בדיקות דם כללי וסכרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם כללי וסכרת
    חיים
    24/12/2016

אני סכרתי 17 שנה בן 32 מטופל באינסולין ליספרו במשאבה A1C 7.8 ולוקח כדורים של אנלדקס 20מ"ג(למען האמת לא לקחתי תקופה)השאלות שלי הם כאלה....

עשיתי בדיקות דם ויש כמה שמסומנים באדום אשמח להסבר.?...

1. URIC ACID 2.9
    2. ALK. PHOSPHATASE 139
    3. MCH 31.2

*אשמח להסבר על התוצאות?

*כמה הבדיקות האלה "אמינות"לגבי מצב הכליות?

*כמה קריטי לקחת את האנלקדס 20מ"ג אים הלחץ דם שלי מאוזן ללא הכדור ?

*איזה בדיקת שתן אני אמור לבקש מהרופא לבדיקת הכליות ?איזה בדיקה הכי טובה לבדיקת הכליות אני כסכרתי אמור לעשות ?כדי להיות בראש שקט שעשיתי בדיקה טובה לכליות
    תודה רבה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם כללי וסכרת

הוספת תגובה

• בדיקות דם רויניות

פרופ` דניאל לנדאו
    24/12/2016

שלום:
    אין קשר בין התשובות המעט נמוכות/ לא תקינות שאתה שואל עליהן לבין המעקב הדרוש במטופלים סכרתיים מבוגרים צעירים כמוך.
    אם מישהו רשם לך אנלפריל מעבר לטיפול הרגיל ע"י דיאטה + אינסולין, כנראה שדאגו מהתפתחות סיבוך כלייתי הקשור לסוכרת מתמשכת. הסימן לכך הוא הופעת חלבון בשתן ובמיוחד אלבומין ועלייה בלחץ הדם. לכן, אתה צריך לבדוק: 1) את לחץ הדם שלך, 2) האם יש לך חלבון בשתן, ע"י ביצוע איסוף שתן של 24 שעות לחלבון , אלבומין וקראטינין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

חיים
    24/12/2016

אבל מה אתה אומר על הבדיקות הם יחסית בסדר זה קריטי כבדיקה? והאים איסוף שתן של 24 רק לאלבומין זה בסדר כי בדרך כלל הרופא שולח איסוף רק לאלבומין משום מה או שפשוט לבקש גם לקראטינין ביחד עם אלבומין?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופ` דניאל לנדאו
    24/12/2016

כן , הבדיקות בסדר. גם איסוף לאלבומין בלבד מספיק בד"כ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' לנדאו.

חיים
    24/12/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שתן

חיים
    25/12/2016

עשיתי איסוף שתן 24 שעות ובתוצאה רשום
    118 PROTEIN- URINE 24h
    45.4 PROTEIN- U SAMPLE

האים הבדיקות האלה טובות מתאימות משום מה אני לא רואה פה את החלבונים שהמלצתה לבדיקה, או שבדיקה זו חדשה או משהוא כזה? ומה אתה אומר על התוצאה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף שתן

פרופ` דניאל לנדאו
    25/12/2016

התשובה לא חד משמעית גבוהה כי בדקו חלבון כללי (שהוא לא רב). כדאי בפעם הבאה לבדוק באופן ספציפי את החלבון הנקרא אלבומין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו