אבלציה של גידול על הכליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבלציה של גידול על הכליה
    לוי לשם
    03/03/2021

שלום. בן 76. לפני 10 ימים בוצעה בי אבלציה על גידול בכיליה. אני נוטל תרופות ללחץ דם מזה שנים רבות(קרדילוק,לוסרדקס,דיזותאזיד) והייתי מאוזן. בבית חולים הורידו לי את הקרדילוק כי הדופק שלי היה נמוך.(כ45) מאז לא לוקח יותר..מאז האבלציה לחץ הדם שלי מאד עלה. הגיע אף לרמה של 200/100. לא ברור האם זה משום שנעשתה האבלציה על הכיליה או בשל הורדת הקרדילוק. אני מרגיש פיזית ממש טוב. רופאת משפחה העלתה לי קצת את המינון של לוסרדקס אך עדיין יש קפיצות ואי סדירות של הלחץ דם. והן נעות בין 180 ל150. האם טבעי הדבר שאחרי טיפולים בירורים בכיליה יש פגיעה בלחץ דם ?? אני מודאג.. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבלציה של גידול על הכליה

הוספת תגובה

• איזון לחץ הדם

פרופ` דניאל לנדאו
    04/03/2021

שלום רב.
    זה לא יהיה אחראי לתת המלצות ספציפיות לגבי איזון לחץ הדם בדרך זאת.
    באופן כללי אגיד:
    1( הכליות הן אחראיות עיקריות לאיזון לחץ הדם, לכן זה אפשרי שלאחר ניתוח בכליה תהיה עליה בלחץ הדם
    2) אדם מבוגר צריך לשאוף לערכי לחץ דם מתחת ל 140/90, אם לא פחות מזה. זה מושג בדכ בעזרת דיאטה דלת מלח, פעילות גופנית מתונה ותרופות. יש תרופות מקבוצות שונות שניתן לשלב ביניהן, תוך מעקב גם אחרי בדיקות המעבדה .
    מאחל לך בריאות ואריכות ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו