ESRD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ESRD
    אמיר
    02/09/2015

שלום רב , ברצוני לברר לגבי חולה עם האבחנה ESRD , האם יתכן שחולה זה יתן שתן ספונטני ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ESRD

הוספת תגובה

• ESRD - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    02/09/2015

משמעות המושג ESRD היא End stage renal disease , כלומר: מחלת כליות כרונית הדורשת כבר טיפול כלייתי תחליפי, כמו דיאליזה או השתלה. אין קשר בין כמות השתן לבין "איכותו", כלומר: כמה פסולת יוצאת עם אותו מל של שתן. לכן, מה שקובע הוא בדיקות הדם המעריכות את תפקוד הכליות כמסננת של הדם, קיום של סיבוכים שלא ניתנים לאיזון עם טיפול שמרני ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

zhru
    06/09/2015

תודה רבה על התשובה , אך הכוונה שלי הייתה כך :
    האם חולה שמאובחן ESRD יכול להיות שיתן שתן ? זאת השאלה שלי ,
    אני יודע מה משמעות האבחנה אך יש מקרים שאני נתקל בהם חולים עם ESRD ונותנים שתן בכמות של 250 ביממה . ! היתכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    07/09/2015

אכן, כפי שניסיתי להסביר בתשובתי הראשונה: חולה במצב של ESRD עדיין עשוי לתת שתן בנפחים שאתה מציין, ואף מעבר לכך, אך זה לא מבטל את הצורך שלו בדיאליזה או השתלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו