מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירוריוסי09/07/2015
שלום רב,
איזה תמיסה הכי מתאימה לחולה עם התייבשות + היפרנתרמיה (160) ? נורמל סייליין 0.9% או נורמל סייליין 0.45% ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו13/07/2015אני מקווה שהילד/ מטופל מאושפז בבית חולים. תיקון של התייבשות היפרנתרמית הוא תפקיד של רופא בבית חולים ואיתו יש להתיעץ ישירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אדיר14/07/2015הילד בבית חולים , כאשר בדיקות דם הראו שיש ממב של התייבשות עם היפרנתרמיה הוא המליץ על נוזלים 0.9% , אני אח כבר 4 שנים , ביררתי איתו למה 0.9% ,,, היה עדיף 0.45% אך הוא סירב !!!
האם נכון 0.9% עוזר במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיבשות היפרנתרמית
פרופ לנדאו14/07/2015אני מכבד את השכלתך ולכן אני דן בזה בפורום ציבורי כזה. המצב הוא מורכב ולכן נדרש ניסיון ואחריות של רופא בכיר. באופן כללי אמנם זאת היפרנתרמיה אך לא קשה, במיוחד אם לא הופיעו כל סימנים של דיכוי במצב ההכרה או פרכוסים בקבלה לאשפוז. באם מדובר בהתייבשות חשוב קודם כל לתקן את ההתייבשות ולכך הסליין 0.9% עדיף. גם תמיסת 0.9% לא יכולה להחמיר את ההיפרנתרמיה, מקסימום לא להוריד אותה כ"כ מהר, וזה דבר רצוי באופן כללי לגבי תיקון של היפרנתרמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)