מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי חלבוןנאור22/04/2021
היי
בן 23 מטופל מעל ל4 שנים בכדורים אנלפריל, סובל מהשמנת יתר,הפרשת חלבון בשתן מדי פעם
עקב לחץ דם. בשנתיים אחרונות התגלה אצלי מס' ציסטות בכליה, עכשיו גם בשניהם
קודם כל מה זה אומר? ראיתי באינטרנט דברים שנורא הפחידו אותי (לפי מה שראיתי שבגיל צעיר סובלים מהכליות ולאט לאט הולכים....) אני נורא מפחד 😥 האם זה ככה לא באלי לי ללכת צעיר
שאלה שנייה
התחלתי לקחת לפני שבוע וקצת אבקות של חברה שם הרבלייף+לשתות 3 ליטר מים(שוקל 97 קילו) והתחלתי להתאמן, עכשיו יש לי שאלה ואין לי למי להתעייץ אז אני שואל אותך האם מותר לי לקחת את האבקות האלה ולהתאמן ולשתות הרבה מים?
ראיתי באינטרנט שלקיחת אבקות חלבון או אכילת חלבון מוגברת פוגעת בתפקוד של הכליה האם זה נכון?
ואם אני מתאמן ומעלה מסת שריר תקפודי הכליה שלי יעלו
זה יהיה בסדר?
חייב לציין שהתחלתי להרזות וכיום אני 95 קילו
תודה על תשובה
פרופסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב כלייתי מורכב
פרופ` דניאל לנדאו24/04/2021שלום רב:
אני מניח שאתה במעקב של נפרולוג עבור הפרשת החלבון בשתן לחץ דם גבוה וטיפול תרופתי באנלפריל, המיועד לטיפול בשני הנ"ל.
פעילות גופנית אכן מומלצת טוב שאתה עוסק בה.
לגבי תוספת אותו תכשיר הרבה-לייף, לא יודע מה זה מכיל אך באופן כללי ההמלצה היא לא להרבות בתצריכת חלבון באנשים עם בעיות בכליות.
לגבי הציסטות בכליות, יש לבוא להתיעצות עם נפרולוג עם תמונות ה- US .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבי ההרבלייף 1
נאור24/04/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבי ההרבלייף 2
נאור עזרא24/04/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבי ההרבלייף 3
נאור עזרא24/04/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבי ההרבלייף 4
נאור עזרא24/04/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)