תוצאות מיפוי כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מיפוי כליות
    מתן
    30/12/2015

שלום,
    אני בת 27, היסטוריה של ריפלוקס בילדות, וכעת (לאחר 20 שנה) דלקת בכליה (לפני 3 חודשים) ודלקות חוזרות בדרכי השתן (אחת לכמה חודשים, רק בעקבות קיום יחסים).

בדיקות דם: תפקודי כליות תקינים.
    בדיקת שתן: אין חלבון, תקינה.
    מיפוי dmsa: ללא צלקות, אך כליה ימנית מעט קטנה יותר; תפקוד יחסי 44% בכליה הימנית לעומת 56% בשמאלית; קליטה מעט לא אחידה של החומר; נכתב ״רושם של קליטה מעט ירודה של החומר בכליה ימנית, יתכן כי זו עדות לדיספלזיה קלה, עם זאת לא שולל שמדובר בארטיפקט משני של טכניקת הבדיקה״.

אשמח לדעת מה זה אומר, וגם:
    1. ידוע לי שלגבי התפקוד היחסי סטייה של 10% היא תקינה. מה המשמעות של האחוז הנוסף שקיים אצלי? (44% בכליה הימנית, כאמור).

2. האם בטוח יש לי דיספלזיה? ואם כן, מה ההשלכות לטווח ארוך של זה?

3. עד היום נעשו לי מספר רב של בדיקות אולטרסאונד כליות לאורך החיים, ובילדות בוצע מיפוי כליות. באף אחת מהבדיקות לא הייתה עדות לכליה קטנה יותר. בהנחה שדיספלזיה היא מולדת, האם זה הגיוני שגילו רק כעת?

4. אם יש דיספלזיה- האם אסור לשתות יין/בירה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי כליות

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת:

מתן
    30/12/2015

האם יתכן שהתפקוד הירוד בכליה הימנית נובע מהדלקת בכליה שהייתה לאחרונה, וזהו מצב זמני שישתפר?
    שוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי כליות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    30/12/2015

קודם כל, מותר לשתות בירה (אך לא לנהוג אח"כ...).
    הממצא הוא אכן גבולי מאד ולא חייב להיות בעל משמעות מיוחדת פרט לצורך למדוד לחץ דם באופן סדיר.
    כדאי לך להתיעץ על מה ניתן לעשות בקשר לדלקות החוזרות בדרכי השתן ,במיוחד אם הן עם חום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו