חלבון גבוה מאוד בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון גבוה מאוד בשתן
    תקוה
    23/05/2014

בני בן 15 במהלך דלקת ריאות אותר חלבון גבוה בשתן (באיסוף 24 ש' 14 גר'). חשבו שמדובר בפוסט.... לפי איך שהבנתי מחלה נפרוטית שמאופיינת לאחר מחלה זיהומית ואמורה להסתדר תוך חודשיים. במעקב בתחילה היה נראה ירידה ברמת החלבון, אך מאחר ונמשך מעבר לארבעה חודשים, ערכו לו ביופסית כיליה . עדין חודש אחרי הביופסיה אין תשובה חד משמעית לגבי האבחון. (חשד ל MPGN).

כיום באיסוף שתן החלבון ירד ל- 5 מ"ג. ערכו לו המון בדיקות כולל נוגדנים סך הכל היה תקין חוץ מחלבון בשתן כאמור ו- C3 נמוך מאוד (18). אלבומין בדם 2.9
    הילד מרגיש מצוין, אין לו כאבים.
    נוטל כחודש אנלדקס ומוקסיפן.

האם לפי נסיונכם, יש עדין מקום לקוות שזו מחלה על בסיס תסמונת נפרוטית, ?
    כמו כן, האם יש סיבה לאחר שנקבל תשובות לברר מה הסיבה לעיכוב, ואם יש לתת לאבחון נוסף.
    אנחנו מודאגים מאוד, הבנו שזו מחלה נדירה וקשה שיכולה להגיע לאי ספיקת כליות, אני דואגת לאיכות החיים של הילד ולתוחלת החיים שלו.
    יש לי ילד בן 11 בבית עם תסמונת נפרוטית האם יש קשר בין השניים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון גבוה מאוד בשתן

הוספת תגובה

• MPGN

תקווה
    24/05/2014

האם אפשר לדבר איתך יש לביתי אותה בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון גבוה מאוד בשתן - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    04/06/2014

אני מניח שאתם נמצאים במעקב נרפולוג ועדיף ונפרולוג ילדים. יש לאפיין בביופסיה האם מדובר ב- MPGN מסוג I או II .
    לאחר קבלת התשובה יש לברר עם הנפרולוג מדוע לא להתחיל בטיפול בתרופות נוגדות דלקת, כמו סטרואידים או תרופות אחרות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו