כלייה מולטיציסטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלייה מולטיציסטית
    דפנה ג.
    03/04/2013

שלום
    בסקירה שנייה נתגלתה כלייה שמאל לא תקינה אשר אובחנה כמולטיציסטית דיספלסטית. ההנחייה היא למעקב אולטרסאונד מכוון מידי חודש.האם לא נדרש לבצע סקירה מורחבת בכל פעם שמבצעים את האולטרסאונד לצורך שלילה של מומים נוספים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלייה מולטיציסטית

הוספת תגובה

• כלייה מולטיציסטית - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    10/04/2013

ברוב המוחלט של מומים מולדים בכליות (וכליה מולטיציסטית היא אחד ממומים אלה) לא מדובר בחלק ממערכת של מומים. אינני עוסק במעקב אחרי נשים הרות, אך אני מניח שזאת הסיבה להמלצה להתמקד בכליות ודרכי השתן: האם הכליה הנגדית נראית תקינה? האם שלפוחית השתן נראית מתמלאת ומתרוקנת? האם כמות מי השפיר תקינה?
    לאחר הלידה יהיה מקום להשלים את הבירור ע"י US חוזר ואולי בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

רויטל
    12/04/2015

הי דפנה

גם אצלי אובחן בדיוק אותו דבר . אני בשבוע 24. אוכל ליצור איתך קשר באיזשהי דרך.
    אני מבינה שאצלך זה אובחן לפני שנה . אולי תוכלי לשפוך אור על המצב. להרגיע. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו