השלמת חסרים ויטמינים והכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלמת חסרים ויטמינים והכליות
    י
    11/02/2020

היי,

בן 37, חשד ל-IgA Nephropathy. פרוטאינוריה (מעט מעל גרם חלבון) והמטוריה בשתן. תפקודי כליה תקינים. קריאטינין בדם מעט גבוה.

לאחרונה אובחנה אצלי בלפריטיס (דלקת כרונית בעפעפיים), שמלווה במקרים חוזרים ונשנים של שעורה.

רמות הוויטמינים שלי מעט נמוכות: ויטמין בי-12 (176), חומצה פולית (4.1), ויטמין די (17). ויטמין A לא נבדק. לציין שלאחרונה התחלתי ליטול מולטי-ויטמין של צנטרום.
    הנ"ל, בפרט מחסור בויטמין D, עלולים להיות הגורם לבלפריטיס.

אודה על הנחיה כיצד עליי להשלים את החסרים של ויטמיני ה-B12, חומצה פולית, ויטמין A וויטמין D, כך שלא יהיו נפרוטוקסיים). הן מבחינת דרך מתן (זריקה, כמוסות, טיפות וכד') ומינון.

למיטב הבנתי, ויטמין D למשל יכול להיות נפרוטוקסי והמינון המומלץ הוא 400-1000 ועד 2000IU/day.
    כך גם ויטמין A עלול להיות נפרוטוקסי במינונים גבוהים.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נזק כלייתי פוטנציאלי של תוספות ויטאמינים

פרופ` דניאל לנדאו
    11/02/2020

שלום רב:
    אני מניח שאתה במעקב של נפרולוג וביררת איתו האם יש מקום לטיפול תרופתי עבור השילוב שאתה מציין של דם וחלבון בשתן בשיעור הגבוה יחסית שצויין.
    בקשר לתוספי הויטמינים שציינת, אינני מכיר שיש לתוספים אלה פוטנציאל כלשהו לפגוע בכליות, כשהם ניתנים במינונים המומלצים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י
    12/02/2020

תודה רבה על התשובה!
    אכן, אתה צודק. שכחתי לציין שאני נוטל Tritace במינון 5mg/day.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו