דלקת בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בדרכי השתן
    דנה
    11/03/2015

שלום, במשך שלוש השנים האחרונות יש לי כל הזמן דלקת בדרכי השתן. אין לי צריבה/כאב /אי נוחות.. אני מזהה את הדלקות מריח השתן ומהצבע העכור. מדי פעם לוקחת סבב אנטיביוטיקה השתן מתנקה ונהיה חסר ריח ותוך כשבוע מהפסקת האנטיביוטיקה הדלקת חוזרת. בפעם היחידה שהרגשתי כאב גם לא היתה צריבה, פשוט הרגשתי כאב לא נסבל בגב התחתון והייתי עם כאבים בלתי נסבלים מספר ימים.
    אני רואה בפורומים שאם הדלקת אסימפטומטית לרוב אין צורך לטפל בה. האם אכן זה נכון?
    אנחנו חושבים להתחיל לנסות להיכנס להריון בעוד כחצי שנה. האם אצטרך לעשות סבב אנטיביוטיקה לפני תחילת הנסיונות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    11/03/2015

שלום רב: קשה לקרוא לשתן עכור ובעל ריח לא טוב כ"צמיחת חיידק בשתן ללא תלונות". אני מניח שאם תשאירי את המצב הזה של שתן עכור ובעל ריח לעוד כמה ימים , זה כבר יתחיל גם לכאוב או אף עלול לגרום לחום. חשוב לברר מהו החיידק שצומח בתרביות השתן ואם אכן את מסוגלת לסלקו באופן מלא עם הטיפול האנטיביוטי.
    לעתים טיפול לא אנטיביוטי (כגון החמצת השתן עם התרופה סדוראל) עשוי לעזור.
    מציע להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות או עם אורולוג מבוגרים הממוחה בתחום, במיוחד לפני הכניסה להריון, כי דלקות בשתן בעת הריון הן גורם סיכון לסיבוכי הריון, כולל לידה מוקדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו