אי ספיקת כליות כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת כליות כרונית
    סמיון
    22/12/2018

שלום רב , אני בן 61 עם לחץ דם גבוה במשך יותר מ20 שנה עברתי שני צנתורים כיום לחץ דם יציב ובטווח הנורמה במשך 10 חודשים הקיארטנין שלי עלה מ1.9 ל5.4 כאשלגן 3.3 ותמיד בטווח הנורמה החלבון בשתן ירד . הרופא המטפל שלי שלח אותי לסיטי ללא חומר ניגודי ולהלן התוצאות האנדרנל הימני מכיל קשרית בגודל 1.4 סמ וצפיפות 25HU האנדרל השמאלי מגושם מכיל מספר קשריות בגודל 1 סמ בצפיפות 20HU . הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים עם פרנכימה דלה , בקוטב התחתון ממצא דומה בגודל 2.3 סמ ציסטה קרוב לוודאי האורטר הימני הודגם עדין. הכליה השמאלית בגודל ומנח תקינים עם פרנכימה דלה בקוטב עליון ממצא קורטיקלי היפודנסי בגודל 3.6 סמ ציסטה קרוב לוודאי . האורטר שמאלי עדין.
    מה זאת אומרת ומה עלי לעשות הרופא היפנה אותי לדופלר. למה הידרדרות כל כך מהירה עליה בקיראטנין מפחידה אובד עצות. מבקש עזרה והמלצה ברור לי שזה לא מקום לתת אבחנות אבל אשמח לאיזשהי הארה . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת כליות כרונית

הוספת תגובה

• עליה בקראטינין בהקשר למחלת כליות כרונית

פרופ` דניאל לנדאו
    22/12/2018

שלום רב
    אכן לא ניתן לתת אבחנה במקרה מורכב שכזה. לא ברורה לי הסיבה להפנייתך ל ct . התשובה צריכה להיות מושווית לבדיקות קודמות. חשוב שתגיע להתיעצות עם נפרולוג. בינתיים חשוב לבדוק עם רופא המשפחה שלך אם התרופות שאתה לוקח מותאמות לתפקוד הכלייתי או אפילו עלולות להיות סיבה לעליה לא מוסברת בקראטינין, כמו שמדווח למשל בתרופות מסוג מעכבי ace שחלק מחולי כליות נוטלים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת כליות כרונית

סמיון
    23/12/2018

דוקטור אני מודה על התשובה המהירה , נשלחתי לסיטי בגלל עליה המהירה של קריאטנין וערך נמוך של אשלגן להבין מה יכול לגרום לכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו