מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתן ....אמא מודאגת18/04/2021
שלום אני אנא לבת 10 בראיה בדרך כלל בצענו בדיקת שתן עקב התלוננה בשבוע שעבר כמעט יומיים היה לה כאב קל כאשר הייתה מטילה שתן אבל זה נעלם .ובכל זאות בצענו בדיקת שתן כללית ותרבית היום.
בדיקת שתן כללי
הבדיקהGLUCOSE - U STRIP
תוצאהNORMAL
שם הבדיקהBILIRUBIN- U STRIP
תוצאהNEG
שם הבדיקהKETONES- U STRIP
תוצאהNEG
שם הבדיקהSPECIFIC GRAV-U STRI
תוצאה1.030 (הבידקה הזו בדיוק לפי ערך גבוה תקין ) טווח הנורמה מ 1.001עד 1.030
שם הבדיקהPH- U STRIP
תוצאה6.0
שם הבדיקהPROTEIN- U STRIP
תוצאה30 mg/dl
שם הבדיקהUROBILINOGEN-U STRIP
תוצאהNORMAL
שם הבדיקהRBC calc. - U STRIP
תוצאהNEG
שם הבדיקהNITRITE- U STRIP
תוצאהNEG
שם הבדיקהLEUCOCYTES - U STRIP
תוצאה500 /µl (הרופא טוען אולי המקום לא היה נקי)
מאדיג אותי נוכחות חלבון בשתן רוצה לציין שאנחנו מהמגזר ויש לו חודש צום והיא צמה וכמעט לא שותה מים והיום בבוקר כאשר בקשתי ממנה ליטול שתן כדי לשלוח לבדיקה היא בקושי נתנה לי כמות ממש ממש קטנה ..אולי תוצאות החלבון מצביעה על התייבשות אני מאוד נלחצתי וקראיתי שזה קשור לכליות אין לה צריבות או כאב בזמן הטלת השתן אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת שתן
פרופ` דניאל לנדאו18/04/2021שלום רב:
חלבון חיובי במידה קלה יכול להופיע בשתן מרוכז. שניהם מופיעים בבדיקה שאת מציינת. אין גם דם בשתן, מצב המתלווה לעתים להפרשת חלבון משמעותית בשתן. זה גם לא צריך להביא לכל תלונות. את מדווחת שלילדתך יש מעט כאבים בעת מתן שתן. בהקשר זה שימי לב לתגובה החיובית ללויקוציטים (כדוריות לבנות) שעלולים להופיע בהקשר לדלקת בדרכי השתן. לכן, אם תלונותיה נמשכות הייתי חוזר על בדיקת שתן לכללית ואם יש שוב לויקוציטים הייתי שולח שתן לתרבית. אם יש שוב תגובת חלבון קלה בבדיקת השתן - מציע לשלוח בדיקת שתן של בוקר ליחס חלבון: קראטינין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על המענה עוד שאלה
אמא מודאגת19/04/2021אין לה תלונות כאשר מטילה שתן ואין צריבה אבל השתן היה ממש מעט כאשר לקחנו הבדיקה וגם היה בתוכו הפרשות רגילות אןלי זה מסביר את הימצאות לוקטוצים? אנחנו מחכים לתשובה התרבית
וגם עוד שאלה גם אחותה בת השנתיים וחצי יצא לה בבדיקת שתן לוקטוצים 250 עשיתי לה בגלל שלפעמים היא מגרדת אבח אין חום או כאב במתן שתן או צירבות וגם היא מחכים לתרבית
האם קשור הופעת לוקטיצים ללא תסמינים להיגיינה לא ניקינו את האזור לפני לקיחת הדגימה
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דניאל לנדאו19/04/2021נכון. יש לשטוף את האזור היטב ואז לקבל דגימת אמצע הזרם גם לכללית וגם לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)