לכן, כל שינוי בתרופה כזאת צריך להתבצע בהתיעצות שוטפת עם נפרולוג הילדים העוקב אחרי הילד.
    באופן כליי, ירידה כזאת מ-1 מ"ל כל יום ל- 1.5 מל פעם ביומיים נראית לי הגיונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו