בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור
    יוסי
    09/07/2015

שלום רב,
    איזה תמיסה הכי מתאימה לחולה עם התייבשות + היפרנתרמיה (160) ? נורמל סייליין 0.9% או נורמל סייליין 0.45% ??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    13/07/2015

אני מקווה שהילד/ מטופל מאושפז בבית חולים. תיקון של התייבשות היפרנתרמית הוא תפקיד של רופא בבית חולים ואיתו יש להתיעץ ישירות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

אדיר
    14/07/2015

הילד בבית חולים , כאשר בדיקות דם הראו שיש ממב של התייבשות עם היפרנתרמיה הוא המליץ על נוזלים 0.9% , אני אח כבר 4 שנים , ביררתי איתו למה 0.9% ,,, היה עדיף 0.45% אך הוא סירב !!!
    האם נכון 0.9% עוזר במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיבשות היפרנתרמית

פרופ לנדאו
    14/07/2015

אני מכבד את השכלתך ולכן אני דן בזה בפורום ציבורי כזה. המצב הוא מורכב ולכן נדרש ניסיון ואחריות של רופא בכיר. באופן כללי אמנם זאת היפרנתרמיה אך לא קשה, במיוחד אם לא הופיעו כל סימנים של דיכוי במצב ההכרה או פרכוסים בקבלה לאשפוז. באם מדובר בהתייבשות חשוב קודם כל לתקן את ההתייבשות ולכך הסליין 0.9% עדיף. גם תמיסת 0.9% לא יכולה להחמיר את ההיפרנתרמיה, מקסימום לא להוריד אותה כ"כ מהר, וזה דבר רצוי באופן כללי לגבי תיקון של היפרנתרמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו