מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתןעדי07/10/2015
אני בן 43, וסובל כבר כמה שנים מסוכרת. אני מטופל בעזרת גלוקומין , וההמוגולובין a1c שלי הוא קבוע סביב 6.8. לאחרונה הופיעה לי תוצאות בבדיקת שתן חד פעמית (לא איסוף של 24 שעות) יחס של 5.5 מיקרו אלבומים/קריאטינין. וכמות של 18.5 של מיקרו אלבומין בשתן .בנוסף הפרוטאין בשתן שלי היה 19.
מדובר על בדיקה אחת ,שבבדיקה לפני חצי שנה , לא נמצא כל חלבון בשתן.
שאלתי היא האם תוצאה כזו של חלבון בשתן היא בוודאות בגלל בעיה בכליה , או יכולה להיות סיבה אחרת לכך.
האם יש לי מקום לדאגה בגלל תוצאות אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו07/10/2015זה נשמע תקין (לא צריך שחלבון כללי או אלבומין בשתן יהיו שליליים לחלוטין, רק מתחת לנורמה). מציע שתחזור אל הרופא שהמליץ לך לבצע בדיקה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תוצאות בדיקה
עדי11/10/2015כעת לאחר חצי שנה מאז הבדיקה הקודמת (שאותה תארתי מקודם)הקריאטנין בדם שלי עלה מ0.88 ל1.0 אולם הurea בדם ירד מ39 ל33, וכן בבדיקת שתן (לא באיסוף של 24 שעות) והמיקרואלבומין ירד למתחת לסף הרגישות, הקריאטנין בשתן ירד מ351.4 ל92.7 היחס מיקרואלבומין/ קריאטינין מתחת לסף הרגישות, והפרוטאין בשתן מתחת לסף הרגישות. על מה יכול להעיד העליה בקריאטנין בדם, למרות שלא נמצאו חלבונים בשתן. האם יש צורך לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/10/2015טוב שהחלבון ירד. העלייה הקלה מחייבת השלמת בירור. מציע לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לשיחה עם נפרולוג אם יראה בכך צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךפענוח תוצאות בדיקות
עדי11/10/2015האם ייתכן שבדומה לחלבון בשתן, האם גם הקריאטנין בדם, יכול לרדת, או האם מדובר במצב בלתי הפיך. האם התוצאות יכולות להיות מוטות כלפי מעלה בגלל צריכת תרופות, אכילת תפריט עשיר בחלבונים ( בהשוואה לצריכה בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות
עדי12/10/2015בנוסף למרות שאני סכרתי ההמוגלובין a1c ירד דרסטית מ6.8 ל5.8. כיצד ניתן להסביר את העליה בקריאטנין בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות.
עדי12/10/2015אם רופאת המשפחה שלי נתנה לי כעת לבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות(למרות שלא נמצא חלבון בשתן בבדיקה הרגילה), וכן לחזור על בדיקת הקריאטנין בדם עוד חודש , למרות העליה מ0.88 ל1.0(לטענתה התוצאה יכולה להשתנות) , האם דרך טיפולמזו היא הגיונית. האם לדעתך בתור מומחה לנפרולוגיה, אין דחיפות לקבוע תור עם נפרולוג לפני כן, כדי למנוע פגיעה כליתית במהלך תקופה זו. אני חוזר ומציין שבעבר כבר היו לי תוצאות של 1.0 קריאטינין שירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות. - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו12/10/2015כן, הדרך של רופא המשפחה נראית לי סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים קלים בקראטינין בדם
פרופ' לנדאו13/10/2015כן, קיים קשר בין מסת הגוף (בעיקר מסת השרירים ) לערך הקראטינין בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)