התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    גלית
    26/06/2014

שלום, אמא שלי בת שמונים.הכליות שלה בקושי מתפקדות זה מספר שנים. בחודש הזה הקריאטנין עלה מ2.75 ל3.14 והאוראה מ98 ל129 .האם היא צריכה דיאליזה? שאלה שנייה היא סובלת מאשלגן גבוה של 5.63 כיצד ניתן לעזור לה להוריד את האשלגן? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    29/06/2014

אני מניח שאמא שלך נמצאת במעקב של רופא המשפחה ורצוי מאד- גם של נפרולוג של מבוגרים (אני נפרולוג של ילדים). יש להתמקד קודם כל בהורדה קלה של ערכי האשלגן (עדיף שיהיה מתחת ל-5.4 ). יש לחזור על בדיקת הדם ולדאוג שלא תהיה "המוליטית" (כלומר: שהבדיקה תשהה זמן רב מדי מרגע לקיחתה עד הגעתה למעבדה ושתתבצע ע"י מחט לאדקה). בהמשך יש לבדוק איזה תרופות היא מקבלת ולוודא שאינן כוללות תרופות המעלות את האשלגן בדם, כמו (שמות גנריים): ספירונולקטון, תרופות מקבוצת מעכבי ה- ACE ומקב' ה- ARB .
    בהמשך ניתן לנסות לתת כדורי סודיום ביקרבונאט ("סודה לשתייה") ולדאוג שהדיאטה לא תכלול חלבון רב מן החי.
    הצורך בדיאליזה לא נקבע לפי ערך קראטינין או אוראה ספציפיים. יש לחשב מתוכם את מידת סינון הדם ע"י הכליות (ה- eGFR ), שמוצג בד"כ- " מ"ל לדקה". כשהערך הוא מתחת ל- 15 מ"ל לדקה, אז יש לדון על מקום לטיפול כלייתי תחליפי, כגון דיאליזה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו