הרחבת אגני כליה שבוע 30

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגני כליה שבוע 30
    ליאת
    31/05/2014

שלום, אני בהריון שני עם עובר ממין נקבה
    בסקירה הראשונה שבוע 15 אני כליות היו 4 מ"מ דו"צ
    סקירה שניה שבוע 22 7.7, 7 מ"מ
    סקירה מכוונת שבוע 26 6.5, 6.2
    סקירה מכוונת שבוע 30 9.5,9.7 אורטרים 5 מ"מ הרופא שביצע את הסקירה אמר שלאור הרחבת האורטרים ומגמת העליה בין בדיקה לבדיקה הוא חושב שמדובר ברפלוקס.
    בכל הבדיקות נמצא כי הפרנכימה שמורה ולא מנצאו כל ממצאים נוספים במערכת השתן
    נשלחתי לייעוץ גנטי, אקו לב עובר וסקירה מכוונת נוספת. אצל היועץ הגנטי לפני יומיים, קיבלתי תחזיות קודרות לראשונה, כל העת התייחסו לעניין בקלות והיועץ הגנטי דיבר איתי על תרחישים גרועים לרבות הפסקת הריון ביקש ממני להקדים את הסקירה המכוונת כך שתבוצע בשבוע 32 הוא הפנה את בעלי לבדוק שני גנים שיצאו לא תקינים בבדיקות גנטיות של אחותו (דיסאוטונומיה משפחתית וקונקסין) וזאת על אף שאצלי בדיקת הגנים הללו לפני ההריון יצאה תקינה. הוא הפנה אותי ואת בעלי לאולטרסאונד בכליות שלנו מסיבה שאינה ברורה לי וגם לא הצלחתי להבין מדבריו את הצורך. ואמר שאם הסקירה המכוונת הבאה תניב תוצאה של למעלה מ-10 מ"מ (הידרונפרוזיס) עלי לבצע דיקור מי שפיר לרבות ציפ גנטי בשבוע 32-33. אציין כי ביצעתי בשבוע 12 בדיקת (nipt) בדיקת דם במקום דיקור לגילוי תסמונת דאון של הרמוני שיצאה תקינה

יש לי תור לאקו לב בשבוע הבא, ותור לייעוץ עם נפרולוג ילדים בבית החולים בעוד 10 ימים.

מאז יום חמישי אני לא ישנה בלילות אני בוכה כל היום, אני לא מבינה מה המשמעות של הדברים שנאמרו לי, איך להתייחס לכך שכל רופא אומר משהו אחר חלק מהרופאים מתייחסים לעניין בביטול וכעניין פעוט חלק מדברים על תחזיות קודרות וילד חולה כליות כל חיו איך אני אמורה להתמודד עם אינספור בדיקות בשבוע כ"כ מתקדם. האם יש סיכוי כי ההרחבה תרד בסקירה מכוונת? מה הסיכוי כי ההרחבה תגדל למימדים חמורים עד שיביאו להרס הפרנכימה בשבועות שנותרו? האם גם לאחר הלידה ההרחבה עשויה להמשיך לגדול? מהן באמת התחזיות במקרה כמו שלי לצורך בהפסקת הריון? האם יכולה להיות הרחבה של מעל 10 מ"מ שמסתדרת מעצמה או נעלמת לאחר הלידה ללא כל טיפול?

אנא הסבירי לי על מנת שאוכל להחזיר את הצבע לפני עד שאגיע לכל התורים והבדיקות שקבעתי

תודה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגני כליה שבוע 30

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליה שבוע 30 - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    02/06/2014

שלום ליאת:
    אני מצטער מאד שההריון שלך הפך לחוויה כ"כ מתסכלת. זאת לצערי התוצאה של ביצוע בדיקת סקר בהריון בעזרת בדיקה (אולטרה-סאונד) שהיא בעלת יכולת ניבוי חלשה למחלת כליות משמעותית, כלומר: היא עלולה לזהות יותר מקרים "חיוביים-כוזבים" (כלומר: חשד למחלה שמתברר כשגוי) מאשר "חיוביים אמיתיים".
    אני מקווה שתשלימי את ההריון עד סופו ותיווכחי לדעת שיש לך תינוקת מקסימה, וזאת על סמך הנתונים הבאים:
    1) השיעור של מחלת כליות כרונית בכל דרגותיה (גם כזאת שלא תביא לסימפטומים כלשהם בילדות או בחיים הבוגרים הצעירים) הוא פחות מ- 1 ל- 1000. מומים מולדים בכליות ובדרכי השתן הוא רק 50% מהסיבה לאותה מחלת כליות כרונית בילדות. לשם השואה, השיעור של הרחבת אגני כליות ב- US טרום לידתי שהוא כ- 1 עד 2 ל- 100 הריונות.
    2) החשד של הרופאים שעוקבים אחרייך הוא שההרחבה באגן הכליה והשופכנים הוא ביטוי לרפלוקס בדרכי השתן (חזרה של שתן מכיס השתן לכיוון הכליות). לעתים מלווה למצב זה בהתפתחות לקויה של הכליות. אך ברוב המוחלט של הילדים עם רפלוקס אין פגיעה קבועה בתפקוד הכלייתי, כי מדובר לרוב בבעיה באחד משתי הכליות, ורוב הילדים עם רפלוקס בדרכי השתן הם עם תפקוד כלייתי תקין . מי שבסיכון מוגבר לפגיעה בשתי הכליות הוא דוקא הבנים ולא הבנות.
    לכן, יש מקום לאופטימיות.
    שתהיה לך לידה קלה ומשמחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני אלינור

מרינה
    10/06/2014

שלום פרופסור לנדואו,
    אני מצטרפת לאשכול שפתחה ליאת, כיוון שהמקרה שלה מאוד דומה לשלי
    כרגע בשבוע 32 עם הרחבה של 14 ו-11ממ(כל שאר המדדים במע' השתן תקינים- ריקון שלפוחית, כמות מי שפיר וכו)

קודם כל התשובה שנתת לליאת הבהירה לי כמה דברים ואני מודה לך על כך.

רציתי בכל זאת לשאול - מה קורה אם ההרחבה ממשיכה לגדול עד הלידה בעוד התמונה של הכליות באולטרסאונד/MRI נותרת תקינה - הכליות מתפתחות באופן תקין, הפרנכימה שמורה ומיוצר שתן. האם עדיין יש מקום לדאגה על סמך הרחבה בלבד עד הלידה?

בתודה מראש,
    מרינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו